Bettan 3:a i sin första start

Igår gjorde Häst-Bettan sin första start, vad vi vet i alla fall. Hon var väldigt, väldigt spänd och rädd för läktaren och dörrar i ridhuset, men hon gick runt och några stunder när hon inte var spänd kunde hon verkligen glänsa. Hon var sååååå duktig som gick runt trots att hon var sä rädd! Jag tycker att Cilla sammanfattade det bra i sin kommentar:

1000-tack för hjälpen igår!!! Fantastiskt att Bettan kom 3:a i sin 1:a start någonsin!!Vilken bedrift av dig! Jag hade aldrig tagit mig runt banan, så spänd som hon var! Men det skall till ett proffs som Du, att få det att se så lätt ut, vi vet ju----. Kul att hon fick 8:a på gångarter, och så fina omdömen. När bokar vi nästa tävling? Kram Cecilia

Svar: Jag är faktiskt också lite imponerad av att det inte syntes mer på mig att hon var så spänd. Tävla igen- Snart!!! :)


Bettan 3:a i LA:6 i Fagersta



Cilla, bästa hästägaren,hästskötaren och chauffören!!!


Imorgon tävlar Bettan


Imorgon ska Bettan tävla LA:6 i Fagersta. Hon var riktigt fin idag men det var ju inte idag det var tävling... Vi får se om hon håller sig på mattan eller får för sig att det sitter spöken bakom domarbordet eller på läktaren.

Darcia var fantastisk att rida idag. Hon är verkligen bra ridbarhet på och så är hon väldigt välutbildad. Det är Mattias Jansson som har utbildat henne. Idag var hon den nionde hästen jag red och klockan började närma sig sju, en fredag kväll, och jag tänkte ändå att jag kan fortsätta rida henne hur länge som helst. Nu behövde hon ju inte ridas så länge eftersom hon kändes så fin.


Darcia


Darcia är efter Danone- Don Schufro. Hon ska säljas så småningom. Det är Torsten Hanssons häst. Jag tycker väldigt mycket om henne.
Nedan är filmer från idag, dessvärre sitter jag framme på manken för sadeln ligger inte så bra. Och jag ser ut som ett skogstroll i min vintermundering, men det vet ju de som läst senaste inlägget att det är nödvändigt.



Livet med hästar är inte bara guld och gröna skogar


Jag har fått köldeksem. Det är bölder som man som ryttare kan få på låren. Jag har aldrig fått det innan, men jag
har hört folk i Tyskland som har fått det. Det ser förjäkligt ut och det kliar något så fruktansvärt när man kommer in i värme igen. Stackars Felicia, när jag och Felicia sitter i bilen mellan Segersta och Sista sitter jag och beklagar mig, kliar, gnyr och skrubbar som om någon hade lagt klipulver i mina byxor. Varning för känsliga läsare, nedan kommer en hemsk bild!!! Nu tycker jag i och för sig att de ser ännu värre ut i verkligheten, området där det är som värst buktar ut ca en centimeter från låret. Sedan ser förstås mina ben snyggare ut i verkligheten ;)





Idag har jag varit och köpt långkalsonger och hydrokortisonsalva. Jag kanske får skylla mig själv för jag har varken haft långkalsoner eller fodrade vinterridbyxer, jag har hela tiden tänkt att köldknäppen snart är över, men nej...


Segerstas stallkatt mm.



Idag gjorde stallkatten akrobatiska övningar på barren, eller en av stängerna på Viljas box. Dessvärre fick jag inte med på film när den gjorde volter runt stången men det blev en ganska rolig film ändå :)






Ulf fyllde 25 år idag. Han fick en rosa mössa och en rosa hovkrats för att kunna bejaka sin manlighet. Ulf hade en rosa mössa på sig när grannens barn kom på besök och utropade: Mamma, pojken har rosa mössa på sig!!!


Worka och Felicia (Felicia har definitivt snyggast mössa)


Carran efter morgonrullningen i snön


Kära mamma!


Idag har min kära mamma varit här, ja även igår. Det är så trevligt när min mamma är här, och det är framför allt väldigt bra för det är enda gången jag städar i min lägenhet och det behövs verkligen. Så mamma, kom hit oftare!

