Amsterdam


Hubertus åkte till USA i onsdags för att hålla clinic och träningar. Vi tränade tidigt på morgonen och sedan åkte vi till Amsterdam för att se denna vackra stad, guu vad mysigt det var!


On the road


Efterrätten på Café de pijp





Vi kom dessvärre inte till Amsterdam förrän det hade börjat mörkna så vi hann inte se så mycket av staden i dagsljus, men det var jättesöta låga hus och många fina byggnader, vi gick förbi van Gogh-museet och funderar på att åka dit igen för att kunna se mer av staden. Vi åt middag på en jättemysig restaurang som hette café de pijp. Där delade vi på bröd med tapenade och aioli till förätt, 3 små rätter till huvudrätt; tortellini med spenat, getost och valnötter, merguezkorvar(eller vad det heter) och falafel. Och sedan delade vi på en fantastisk hallon-cheese cake med vaniljglass till efterrätt. Fantastisk middag! Sedan mötte vi upp med en av mina kompisar som bor Amsterdam och fick sova där. Vi hade tänkt sova i lastbilen, men det var skönt att sova i en säng istället. Sedan åkte vi tidigt på morgonen tillbaka till hästarna på Fleyenhof.


On the way home again


Tävling i Paderborn







Idag har Jennie tävlat en klass som heter S mit piaff och passage(en typ Intermediaire II/Kort Grand Prix-klass). Musse var jättefin. Helt lugn och cool i piaffen och passagen. Lite missar i galoppen men det blev ändå 63,75%. Domarna låg ganska lågt fick vi höra av Patrik Kittel, som var där och tävlade. Jennie är jättenöjd! Vi pratade lite med Jonny Hilberath som tyckte att det såg väldigt lätt och fint ut med Musse. Johny hade suttit bredvid Balkenhol och han hade också tyckt att det såg lätt ut. Jättekul eftersom Musse har haft en liten tendens att vilja ta sig ur piaffarbetet.

Detta är en ganska stor tävling så det är en hel del stjärnor här, Patrik Kittel (som jag redan nämnt), Monica Theodoresco, Nadine Cappelman, Ingrid Klimke mf!

Marcus har också tävlat idag i en klass för ryttare under 25, han kom precis utanför placering med 65% med en häst som han rider åt en dam i stallet. Han tävlade även en underbar liten fux med Weltmeyerblod, det var första starten i George och den är lite spänd men han var jättenöjd med den. Den kommer att bli såååå fantstiskt fin!

Imorgon ska Liza starta en George.

Vi har bytt rum och har numera kök!!!!! Eller köksvrå får man nog kalla det. Det finns en riktig kaffekokare, men skitLIDL hade inga kaffefilter så Jenne köpte inget kaffe. Filter fanns här, men det visste ju inte Jennie. Nu ska vi i alla fall laga en riktig middag :)

Tjingeling!

Historien om trollkarlen från Etteln





I Etteln bodde för många, många år sedan en man i vid namn Hubertus Schmidt. Hubertus Schmidt hade en fantastisk, närmast magisk förmåga att få hästar att dansa. För femtio år sedan fick Hubertus Schmidt en liten son som döptes efter honom själv, med andra ord fick sonen också heta Hubertus Schmidt.

Som barn lekte lille Hubertus precis som alla andra barn i sandlådan, kastade kula och lärde sig cykla. När han blev lite äldre, i sina ungdomsår, började han drillades av sin far i dressyrkonstens magi. Hubertus upptäckte snart att han, likt sin far, hade den mycket speciella förmågan att trolla med hästar. Han kunde få den mest mediokra häst att dansa fram i underskön trav, gunga i piaff och passage som en harmonisk fjäder och byta galopp i varje språng lätt som en balettdansös.

Snart erövrade Hubertus världen med sina dansande hästar. Tillsammans med det tyska landslaget vann han olympiaden i Aten. Nu bor trollkarlen tillsammans med sin fru och sina två barn på sin faders gård. Där lär han folk från hela världen att trolla med sina hästar.



Trollkarlen från Etteln!



Trollkarlen från Etteln, det är Hubertus det. Han har verkligen trollat med Lizas piaff och byten! Jennie tycker att han trollar med det mesta.
Birgit, en dam i stallet(som jag måste prata tyska med, för hon kan inte prata engelska vilket är jättebra) kom in igår och sa, vilka fantastiska byten Liza gör! Jag blev jätteförvånad eftersom jag har haft svårt för dem. Men i och med att dem har blivit rakare, har gesten i frambenet kommit mer uppåt, framåt istället för åt sidan vilket har gjort att de har blivit väldigt uttrycksfulla. Sen kan hon ibland bli lite kort bak, men idag var nästan alla byten riktigt bra! Det jag har fått kämpa med är att inte slänga fram nya innerskänkeln när jag byter. Den skjuter jag fram som en projektil varenda gång jag ska byta, framför allt till höger. Högerbytet har varit svårare och detta har kommit som en liten hjälpmekanism. Tinne brukar säga till mig om det, men här har jag någon som tjatar varje dag om det och det hjälper!


Idag har jag och Jennie flängt som dårar fram och tillbaka för att försöka få ordning på gästlicenserna så att vi kan tävla till helgen.

Så här gick det till när vi skulle fixa våra gästlicenser:

Först ringde vi tyska förbundet, blev omkopplade fyra gånger, så jag fick upprepa precis samma sak fyra gånger. Hos sista damen kom vi fram till att tillåtelsen från svenska förbundet hade kommit, men det fanns inga licenserna. Jaha, hur gör man då? Jo de skulle maila formulär till oss och sen skulle vi fylla i och skicka tillbaka. Så vi for hem till rummet för att kolla mailen och det hade kommit, men det krävdes en underskrift så vi var tvungna att hitta en skivare, vi tänkte åka till ett internetcafé i Mönkelohe men när vi kom till Hubertus för att kolla träningstiderna och han fick höra att licenserna inte var klara skickade han oss bums in till hans fru Doris som skulle hjälpa oss. Men skrivaren fungerade inte så efter att ha spenderat en halvtimme på att försöka skriva ut på två olika datorer så bestämde vi att det var nog lika bra att åka till Mönkelohe och skriva ut där. Där skrev vi ut och fyllde sedan i formulären för att faxa iväg dem från Doris. Men Doris var inte hemma så vi får försöka få iväg dem imorgon istället. Hoppas att vi får ordning på det, vi har bara oss själva att skylla för att vi inte har tagit tag i det tidigare.

På vägen hem efter träningarna skulle vi köpa en pizza, men vi har inte tagit ut pengar på ett tag och har skramlat ihop mynt till det vi har behövt köpa (vi känner oss som två fattiglappar). Nu hade vi bara 3,36 EURO efter att ha letat i alla fickor och alla små vrår i lastbilen. Den billigaste pizzan kostar 3,50. Vi frågade om vi kunde få betala resten nästa gång vi kom dit(eftersom vi äter lunch där ibland). Vi fick ta hela pizzan på krita och en till om vi hade velat det. Gulligt!