Men det finns fler fördelar med att ha mamma här, hon tittar på hästarna när jag rider och hon har ju följt mina hästar sedan jag fick dem, Vilja för nästan sex och ett halvt år sedan och Liza för fyra år sedan. Idag var Vilja lite lugnare och liza var om än ännu finare än igår. Dessvärre tog batteriet i ameran slut innan Liza hann till sitt piaff- passagearbete. Hon har blivit så mycket bättre och starkare i både sin piaff och passage så det var synd att det inte kom med.

Här kommer några filmsnuttar, det har kommit med lite reklam för Horze, mamma har även filmat underlaget för att visa hur bra det är på Segersta. Mamma har även tagit inspiration av Lars von Triers och hans dogmafilmning. Näedå, det är faktiskt kameran som är väldigt känslig för skak.








Efter att jag hade ridit gänget på Segersta gick jag och Felicia till flygeln och fick en härlig lunch av "Flying Mary" (Maria i flygeln) sedan åkte vi till Sista och red lite där. Det blev lite filmning av Tic Tac som åker mot Halmstad imorgon. Nicole fick jogga lite lätt idag eftersom hon är nyvaccinerad. Bettan tränade sitt LA:6-program som hon ska tävla till helgen och på Darcia fick jag några varv i riktigt härlig trav. Darcia kom förra veckan och är ett väldigt hett sto efter Danone- Don Schuffro. Jag tycker väldigt mycket om henne hon är en häst helt i min smak. Het och ambitiös!

Dagen avslutades med en lektion för Flying Mary och ännu en måltid i flygeln, mycket trevligt!


Oj vad tiden bara har rusat iväg



Helgen är snart förbi, den har fyllts av ridning, visning av Worka, jättetrevlig middag hos Cilla och Ulf, snö, snö och ännu mera snö. Idag har Anna-Britta, Elena, mamma och Felicia med familj varit på besök och tittat på hästarna. Felicia har sportlov och ska vara här fram till fredag. Anna-Britta var förstås väldigt nöjd med sin underbara Carran. Vilja var helt galet pigg och det sprutade energi ur öronen på henne. hon hade inte varit ute i hage på förmiddagen och sedan var det folk som tittade på henne, så här i början av året när det inte har hänt något på länge så brukar hon bli helt tossig när hon får visa upp sig. Liza skötte sig förstås exemplariskt och visade sig från sin bästa sida.



Svar på kommentar


Nu är klockan halv tre och ungefär halva dagen har gått. Jag har ridit mina hästar och varit hos gabbi och ridit Wellington. Nu har jag lite lunch och ska sedan iväg och ha träningar hos Åsa Lundemo. Efter det ska jag bort till Cilf [silf](Cilla och Ulf) och rida några hästar. Ikväll kommer det ett nytt sto efter Danone-Don Schufro.

Svar på kommentar

Ulf Gyllenhager:

Joggingtur??? Vem försöker du lura? Undrar vem som lurade iväg mig till Bro ;)
Undrar om det finns någon GPS som heter Jeanna....

Kram/ Ulf


Kära Ulf!
Jag svär vid mitt liv på att jag inte har sagt att Lövsta ligger i Bro. Det finns en GPS som heter Jeanna, man når henne per telefon, men då hon sällan svarar nås hon bäst per SMS ;)

Tudiloo!

Träning för Tinne med Vilja och Bettan


Idag har jag varit och tränat för Tinne, det blev Vilja och Bettan som fick gå. Båda var väldigt duktiga. Jag hade tänkt att Ulf skulle film Vilja lite, men de hamnade dessvärre på Lövsta gård i Bro innan de kom till Lövsta gård i Upplands-Väsby och hann därmed inte till Viljas träning. Vilja gick väldigt bra. Nästa gång jag ska till Tinne har jag nog Hannah med mig så då kan det bli några små filmer.

Med Bettan fick jag jättebra hjälp, bytena går bättre och bättre. Ibland behöver man lite nya tips och råd och det fick jag verkligen idag!


Vilka trevliga kommentarer jag fick igår (på ett så litet inlägg):

Flying Mary (Maria i Flygeln)
Tack för hjälpen med den tionde hästen igår. Du är så himla duktig!

Svar: Tusen tack, du är så gullig! Och han Timbre var verkligen duktig.


mamma-Marina
10 hästar, undra på att du är trött. Sitter o tittar på herrarnas längdskidor. Fantastiskt med Charlotte Kalla.

Svar: Ja, verkligen fantastiskt! Hon ser så glad och positiv ut och verkar ha en fantastisk kämparglöd.


Mariah i Dalarna
Härligt att du också kan bli trött. Undrade ett tag om du var någon typ av supermänniska ;)

Svar: Haha. Nae, ingen supermänniska. Men idag när jag inte hade ridit 10 hästar hade jag lite energi till övers och tog mig ut på en joggingrunda ;)



Tjingeling!



10 hästar ridna idag


Jag e trött, så nu ligger Bettan och jag i soffan.

Filifjonkan goes Finland!



Imorgon åker Filifjonkan (Flying Heart) till Finland. Han blir utbytt mot Tic Tac efter Tip Top-Maraton som ska stå i träning en vecka innan han ska hem till Maria.
Imorgon kommer även en 4-åring som ska stå i träning en månad.

Min hemlighet ger sig till känna igen...

"Maria i Flygeln" säger att Timbre ser ut som Snorken(Snorkfrökens(Liza) bror) så nu har vi snart har vi haft hela mumindalen i stallet. 




Onsdag- träningsdag


Onsdagar har jag träningar hos Åsa Lundemo. Då rider jag hästarna på Segersta på förmiddagen och hinner inte bort till gänget på Sista. Idag var Sandra (Workas ägarinna) och Pamela (som har ridsportbutiken i Kungsängen) på besök. Worka skötte sig alldeles utmärkt, men han är ju så duktig så jag är inte förvånad. Vilja var jätteduktig med sitt piaff-passagejobb men lite vimsig i bytena i varje. Carran jobbar på sina byten. Liza tog det lugnt idag hon var så duktig igår!

Bettan löper så Max är efter henne som en jäkla psykopat, öppnar dörrar och tar sig in i stallet, flåsar och springer efter henne. När jag har stängt inne Bettan hänger han efter mig i stället och när jag åker från Segersta får jag åka i ilfart för att han inte ska hinna med, för han kutar efter bilen.

Jag och Bettan har ett pärlband av hundar efter oss. Max för att Bettan löper och Majorens (bor i torpet på Segersta) hund av samma anledning, Madonna för att hon vill leka med Bettan och Molly för att hon också vill vara med. Och jag får alla efter mig eftersom Bettan hänger efter mig.

Stona brunstar också så jag har ett jädra sjå att placera hästarna rätt i hagarna och ändra och dona när jag tar in eller släpper ut någon. Det måste vara så att det börjar bli vår, alla dessa vårkänslor.

Efter förmiddagen på Segersta åkte jag till Gabbi och red Wellington och sedan hade jag träningar hos Åsa.


Igår gjorde jag en tokig sak. Jag, Mads, Malin, Moa och Martina var och åt lunch på Skolasta. Malin hällde mjölk i Mads coca-cola och Mads fyllde på med vitlöksdressing. Jag skulle få 200 kr om jag drack upp det. Vad tror ni? Klart att jag drack upp det! :) Gav bra energi för resten av dagen och det var faktiskt inte så förfärligt, smakade mest cola med en eftersmak av vitlök och jag som är lite överkänslig mot vitlök...

Tack Mariah för alla gulliga kommentarer. Hon var verkligen fin, lilla Rutan!

Presentation av hästarna på Sista


Rubellit, 6 år efter Rubinrot
Rutan åker till sin nya ägare imorgon, men det har varit väldigt kul att ha haft henne på träning och försäljning







Nicole
6 år efter Rubinrot
Nicole är liksom Rubellit också efter Rubinrot och är uppfödd av Görel Nyman. Nu äger Tenita henne och hon står hos mig på träning. Idag fick hon en tur ute i det kritvita vinterlandskapet



Flying Heart 6 år efter Fürst Heinrich- Rohdiamant
Flying Heart har stått hos mig en vecka och är till salu. Han har väldigt många kvalitéer och ett stort plus för galoppen












Sedan står förstås Cilla och Ulfs hästar Bettan, Gina och Leggie på Sista också. De kommer på bild en annan dag.