Idag är herrkören igång och sjunger på Rustemeier igen, de måste haft ledigt förra veckan.

Ja, så här lever vi livet i Etteln!


Snirk


Idag har vi tränat, klippt varandras hår, handlat, ätit lunch på Milano och det vanliga, mockat, promenerat, putsat mm. Det låter kanske konstigt, men dagarna rusar iväg.

En liten konversation från dagen:
Jag berättade något om Snirk(Jennies 5-åring) för Marcus.

Marcus: Vad heter han?
Jag: Snirk
Marcus: Va?
Jag: Snirk. Men han kallas bara det.
Marcus: Varför då?
Jag: För att han kan vrida halsen så konstigt.
Marcus: Vad heter han egentligen?
Jag: Silicon Valley, eller Sirikon Valley. Fast jag tror det är Silicon Valley.
Marcus: Vad är Valley?
Jag: En dal, som här eller du vet, mellan två berg.
Marcus: Silicon, som i Boobies?
Jag: Haha, ja jag tror det. Han måste vara döpt efter en liten by i USA där alla har silikonbröst.

Marcus skrattade så att han höll på att trilla omkull.
Jag: Eller så är Silicon Valley en amerikansk såpopera.

Men det roligaste av allt är att han heter inte Silicon Valley. Jag var tvungen att fråga Jennie om han hette Sirikon eller Silicon Valley eftersom jag var lite osäker. Och då skattade hon och sa att han heter Zircoon Spring Flower. Men det ska vi inte berätta för Marcus.


Silicon Valley


Marcus


Middag hos Marcus och Oliver lördag kväll. Marcus till vänster, Oliver till höger Jennie till vänster om Marcus.

Jag och Jennie stod för efterrätten och skulle göra kladdkaka. Vi hittade inte ingredienser på Lidl så vi köpte en chokladkaksmix och tänkte att den skulle bli kladdig om vi hade i lite extra smör och lät den stå lite kortare i ugnen, den blev kladdig men smakade dessvärre inte som kladdkaka. Vi hade dessutom glömt vispgrädden hemma i vårt "kylskåp". Vi smusslade med att det var en kakmix men glömde kartongerna där så det har de nog märkt att det var ;)
Det var i alla fall en jättetrevlig kväll!!!


Jag och Marcus hund Hugo.



...


Idag har vi filmat våra träningar. Det är alltid jättebra att se sin ridning på film för man ser helheten på ett helt annat sätt än man gör i spegeln. Något jag blev väldigt positivt överraskad över var Lizas piaff, den kommer nog att bli jättefin. Hon gungar verkligen upp från marken. Den kändes också bättre idag, det var första gången jag kände att jag hade riktig kontroll över den. Jag har varit lite fundersam på varför Hubertus säger att jag ska flytta henne till höger för jag tycker att hon själv vänder åt höger medan han tycker att hon flyttar åt vänster. Men när jag sa det kom vi fram till att bakdelen flyttar hon åt vänster och framdelen åt höger och idag var första gången jag kände att jag kunde flytta bakdelen till höger och då hände något med piaffen, i positiv bemärkelse. Jag tycker att hon har piaffat ganska bra längst långsidan då jag har väggen som hjälp för att hon inte ska svänga till höger, men jag ser på filmen att nu är hon mycket kortare i kroppen i piaffen. När jag har kontroll på henne på volten kan jag börja flytta ut den på raka spår innanför väggen. Ett litet tips jag fick från Hubertus då är att börja med henne lite vinklad från det håll hon svänger så att hon har utrymme att flytta lite grann åt det hållet hon vill för att klara av piaffen. Men den kommer att bli riktigt fin!




Efter långpromenad, ridning, mockning, pyssel, putsning och klädtvättning var vi helt slut. Vi åkte till ett jättesött ställe som heter Bauenhofcafé och fikade på äppelkaka och voffla. Faaaaantastiskt gott!!!


I mitt kaffe var det en glad gubbe :)


Igår var vi och storhandlade så nu är kylskåpet nästan helt fullt

Ikväll ska vi på middag hos Marcus. Jag och Jennie ska stå för efterrätten och det blir en supersvensk jättekladdig kladdkaka med vispad grädde.

Kram från JJ








Svar på kommentar

Från mamma:
Grattis till nomineringen!!
Tänk att du var 0,2% från att bli uttagen till unghästtävling i Globen! Samtliga vinnare i unghäst-
championatet och i Breeders gick vidare till Globen.
Undras om de har reserver. Ha det gott båda två (alla fyra)!

Svar:
Jag och Carea är första reserv till Globen om någon av 5-åringarna inte skulle kunna gå. Ja, tänk, 0,2%. Och om det skulle bli så, inte hade man trott att det skulle vara Carran som skulle vara den första hästen att ta mig till Globen. Men det kanske hon blir även om det inte blir i år :)


Nominerad till morgondagens stjärna


Jag har blivit nominerad till morgondagens stjärna i år igen. Jättekul! Jennie är också nomierad:

http://www3.ridsport.se/Tavling/Nyheter/2009/10/NomineradetillRyttargalan2009/

Ikväll ska vi till Timo Deppe och dricka lite cocktails och prata tyska. Jag börjar bli ganska grym, nej, det var en överdrift, men jag pratar mer och mer tyska nu. Det är kul! Igår sa Hubertus till mig på tyska att jag har hört att du pratar jättebra tyska med Timo. Ja, du kan undervisa mig på tyska om du vill sa jag (på tyska) men sen gjorde han inte det ändå.

Imorgon blir det lite mer träningsrapportering. Jennie är fullkommligt lyrisk. Och Liza har börjat byta rakt.

:)


Brunch på Zacharias


Idag åkte vi direkt till stallet, utan att ha ätit frukost, för att sköta om hästarna, rida lite, ut och promenera och sedan äta en brunch på Zacharias.