Videos


Här kommer några videos:

Wellington ägare Gabriella Grevin




Här är stoet som jag tittade på i Tyskland och tyckte så mycket om. Hon var väldigt, väldigt trevlig att rida. Bara 6 år (sju i år), men kunde byta i serier och hade lätt för att trampa och talang för passage. Hon är fortfarande till salu. Förmedlaren ringde mig häromdagen för att höra om han kunde få videoupptagningarna på henne :)





Worka Workout


Idag har jag ridit ut tillsammans med "Maria i Flygeln". Mina hästar skulle få vila, men det var så fint väder och Maria skulle rida ut så jag hängde med med Worka. Det var fantastiskt. Massor med snö och hästarna travade och galopperade med knäna uppe vid öronen. Superbra träning för dem.

Igår kom Carran tillbaka! Jag red henne lite innan Sofias möhippa satte igång på Segersta. Carran gick jätte, jättebra! Hon kändes verkligen superfin och gjorde till och med några rena byten. Anna-Britta har gjort ett väldigt bra vinterjobb!

Sofia, som ska gifta sig nästa helg, fördes till Segersta igår för möhippa och blev iklädd tävlingskläder med hatt och frack. Hon har alltid varit lite förtjust i Kristian von Krusenstierna och nu kom Kristian (också tävlingsklädd) och red en pas de duex tillsammans med Sofia. Hon var överlycklig!

Jag och Mads var på Elin Jonssons 25-årsfest igår. Vi åkte tillsammans med Maria in till stan. Maria skulle på tidigare nämnd möhippa. Efter en liten fördrink hos Marias föräldrar gick vi till Texas longhorn och åt jättegoda nachos och mötte upp min kompis Micke för att sedan gå vidare till festen. Jag måste lägga upp en bild som ser lite rolig ut, hihi, det ser ut som om jag är naken, men jag har en klänning utan axelband på mig :)




Jag visste inte att man började träna passage så tidigt



Föl efter Fidertanz

Värsta vintern i mannaminne


Ja i alla fall om mannen (eller kvinnan) är lika gammal som jag. Jag har nog inte upplevt en sådan här intensiv vinter. Det snöar och snöar och snöar och är kallt, kallt, kallt. Den enda gången det är lite mildare är när det ska komma mer snö. Idag har det snöat och blåst hela dagen. Jag haft träningar hos Åsa Lundemo där jag bland annat red en ponny och tog ut en häst på fältet utanför där det var 50 cm snö och vi travade och galopperade. Det var ett litet test för att se om hon skulle bocka eller busa, men hon hade fullt sjå att ta sig fram. Så nu hoppas jag att Sussie kan rida ut på sin häst.


Min pärla!


Liza gick så fantstiskt bra idag. Hon var en fröjd att rida från första sekund när jag tog tyglarna. Förutom alla andra grejer som hon är bra på så gjorde hon 7 byten i varje och var jätteduktig i piaff-passagearbetet. Hon gör bättre byten i vartannat och varje än hon gör 3:or och 4:or.

Vilja var också duktig och hon piaffar ju så hemskt gärna så hon vill nästan inte göra något annat.

Workano fick trava lite kavaletti och hoppa några skutt, det verkade som att han tyckte att det var väldigt kul.

Hos Cilla och Ulf skötte sig Rutan och Nicole (som ju faktiskt är halvsyskon, båda är efter Rubinrot) exemplariskt. Båda var riktigt fina i kontakten. De är sex år båda två och ligger på ungefär samma utbildningsnivå. De fick öva skritt-galoppövergångar, förvända galopper, öppnor och skänkelvikningar.

Bettan gjorde några byten i början som var bra, sen trasslade det ihop sig och blev lite knasbyten.

Flying Heart(den nya hästen) fick jobba ett lite längre pass idag med sidförflyttning och komma in mellan hand och skänkel. Jag jobbade endel på att han ska komma tillbaka lite mer i galoppen också. Han har vääääldigt stor galopp.

Nu ska jag ut och ha en lektion, sen ska jag sooooooooova!!!!!!

RSS 2.0