Brunch på Zacharias




Zacharias är ett bageri och konditori med en liten livsmedelsavdelning. De har precis flyttat från ett jättelitet ställe till ett lite större ställe i "centrum" av Etteln (Etteln är superlitet). Igår skulle jag försöka få iväg en grej på posten, posten skulle hämtas 16:30 och jag var som vanligt ute i god tid, klockan var 16:26. Jag gick förstås till Zacharias, det är vår stadiga punkt i tillvaron här i Etteln. De hade frimärken, men inte frimärken för att skicka brev till Sverige. Men de pekade glatt ut stället snett över gatan till vänster. Jag hade åkt förbi där och det står Posterei på en skylt, men i skyltfönstret är det gardiner och lampor, det såg dessutom ut att vara stängt, men nu jag knallade snett över gatan till vänster och drog i dörren och det var öppet. Där möttes jag av en tjej som jag precis hade sett inne på Zacharias. Visst, de hade frimärken men inget kuvert så jag gick tillbaka till Zacharias men de hade inte heller kuvert. Jag försökte förklara att jag kan låna klister eller tejp så kan jag göra ett kuvert av lite papper som jag hade. Men det sa den ena damen att: Nej det går inte, det accepterar inte posten. Men stället snett över gatan till höger har kuvert, Electroclaes, de var precis här inne och köpte bröd!!! Så jag springer snett över gatan till höger, till Electroclaes och mycket riktigt, tjejen som jobbar där var precis inne på Zacharias. Där fick jag köpa kuvert. Jag hoppade in i bilen lade ner grejerna i kuvertet, klistrade på frimärket och kom på att fasen, jag har ju ingen penna, men jag tänkte ändå åka till rummet en sväng och hämta videokameran eftersom vi skulle iväg och prova en häst senare. Skrev på adressen och kastade mig iväg igen för att hinna se Jennie träna innan vi skulle iväg. Tro fasen inte att jag kommer ihåg att lägga brevet på lådan!!!! Hahaha!!!!

Någonting lärde jag mig i alla fall, kuvert heter på tyska briefumschlage.
Zacharias skulle ju kunna ta monopol vardagliga tjänster.


Så här ser man Jennie most of the time, i telefonen med Fabrice


Så här ser man mig most of the time, ätandes någonting

Idag blir det bildgalleri!


För nu har jag en suverän fotograf!


Här tränar jag bytesserier med Liza. Hubertus har nya stövlar. Jennie är nöjd med sin bild och tycker att Liza ser ut som om det är Picasso som har målat henne.


Här får Liza klapp efter en bytesserie. Jag tycker att det blev så häftig bild.


Här kommer jag och Vilja gåendes på promenad.

Vi mötte den här "reslige" karln. Gissa vem det kan vara? Han hälsar för övrig till alla han känner.




Efter träningarna åkte jag och Jennie och kollade på ett 6-årigt sto som är till salu. Hon var ganska fin, men gubben som visade henne red henne förfärligt. Han värmde inte upp någonting, han började med att göra bakdelsvändningar och pressa ihop henne. Ingen lättridning utan direkt in i sidvärts och han slängde hennes bakdel fram och tillbaka så att det såg ut som om det var en viftande svans på en glad hund. Hästen gav i alla fall en jättefin känsla, stora, stora gångarter och hon var framåt och arbetsvillig hon gjorde jättefina byten och hade påbörjat både piaff och passage. Något bra måste den där gubben ha åstadkommit, men det såg förfärligt ut. Det som både jag och Jennie förvånades över var att det kändes så mycket mer än det såg ut. Vi tittade på videon efterår och båda hade fått känslan av att den rörde sig jättemycket och att det gick ganska fort, men det såg inte riktigt så ut. Det såg inte alls ut att gå så fort. Vi gillar i alla fall hästen och den verkar ha bra framtidspotential! Vi kanske åker och rider den igen.

När vi kom hem och skulle parkera bilden utanför vårt rum möttes vi av det här:

Haha, det ser ganska roligt ut. Vad är det för tattargäng som bor här? Jeanna Högberg och Jennie Larsson. Det där är vårat kylskåp :)


Pling, hundarnas Marilyn Monroe!


Stackars, stackars Jennie. I söndags hände en fruktansvärd, otroligt tragisk olycka. Pling, Jennie Larssons söta lilla hund blev ihjälsparkad av en häst. Jag ser hennes pigga lilla ansikte och utstående håriga öron framför mig. Så glad och livlig. Bettans bästa kompis och Jennie och Fabrice ögonsten finns inte mer





Jennie var jätteledsen och hade gråtit hela vägen från skåne ner hit. Men vi har faktiskt börjat titta på en ny hund till Jennie, det måste hon ha. Jag tycker att hon ska ha den här. Jag skrattde så att jag höll på att kikna när jag såg den.



Men det är klart att det är inget som går upp mot Pling.
Ilona, på Lövsta, sade några kloka ord om Pling:

Pling föddes som en stjärna och levde som en stjärna, det var aldrig tänkt att hon skulle bli gammal, hon var hundarnas Marilyn Monroe!

Rest in peace Pling!


Nu har Jennie tingat den här:





Både jag och Jennie har tränat idag och det har gått väldigt bra. Jennie var supernöjd med träningen, men påstår att hon kände sig som en nybörjare för att hon fick sitta och öva på att rida på 20 metersvolt utan att bakdelen for åt ena eller andra hållet, vilket hon tyckte var suveränt!!! Jag tror Hubertus tycker väldigt mycket om Musse (Monsieur Höjris). Han är en häst helt och hållet i Hubertus smak. Otroligt schwungfull trav med den rätta Hubertussvingen och stor, mjuk och elastisk galopp. En drömhäst!
Liza har börjat piaffa utan att panika, backa eller hoppa in i väggen. Nu svänger hon bara lite, men trampar ganska fint och schwungigt.

Tjingeling!


Namn


Vad kul, Johan Iversen har nämnt Carea i sin blogg på tidningen ridsports hemsida:

http://www.tidningenridsport.se/BlogArticle.aspx?m=46847&m1=46848&a=219460

Han har också föreslagit några namn på avkommor, och (haha) parkonstelationer, BenD-over tyckte jag var kul om att den danske dressyrryttaren Ben Jensen ska gifta sig med den amerikanske dressyrryttaren Robert Dover.


Jag satt i bilen i förrgår och funderade lite över vad mina hästars avkommor ska heta när/om de får några. Sådana funderingar kommer nog naturligt efter en sådan här vecka när man ser så mycket fina, potentiella unghästar, man blir lite sugen på att ta fram något själv.

Liza Minelli´s avkomma kan heta Licoriz (som lakrits på engelska men med annan stavning, då ska den förståss bli svart eller mörk, mörkbrun, och det kommer den att bli) om man inte ska fortsätta på temat från uppfödaren, Anki Karlsson, med artistnamn. Då skulle den ju kunna heta Britney Spears(tror jag förresten att ett halvsyskon till Liza heter) eller Pink kanske (Pink skulle ju funka om det var efter Pik Bube). Jag måste komma på något hingstnamn också, Marilyn Manson, Jocke Berg(haha), Franz Ferdinand. Det är ju lite inne med artistnamn, Robbie William tex. Eftersom jag är i Tyskland kom jag att tänka på NENA (som har gjort 99 luftballongs), det skulle också kunna vara fint. Ni får gärna komma med förslag :)

Viljas avkommor, Vilma eller Vilbur, ash de var inte så roliga, man kommer nog på något bra när man vet vad man ska betäcka med.

Ikväll kommer Jennie Larsson med två hästar. Det ska bli jättekul! Vi tränger ihop oss i mitt rum för det är helt fullt här på Rustemeier. Förra gången jag var nere var det knappt en enda gäst förutom jag och nu är det helt fullt, konstigt. Vi hade nog bott på samma rum i vilket fall, det blir ju billigare.

Ikväll kommer även Hubertus hem igen, han har varit i Flyinge och haft träningar.


Helt otroligt!!!



Carran blev 2:a i Breeders Trophy(för svenskfödda hästar) och 3:a i det öppna championatet.
Hon var faktiskt lite trött när det väl började närma sig start. Hon stod alldeles stilla när jag flätade henne(oroväckande) och jag kände det redan första travstegen och än mer inne på banan. Men hon skötte sig jättebra ändå! Hon fick lite kritik för att hon inte var lika aktiv bak som hon var fram och det tror jag berodde på denna lilla trötthet. Galoppen var däremot  mycket bättre i finalen än i semifinalen. Jag hade henne högre i form och fick riktigt bra längningar. Hon fick jättefina omdömmen. Domarna tyckte han hon hade utrycksfulla framben, lätt för att samla sig och mycket god framtidspotential! Jag kommer inte exakt ihåg delpoängen men jag tror att hon hade 8,5 på trav, 8,6 på galopp och 7,7 på skritten. 8,5 på lösgjordhet och framtidspotential, vilket blev 83,6%. 0,2 %-enheter ifrån att vinna Breeders Trophy. Men det här var faktiskt oväntat så vi var så glada att vi inte visste vad vi skulle ta oss till!
Här kan man titta på ritten på equipes resultatsida:

http://www.equipe.nu/sv-SE/class_sections/3965/results#video

Viva la vida med Coldplay var verkligen Carrans låt den här dagen. När vi var på väg mot Flyinge spelades Darins cover av låten på radion. När jag red in på banan spelades Coldplays version, jag vet inte om den var bakgrundsmusik i hela traven, jag hör inte musiken när jag rider. Och sen när jag körde genom Danmark kom Coldplays version igen, då höjde jag volymen och satt och skrålade och blev nästan tårögd! Den är så pampig!

Här kan man lyssna på den:
http://www.youtube.com/watch?v=-9tgyQriews&feature=related
Huuu, jag ryser :)

Efter en liten presskonferans kastade jag mig iväg mot Tyskland och Anna-Britta och Pål mot Uppsala med duktiga, fantastiskt fina Carea!


På färjan Rödby-Puttgarden.

Jag kom till Fleyenhof vid 1 i natt och sov i min lilla lastbil, när jag kom till Gasthauset i morse sa de att de kunde ju lagt ut nyckeln, eller om de hade gjort, det det förstod jag inte riktigt. Men det gick bra att sova i lastbilen, jag hittade en fölängningssladd så att jag kunde ha en fläkt på inne i lastbilen, men det var på tok för varmt när jag skulle sova så jag satte ner den nästan på 0. Det var inte lika varmt i morse... Men det var ganska varmt under täcket så jag ville inte ens ta mig ner på golvet för att sätta på fläkten igen.

I morse hälsade jag på hästarna, Bianca var ute och gick med Liza så jag stod en lång stund och gosade med Vilja och gick sedan på promenad med henne.

Imorgon kommer Jennie Larsson ner och ska träna. Det ska bli jättekul!!!

Min mobil ville inte ta emot fler meddelanden igår och det går inte att radera meddelanden heller. Så om det är någon som har skrivit  och inte fått svar så kan det på det.

Måste kommentera en grej angående 4-årsfinalen. Jag tycker att Anna Blomgren gjorde ett superbra jobb som testryttare. Hon red mjukt och fint, hästarna kom till sin rätt, hon gav tydliga bra kommentarer och vågade använda skalan. Hon delade ut två 9:or varav en var till den fantastiska Deja som vann 4-års championatet, den andra tror jag var till Robbie Williams, om jag inte minns fel, också en fantastisk häst!

Det var en superkul vecka i Flyinge. Tusen, tusen tack Carina och Christian för er stora gästvänlighet och för att ni inte slängde ut oss när vi malde på om vår superduktiga, fina Carea.




Nu börjar det att dra ihop sig


Start 14:55 idag. Jag och Anna-Britta äter lite yoghurt och försöker verka oberörda av stundens allvar. Carran är riktigt på gång, i morse hade hon rivit upp boxen. Hon småbets, hotade med bakbenet och kunde inte stå stilla i gången. Hihi... Precis som det ska vara.


Anna-Britta har satt sig i soffan och försöker som sagt verka oberörd. Notera att hon inte ens har öppnat tidningen.


Nästa gång jag skriver vet vi...



Sista träningen inför finalen


Nu är Carran tränad för dagen, ett lätt pass med mest fokus på galoppen. Hon kändes riktigt fin, jag försöker ha henne ett snäpp högre i framdelen nu och då är jag riktigt nöjd med galoppen. Det är fantastiskt bra att ha en domare till hästägare. Anna-Britta har såklart följt vart enda steg vi har tagit de sista dagarna och kan med sina domarögon se och be mig korrigera små som stora saker i form, rörelser, tempo och vägar. Vi är verkligen ett team jag, Anna-Britta och Carran.

Nu är Anna-Britta iväg och hämtar Pål, hennes man/sambo som kommer för att heja på oss i finalen och hjälpa till att köra Carran hem imorgon.

Caroline Palmgren vann 6-års championatet på Paridon Magi!!!!! WOW! Massor, massor gratulationer! Fantastiskt bra gjort! Anna Svefors kom 2:a på sin underbara lilla hingst Rhojan! Också stort grattis! Och Malin Rinné 3:a vilket också glädjer mig, vi kommer från Linköping båda två och Malin har också läst till civilingenjör, tror jag, eller någon annan ingenjörsutbildning.

Lotta Esping och Generalen 2:a i küren i Helsingfors! GRATTIS!!!!

Söta mamma har kommenterat att Carran såg så fin ut på youtubesnuttarna! Tack!!



Carran framför boningshuset på Backbo gård


Matilda kommer och säger god morgon till oss varje morgon, hon ser kanske inte så glad ut, men det är hon.

Web-TV

Solen strålar och Carran mår som en prinsessa! Hon får gå ut lite i hagen och sen ett lätt jobb idag. Det är verkligen fantastiskt att ha henne på gården här där hon kan gå ut i hage och där hon står i ett lugnt och skönt stall.

Nu är det egentligen en enda lång väntan fram till imorgon. Det är klart att vi har endel att förbereda men det har varit lite för många dagar mellan kval och final. Det är väl i och för sig bra eftersom jag inte hade ridit Carran på en vecka innan i måndags.
Idag ska vi rida lite här hemma och sen åka och titta på 4-årsfinalen.

Heja Madda och Sir Dee!!!

Finalerna i Flyinge lördag och söndag kommer att visas på web-TV

http://www.equipe.nu/sv-SE/pages/competitions/318


Carrans träning inför finalen!


Nu har vi tränat Carran. Idag fick hon gå ett lite tuffare pass med fokus på galoppen. Lite mer upp i form och träning av vägarna i finalprogrammet. Hon har blivit så himla ambitiös och läraktig. Så fort man vill samla så sätter hon sig, nästan lite väl mycket, duktiga lilla flicka! Och bakdelsvändningen som jag inte har tränat på jättelänge men trimmade lite på igår var hon helt med på idag och hon nästan förekommer mig med att börja vända.

Dagen i övrig har varit ganska lugn. Vi var en sväng till Flyinge. Jag och Carina gick på ett fördrag om företagande inom hästsporten. Det var bra, men framförallt var det bra för där hade vi en uppvärmd läktarplats till framridningen ;)

Jag längtar efter mina tjejer i Tyskland! Bianca skriver meddelande och berättar att de mår bra!

Film på Carran

Nu finns en film på Carran på youtube, klicka på playikonen
Carran på uppvärmingen:




http://www.youtube.com/watch?v=qngeGyxOUV4

Travprogrammet(dessvärre låg upplösning):




http://www.youtube.com/watch?v=4jZf-p-uygA



Idag har vi varit på Flyinge nästan hela dagen och tittat på 4-åringarna. Madda och Sir Dee kom 7:a och går därmed vidare till 4-årsfinalen!! Jippi!

Nu på kvällen har jag ridit 5-åringen Isolde och gamle Glenn(näe, han är inte så gammal, bara 14). Carran fick skrittjobba lite i morse. Först lite i ridhuset och sen fick hon skritta ut en sväng. Har tränat lite bakdelsvändning efter som det är med i finalprogrammet.
Nu kommer snart Carina hem och då blir det nachosmiddag :)



Carea i final!


Carran är i final! Vi kom 6:a idag!!! Vi är super, super, supernöjda!
Det kommer att komma länkar till filmer på youtube.

Yihooo!!!!

Det var nog för att Carina och Christians son Mio höll tummarna:




Jag tyckte att den här bilden var så fin med kungsgården i bakgrunden:


Carran i mitten. Men nu måste jag hjälpa till och laga mat. Ikväll är det jag och AB som står för trerättersmiddag :)

Semifinal i Flyinge


Nu har Carran startat. Duktiga, duktiga Carran. Hon gick riktigt fint! 77,4% hamnade hon på och ligger 5:a än så länge, halva startfältet ha gått så det ser ju lite lovande ut inför finalplats.

Hon fick:

7,7 på traven, hon tappade takten lite grann på vissa ställen. Hon travar ju så stort så det är svårt att hålla den stora traven på börjda spår.

8 på skritten

7,8 på galoppen

7,2 på lösgjordhet

7,8 på framtidspotential och utvecklingsbarhet

Totalt 77,4%


Wow!

Carran var inte alls rädd för alla läskiga saker inne på arenan.

Carran är alltid ett monster när hon är i "the right mood"! Hon är bonglig, hetsig, tittar på allt, går över en och är allmänt jobbig innan man har kommit upp på henne. Men när hon är så är hon som bäst. Väl uppe på henne blev hon i och för sig jätterädd när hon skulle gå förbi några pallar precis vid parkeringen, men sen släppte det, sen marcherade hon utan problem bort till framridningen där jag red runt lite på henne innan vi fick komma in på arenan. Väl inne var ingenting läskigt. Hon gick runt där som vilken tävlingsvan häst som helst. Hoppas att hon är så cool imorgon när hon är ensam där inne.

Hon kändes riktigt fin idag, hon svävade runt i sin härliga trav. Jag är jätteglad för att hon var så fin idag så får vi se vad som händer imorgon.

Jag och Anna-Britta är lika glömska båda två. Jag hade tänkt att vi skulle ta en filmsnutt på Carran idag och lägga upp, men det glömde både jag och Anna-Britta, så vi fick ta en bild på vägen ifrån träningen. Här kommer lite bilder från dagen:


Carran i skentet av lyktorna


Glenn Grants helbror. Anna-Britta har målat ramen på spegeln i bakgrunden under helgen, den var tvungen att komma med på bilden :)


Jag och Carina tränar lite i ridhuset på förmiddagen.




Här sitter vi på datanördarnas kvällsmöte.

Nu ska vi äta lite äppelkaka sen ska vi försöka sova...



I kväll testar Carran banan!


Å vad roligt med era kommentarer och lyckönskningar! Tusen tack!

Nu har jag och Anna-Britta varit på Flyinge och ätit lunch och tittat lite på sexåringarna. Carran är i ordninggjord och ska åka och veterinärbesiktigas och ridas inne på banan efter det att sexåringarnas klass är klar. Det var större och mer saker att titta på än jag hade trott så det är väldigt bra att Carran får åka dit och förhoppningsvis titta av sig lite inför imorgon. Hennes starttid har kommit, hon går 10:06. Hon är 18 häst ut och det är 59 (!) starter. Jiiiiisus!!!!
Vi är inte så säkra på att ta oss till final längre... Men Anna-Britta ska ge järnet! Ja vi med såklart!!

Nu måste vi fara!

Tjingeling!

Har mött upp med Carran och Anna-Britta på Backbo gård


Nu är jag på Backbo gård hos Carina Andersson och Christian Bondesson.
Carran mår bra, jag red henne igår och hon var ju lite stel efter en veckas "ta det lugnt", men kom loss och blev riktigt fin. I kväll ska vi åka bort till Flyinge och rida på banan. Men nu ska jag rida några hästar här på Backbo.

Jag har lämnat hästarna hos Hubertus och det känns förståss lite tungt, men de mår nog bra. Beridareleven Bianca ska ta hand om den och idag ska Hubertus rida Liza, sååååå spännande, det hade ju jag velat se, men det kan nog bli fler gånger.

Byten i gott och blandat


Hästarna har varit jätteduktiga idag, jag var lite slarvig i bytesserierna. Vilja börjar ju gärna byta i varje i vartannat serien, idag började den bra med sen var jag lite för snabb med skänkel och då började hon byta i varje, men hon gjorde faktiskt en bra serie i vartannat, annars får jag inte gå vidare och göra varje. Sen tror jag att jag inte samlade ihop henne tillräckligt inför serien i varje för jag fick några missar i början. I förrgår gjorde hon ju 9 så fina byten i varje så jag blev lite besviken.

Liza gjorde en jättebra serie i vart 3:e efter den fick hon skritta och efter pausen var hon lite kortare i bytena, men idag var hon faktiskt mycket bättre i piaffarbetet, bara en gång bakåt. Och en gång svingade hon igång jättefint två steg när jag petade på henne med spöt. Vi gör bara några få steg och är de bra utan att hon backar eller tramsar så får hon skritta ett varv. Sen är Hubertus snabb på att sätta igång igen, jag hinner knappt korta upp tyglarna innan han vill att jag ska vara igång i piaffen igen.

Idag har jag även ridit en annan häst. Den sägs ha gått Grand Prix men har inte varit här så länge. Jag red den för att träna lite byten i varje. Marcus brukar rida den så han hjälpte mig. Första serien i varje kändes lite skum, men nästa var bättre, då sa Marcus till mig att göra 15. Det blev 13 sen hade han inte så mycket energi kvar, men det var ju ändå ganska bra. Känns bra att jag kan hoppa upp på en häst jag inte känner och göra 13 byten i varje. Det ska inte vara så jädra svårt. Men Viljas känns ju inte så svåra längre!

Imorgon åker jag med och groomar Marcus på tävling. Det tar en och en halv timme för honom att fläta så det ska jag göra imorgon medan han går med Liza.

Ciao!


Blod och svett, inga tårar än


Å vad roligt, nu har jag fått ännu en notis från Vilja´s ungdom. Tessan som har kommenterat på "En historia om Vilja". Hon bor granne med Stall Katalei och red Vilja när hon var ung. Hon skriver att Vilja var en drömhäst redan då! Makes me so, so happy!!!  ♥ ♥ Underbara häst!
Skriv gärna kommentarer, det är jättekul att läsa, om vad som helst!

Liza Minelli måste det väl också finnas lite historier om. Jag har ett kort på henne när hon är några månader gammal och står bredvid sin mamma Judy Garland. Hon har precis samma uttryck och vakna uppsyn som hon har nu. Bläsen ser däremot jättebred ut, nästan som en lykta, och nu är den smal.

Idag har Vilja bara gått på promenad, jag tycker att de måste få ta det lite lugnt ibland.


Vilja och Jeanna på en vääääldigt solig morgonpromenad


Liza kändes väldigt bra från början. Hon var piggare redan i stallet, jag tror hon behövde vilodagen igår. Gjorde jättefint galopparbete, slutor, piruetter och bytesserier ner till vartannat. Bästa vartannat serien hittils, de börjar bli mycket lugnare och inte så svängiga. Jag får tänka mycket på att hålla kvar på nya yttertygeln så att hon inte svänger över för mycket i bytet. Traven var också jättebra, öppnor, slutor och mellantraver.
En sak som jag har noterat sista dagarna är högerställningen. Tinne är alltid på mig om att jag ställer för dåligt till höger och för mycket till vänster. Men jag har inte riktigt kännt att det är så (de har nästan alltid känts mer loss till höger än till vänster) utan bara försökt att tänka på det. Men nu har jag verkligen kännt att de inte är helt loss runt högerskänkeln.
Men när vi kom till piaffen var inte Liza så sammarbetsvillig längre, eller hon blir så frustrerad över att hon inte vet hur hon ska göra och det är så synd för hon gör rätt när hon gör det. Men hon började backa, backa, backa. Hubertus fick gå ur sin stol i hörnet för hon höll på att backa på honom. Sen gör hon några steg bra. Hon får alltid skritta ett halvt varv efter hon har gjort några bra steg, men sen börjar hon alltid med att sätta sig på tvären igen. En gång hoppade hon in i väggen och trillade väl lite framåt för jag drog också i väggen med ben, knä och till och med armbågen som har fått sig ett litet skrapsår. Hon hade också lite sår på benen, men de var väldigt små. Vi höll på tills hon hade gjort några steg utan att börja med att säga upp sig.

Tro det eller ej så har jag faktiskt haft lite träningsverk, men jag tror inte att det är från ridningen, utan, och ni må skratta, en liten backe som går mellan stallen, den är inte mer än 30 meter lång och inte jättebrant, men ganska. Jag går den där backen säker 15-20 gånger per dag. Och så har de förbaskat tunga sopkvastar så jag har haft lite träningsverk i armarna också, klenis  :)

Ikväll ska vi åka på en show som Hubertus ska rida på. Han ska även få en luftballongstur i 50-årspresent av alla i stallet.

Tjingeling!

Hubertus 50 år, Hertzligen glückwunsch!


Idag blir det ett bildgalleri, dessvärre har jag inte fått laddaren till min kamera på posten än, men den kommer, då blir det lite bättre bilder.

Hubertus fyller 50 år idag. Egentligen skulle det firats med en stor fest på lördag, men Hubertus mor gick tragiskt nog bort för några veckor sedan och med anledning av detta ställdes festen in.

När jag var på Inter Sport innan jag åkte till Tyskland hittade jag en väldigt rolig mössa som jag sedan ångrade att jag inte köpte. Den är virkad och har en svensk flagga och viking på sig. Modellen heter Jerk och märket Kask. När jag sedan var på väg ner till Tyskland pratade jag med Bo Jenå som berättade att Hubertus fyller 50 den 8 oktober. Efter samtalet om jag genast att tänka på vikingamössan. Jag ringde mamma och pappa som skyndade sig iväg till Inter Sport i Linköping för att se om mössan fanns där. Efterom jag tyckte så mycket om den själv så bad jag dem köpa två stycken, men nu fanns den dessvärre inte där men de tipsade däremot om att man kunde beställa den på iceman.com så när jag var framme i Tyskland gick jag in där och beställde två mössor. Jag skrev att det var bråttom och att den skulle ges som present till vår svenska landslagstränare i dressyr. Och idag när jag kom till rummet efter träningen så hade mässorna kommit med posten! Jag tog med den till stallet men Hubertus hade träning och kunder så jag ville inte störa och tänkte att jag kan ge den på träningen imorgon istället. Jag gav mig iväg till ridsporbutiken här i närheten för att köpa träns åt Carran (bild nedan). Sedan gick jag ut med Vilja en sväng och när jag kom tillbaka, tänk så passande, så stod alla i stallet och drack lite sekt och åt kaka och ropade att jag skulle komma. Jag skyndade mig in med Vilja och tog med mössan och överlämnade den till Hubertus med några ord om att den kunde vara bra att ha när han kommer till Sverige och tränar mitt i kalla vintern.




Vikingamössan



Hubertus med Vikingamössan


Carran behöver ett nytt träns inför 5-årschampionatet i Flyinge. Jag har varit på Franke som ligger väldigt nära Fleyenhof. Efter mycket funderingar fram och tillbaka valde jag ett Passierträns, men jag var tvungen att pimpa upp det lite med ett annat pannband. Det som var på var inte så fint. Här är i alla fall det upp-pimpade tränset. Jag tror att det kommer att bli jättefint på henne!



Carrans nya träns


Liza har tagit det lite lugnt idag men Vilja var jätteduktig, så här bra har hon inte gått på hela året. 9 fina byten i varje och passage-piaff övergångarna var bra. Jag är väldigt nöjd med passagen även om den ska bli ännu mer häng i. Hubertus säger att vi ska låta det ta tid, det är ingen vi bara kan klämma i henne, det handlar om att hon måste bli loss och avslappnad i passagen. Det har han helt rätt i, men jag såg lite i spegeln och den var mycket bättre än vad den har varit innan! :)


Vilja får sola lite solarium efter träningen.


Liza med grön tunga.
Näe då, det är ett päron. Den stora porten till ridhuset står öppen så att man ser ut mot stallarna och inte förrän idag såg jag när jag red att det finns ett päronträd intill ett av stallen. Senare när jag gick mellan stallarna såg jag Marcus hoppa efter ett päron (hur han nu kan behöva hoppa för att nå det förstår jag inte eftersom han är hur lång som helst), när han hade fått tag på ett föll det 10 till ner på honom vilket gjorde att han sprang därifrån med kutande rygg och vi båda gapskrattade! Sen kunde jag gå dit och skörda frukten, hehe!


Igår var det damkören som övade här på Rustemeier, idag är det herrkören... De stojjar och stampar så att det låter som en hel studentorkester.

Biss morgen, Tschüss!

Träning


Idag har prinsessorna gått riktigt bra båda två.

Vilja var mycket, mycket lugnare! Och riktigt, riktigt duktig! Vi fick visa våra byten i varje idag, inte igår för då gjorde hon inte 2:orna ordentligt, började byta i varje istället eller så gick inte hjälpen igenom, men idag gick 2:orna bättre och då fick vi göra i varje. Piaffen och passagen var också bra idag. Jag tycker att passagen har bivit bättre bara jag kommit ner hit (!). Men hon ska fortfarande hänga mer, eller ha mer tid i luften som Hubertus säger. Jag får göra förhållningar på yttertygeln och sen säger när jag ska ha henne kortare och långsammare. När jag har henne kortare blir hon ju lite långsammare, men blir hon för kort går hon in i piaffen. Övergång till piaff, piaffen och ur piaffen gjorde hon riktgtbra idag!

Liza var jätteduktig med sina bytesserier idag. Men som alltid så måste jag tänka på att hon inte får svänga över för mycket åt det nya hållet när jag byter. Piaffen har vi börjat angripa från ett annat håll än jag brukar göra, det gör henne såklart lite stressad, men det blir nog bra. Jag brukar göra det längst långsidan i vänster varv så att väggen stoppar upp henne lite när hon vill gå åt höger, men nu får jag göra det på en liten volt och kontrollera henne med skänklarna när hon svänger ut rumpan, eller med ställningen när det inte går med skänklarna. Det är bra för jag kommer nog att få bättre kontroll över henne även om det är svårt just nu för att svänger rumpan en åt höger, en åt vänster och lite bakåt ibland.

Sen har vi börjat prata lite om tävlingar, men det får jag återkomma till om det blir aktuellt :)

Just det på onsdagar tränar kören på Rustemeier så jag hör lite skönsjungande damer här i bakgunden medan jag tittar på tysk frågesport på TV.

Aufwiedersehen!


....


Vilja är fortfarande besviken och står och gnäggar på Liza, men hon är lugnare, skötte sig ganska bra på morgonpromenaden. Stackars Vilja, hon är så orolig för sin lillasyster och vet inte alls vad som händer med henne. Ibland får hon gensvar av Liza när hon gnäggar och jag undrar om hon inte känner igen Lizas hovsteg för hon gnäggar mer när man går med Liza utanför Viljas stall. Liza mår däremot som en prinsessa. Hon tyckte att det var prima att gå på morgonpromenad föruom när hon skulle gå över en smal bro, men det gick också bra till slut.


Vår promnadväg

Nu ska jag äta lite lunch här på mitt rum. Beridaren Marcus är bara hur snäll som helst, han hjälper mig med allt, han kanske har fixat en lägenhet som jag kan hyra. Det vore väldigt bra, lite billigare och med kök. Här har jag en påse med lite ost och skinka hängade genom fönstret för att hålla det kallt. Det blir mest brötchen med ost att äta. Igår kväll åt jag sill i tomatsås och lite mögelost, lyxigt va? Häromdagen köpte jag frikadeller, de såg ut ungefär som pannbiffar men var gjoda på fläskkött och det stod att de skulle gå att äta kalla. Men uh! Inte alls goda. Jag kunde inte ens svälja den tugga jag hade tagit. Igår provade jag igen, det gick att äta om man tog en liten, liten tugga. Nu har jagnog gett upp, inga fler frikadeller.

Nu ska jag iväg och träna!
Wiii!!

Träningar


Idag har jag tränat båda hästarna.
Det har gått riktigt bra. Jag började med Vilja, hon går och gnäggar efter Liza hela tiden så jag trodde att det inte skulle gå att träna alls, men det gick ju till och med bra, hon glömmer det lite när man är igång och jobbar, men så fort hon får skritta eller blir lite okoncentrerad gnäggar hon. Hon har blivit som en skitjobbig hingst. Efter hennes träning ställde jag henne i ett annat stall för att se om det blir bättre. Hon gnäggar ungefär en gång i minuten för att se om Liza svarar, och dessvärre gör hon ju det ibland.

Liza gnäggar inte när man rider henne i alla fall men hon var väldigt spänd i början, hon är inte van vid att det är så många hästar i ridhuset samtidigt. Men hon var jätteduktig idag. Gjorde alla grejer bra fram till piaffen (Det vill säga galoppslutor, piruetter, serier, travöppnor och travslutor) då hon började panika lite. Men jag fick väldigt bra hjälp med det. I passagen var hon superaktiv men hängde inte riktigt i luften. Jag tror det kommer, hon är lite för mycket inne på piaffen just nu. Det var i alla fall jättebra träning, såklart!!

.....

Yes, nu jag har fått nätverksnyckel till trådlösa internet på mitt lilla gasthaus!
Här kommer bilder på Liza och Vilja i sina "kika-ut-boxar"


Lilla Liza



Vilda Vilja

Jag har redan försökt mig på att prata tyska. Första dagen! Det känns bra men lite knaggligt. Men ibland kommer jag på att jag tänker på tyska, fast det blir ju ganska simpla meningar :)

Paula, vännen, du skulle följt med ner nu, jag hade behövt dig!!

Imorgon ska jag träna för Hubertus med båda hästarna.


Nu är vi pa Fleyenhof

Igar kväll vid 7 anlände jag, Vilja och Liza Fleyenhof. En familjemedlem saknas, Bettan, det känns helt klart!

Stormen fortsatte att förfölja oss. Danmark var ett helvete att köra i, när kom pa färjan i Rödby upptäckte jag att jag var helt slut i armarna och hade stickningar i händerna för att jag hade hallit sa hart i ratten. I Tyskland blev det lite bättre. Sen rakade vi ut för kö, men det far man ju nastan räkna med när man aker pa autobahn i Tyskland.

Efter 10 timmar i lastbil närmade vi oss till slut Fleyenhof, da blev jag omkörd av Hubertus som vinkade glatt, när jag kom fram visade han var jag skulle sta och hjälpte mig att ta in Liza sa att jag kunde ta Vilja. Han är sa snäll Hubertus!

Man har ju ganska mycket tid att tänka pa när man sitter ensam i lastbilen i 18 timmar. När jag tittar i backspegeln ser man ibland nosarna pa hästarna genom fönstret bak till hästutrymmet. Man ser dem oftast när de gnabbas och det fick mig att tänka pa att de verkligen är som ett syskonpar de där tva. Vilja är storasyster och Liza är den lite kaxiga lillasystern. Eller Liza har ett sant där naturligt bra självförtroende som lillasystrar kan ha (inte jag däremot). Hon är superbra pa det hon kan och det hon inte kan vill hon inte göra alls. Sa var det ju tex med piaffen, men nu kan hon den nog snart och da hoppas jag att den kommer bli bra. Liza är ju ocksa söt som socker, vacker som en dag och stralar som en stjärna. Om jag skulle vara Vilja skulle jag vara lite avundsjuk pa Liza. Trots alla Lizas fantastiska attribut har ända Vilja tagit ett steg ännu längre in i hjärtat pa mig. Jag älskar den hästen. Men det är klart att jag älskar Liza ocksa, men inte riktigt pa samma sätt.

Detta ledde mig in pa att fundera pa vad älska egentligen är. Det är väl en utsliten diskussion, men... Är de man älskar de man inte tror att man klarar sig utan. Familj, vänner, pojkvän/flickvän. Fast även om man inte tror det sa klarar man sig ju utan nästan allt (nja inte mat och kläder och det älskar man ju förstass ;) ) Men om det skulle vara sa skulle man da inte älska nagon? Det ligger ju mycket i hur man själv värderar begreppet. Men da tänkte jag att de som inte lägger sa stort värde i begreppet och älskar ditten och datten och varenda liten avlägsen bekant, älskar de egentligen mer eller är känslan den samma? Om det nu är sa att man älskar mer sa är det ju mycket roligare att vara en sadan människa som älskar alla än en som gar runt hela livet utan att älska nagon.
Kanske det har nagot med signalsubstanser i var komplexa hjärna att göra. Tänk att man bara kan sitta och tänka sa där, det är komplext, och hjärnans komplexitet och signalsubstanser hit och dit är ju i princip vad jag gör mitt exjobb pa, men da slutade jag tänka för det ville jag inte tänka pa.

Japp, det var filosofiska hörnan i min lastbil. Haha. Idag har jag bara joggat hästarna. Vilja var vild, hon blir tokig sa fort jag gar in till Liza för da tror hon att jag ska ta Liza ifran henne. Oroliga storasyster. Men det gick nog nästan bättre än jag trodde att rida henn. Sist jag hade med dem tillsammans var i Mariefred pa tävling för tva ar sedan. Det var en kata(leis Vilja)strof. Vilja var tokig, stod pa bakbenen och sparkade i boxen när Liza var ute och stod pa bakbenen och gjorde caprioler ut fran framridningsbanan när hon själv reds. Jag tror inte Hubertus uppskattar de konsterna. Men hon var faktiskt okej idag. trippig i skritten och het i trav och galopp, men inga tokerier. Värre blir det när jag tar ut Liza tänkte jag och lindade in Vilja sa gott jag kunde sa att hon inte skulle göra sig illa i boxen när hon försöker riva den. Men det gick ocksa ganska bra. Paranoida Jeanna far nog ga och lägga sig nu sa far min normala personlighet entra scenen.

Tjipp och hajk!

Hade bilder pa hästarna i deras boxar, men mobilen verkar inte vilja anslutas här pa internetstället, far se om jag far ordning pa det till nästa gang.

Äntligen på väg


Idag har djävulen varit ute på de svenska vägarna. Jag och tanterna (Liza och Vilja) trotsade honom och färdades från Bålsta till Helsingborg. Han har i skepnad av vinden slitit och dragit i lastbilen, vattnet har forsat på vägarna så att man nästan trodde att man var ute till havs, eller på styx på väg till Hades. Det har varit helt galet. vad har jag gjort för att förtjana detta? ;)

Det har verkligen spöregnat och blåst hela vägen. Jag har suttit i åtta timmar och parerat ett slående skepp (liten överdift). När jag kom till mantorp där Bettan skulle överlämnas till mamma och pappa ser jag att fönstren till hästarna har varit halvöppna och Liza är jätteblöt i ansiktet. stackars, hon som har lite ögoninflammation dessutom. Nästa gång jag stannar, i Ljungby, upptäcker jag att de fortfarande är blöta och inser att det är några må ventiler i taket som är öppna. Till slut kom vi i alla fall fram till Team Piaff utanför Helsingborg och då tar stormen ny fart så när jag mockade ur lastbilen stod jag i en virvelvind av spån. Jag har spån i hela håret och på kläderna och en dusch kommer ag inte se förrän imorgon kväll.
Hästarna verkar trots allt må bra, de äter och dricker, magarna kurran och har normal temp. Jag har varit och köpten pizza och ska snart gosa ner mig här i lastbilen.

Jag är äntligen på väg mot Tyskland! :)

Bettan on the road!


Bilden på Bettan när hon kör bil var uppskattad, jag var lite rädd för att lägga upp den, haha, tänkte att vägverket ringer väl och kallar in hennes körkort, eller mitt. Nä, det var faktiskt Fabrice som körde och allt var under kontroll. Här kommer i alla fall en ännu roligare bild även om det är lite dålig kvalité på bilden.






Imorgon ska Bettan lämnas över till mamma. Hon är inte rabiesvaccinerad (Bettan alltså, förmodligen inte mamma heller) så hon får inte följa med till Tyskland. Mamma kommer till en mack längst E4'an där Bettan får överlämnas.
Mamma var här måndag till tisdag för att hämta Bettan, men jag blev så sur och avundsjuk för att Bettan tycker så mycket om mamma och slutade bry sig om mig, så Bettan fick inte följa med hem till mamma. Haha, larvigt va?
Men sen skulle det kännas så konstigt att vara kvar här utan Bettan.

Lastbilen är nästan färdigpackad. Nu ska jag ut och gå lite med hästarna och sedan åka och köpa lite grejer som behövs inför resan.

Carran gick fantastiskt fint idag. Hon har fått en helt makalös trav, hoppas att hon kan hålla den när hon kommer in på banan i Flyinge!

Tjingeling

Nu bär det snart av mot Tyskland!


Ja, jag har inte vågat skriva något för jag är så rädd att det inte ska bli av. Men på lördag åker jag till Tyskland för att träna för Hubertus igen. Jag är såååå peppad. Vill åka nu nu nu!!!
Jag ska vara där i cirka en månad, kanske lite längre om hästarna orkar och det passar för Hubertus. 
Carran ska gå 5-årsfinalen i Flyinge om lite mindre än två veckor. Hon åker hem och laddar hemma fram till Flyinge så kommer jag upp några dagar innan och trimmar lite. Hon känns jättefin just nu så jag ser verkligen fram emot Flyinge.

Nu ska jag åka till Uppsala och gå på bio!   :)

RSS 2.0