Hubertus dansar!

Hej!!

Jag vill ju att ni ska få se hur Hubertus ser ut. Här är en bild på Hubertus och hans fru när de dansar:




Jag har även lagt till Hubertus hemsida i länkarna.

Nu har jag flyttat in i en av flyglarna på Segersta, jag har ett helt hus för mig själv till den 15 februari då jag får min lägenhet. Det är jättehärligt. Eller inte helt för mig själv för här bor fyra katter pluss Maria Attviks (Ägare av Segersta) katt som jag trodde var en av dem som hörde till huset. Hon är den som har fått mest mat fastän hon egentligen ska äta inne hos Maria. Igår hade vi lite middag här och idag hade jag glömt att låsa dörren. Marias hundar öppnar dörrarna om man inte låser och de hade tagit sig in i mitt hus, ätit upp kycklingrester från igår, haft ner tallrikar på golvet ätit upp hundmat som jag hade med hemifrån och en halv limpa bröd...

Oj, nu har jag ju snart varit hemma från Tysklad en vecka. Igår red jag dressyr på Vilja för första gången sedan jag kom hem, hon var väldigt laddad men kändes fin! Det är skönt att rida själv igen och samla ihop allt till sin egen linje. Hubertus har varit så fantastisk och så fokuserad. Han har tittat på mig varenda minut jag har ridit, varje dag utom de tre dagar Vilja fick ta det lugnt. Ibland känns det som man glömmer att tänka själv man har någon som gör det åt en ;) Två veckors träning känns perfekt och sen åka hem och träna på allt de jag fått hjälp med (det vill säga allt). Jag känner fortfarande Hubertus ögon på mig när jag rider och jag hör hans röst i mitt huvud, "nase for"- fram med näsan (hästens, inte min), "more swinging in the trott", "that is her trott, can you feel that?" och "big canter". Jag hör honom hela tiden. Längtar efter att rida imorgon.

Tjingeling!

Silverpilen med svarta faran och gyllenkrull


Silverpilen med svarta faran och gyllenkrull i for som skjutna ur en kanon genom Europa igår och idag. Det gick verkligen smidigt att åka hem. Vi färdades tio timmar igår, Tyskland, genom Danmark till Helsingborg via de två färjorna Puttgarden-Rödby och Helsingör-Helsingborg. Vilja har verkligen blivit resvan. Förr kunde hon vara förfärlig att åka med. Trampade, stampade och sparkade. Nu står hon som ett ljus hela tiden och när hon kommer fram börjar hon genast dricka och äta. Underbart!!! Vi övernattade hos Lasse och Pia på Team Piaff och åkte vidare vid tjugo i sex i morse. Tidigt värre, men det var jätteskönt att köra i tidig morgonstund för det var nästan ingen trafik. Jag stannade och köpte frukost och två Lussebullar, ahh, äntligen!!!! Jag sjöng lite julsånger på vägen och efter sex och en halv "snabba" timmar var vi hemma på Segersta!
När jag kom till lägenheten i Uppsala och skulle starta min lillbil hade såklart batteriet dragit ur, suck, dagen innan julafton, min vanliga otur med bilar. Till saken hör att jag fick två bensinstopp i loppet av ett dygn innan jag åkte ner till Tyskland... Nu fick jag åka till macken med lastbilen och köpa startkablar och sen var saken biff. Hoppas bara att den startar imorgon!

Nu får jag önska alla en fantastiskt God Jul!

Här kommer ett litet julkort från mig och Vilja:



Nu bär det av hemat, hejda Fleyenhof!

Imorgon aker jag hemat, om jag far ut nagon veterinär pa morgonen vill säga. Det känns lite sorgligt. Vet inte varför jag har sa lätt att fästa mig vid nya ställen och sa svart att aka därifran. Antingen är jag naiv eller sa är alla ställen jag hamnar pa väldigt bra. Det kan ocksa vara sa att jag gillar läget var jag än hamnar.. Haha, det här läget gillar jag för det är sällan minusgrader, det är fin natur, roliga, trevliga människor och suverän träning. Det vore ju skam om man inte tyckte om ett sadant ställe...
Överhuvudtaget sa har jag lite svart att skiljas fran människor jag tycker om och ställen jag trivs pa (inte sa konstigt). När jag pluggade i Uppsala trivdes jag bra när jag var där men kunde i och för sig längta hem ibland, när jag kom hem till Vikingstad (utanför Linköping) älskade jag att vara hemma och satt och grät hela vägen upp till stockholm när jag var pa väg tillbaka till Uppsala, efter Stockholm gladde jag mig at att komma tillbaka till Uppsala och allt kul som skulle hända där.
En som jag nästan alltid har med mig var jag än aker och som alltid star vid min sida eller star bakom mig (i lastbilen)är Vilja!
Det ska bli jättekul att komma tillbaka till Segersta dit jag precis har flyttat och supermysigt att komma hem till mamma och pappa och träffa brorsan och hans flickvän och jättekul att träna mina elever igen med spirande inspiration fran Tyskland. Det blir nog inte sa tokigt att komma hem ända. Och hit ska ska jag ju komma tillbaka!!!

Hejda fran Tyskland!!

Jag och Hugo pa tävlingarna i Frankfurt


Hugo är Marcus hund, han skällde lite under dressyruppvisningarna och bajsade i en av gangarna fran parkeringen, annars var han jättesnäll. Han är samma ras som en hund jag ska ta med hem ;) Österrikisk fagelhund.

Jag, Bianca och Paula i Paderborn för att fika


Tre svenskar, wiiii!!!


Toppen, Paula och Richi, tre svenskar, eller Richi vet jag inte om han är svensk, men det är i alla fall Carolin Bondes förra häst. Top Score, kallad Toppen, är halvbror till Ten Point men är efter Tip Top. Paula vet jag inte stammen pa, men sa vitt jag vet är hon svenskfödd, sald till Tyskland.

Naturen runt Fleyenhof


Den här bilden är tagen lite tidigare i ar sa riktigt sahär färggrannt är det inte, men väldigt, väldigt fint!!

Nu kommer det bilder!!!


Här är en gangväg som jag brukar promenera pa, antingen med vilja eller när jag är pa väg till och fran mitt lilla rum pa Rustemeyer


Full furt till Frankfurt

Tjolahopp!!

Vad kul att det har kommit kommentarer pa Rittertestet! En av kommentarerna gällde Nougat och jag far erkänna att jag har provat den fastän den inte var med pa listan. Det sag ju ut som jag hade ätit sa in i helsikes mycket choklad. Den fick jag faktiskt i mycket litet format pa en restaurang. Här kommer utvärderingen :)

Ritter Nougat ♥♥♥♥ Mycket mjuk och inställsam smak, men den har inte det där lilla exztra för att fa fem hjärtan!!!!

Idag har jag varit och shoppat i Paderborn, jag skulle köpa julklappar, men sorry pals, det blev inga. Eftersom min underbara lilla LKW är lite svar att parkera inne i stan sa lanade jag Marcus bil som av sig själv hissar ner rutorna när man börjar köra den. Och om man haller kvar nyckeln för länge när man laser eller laser upp den hissar den ocksa ner rutorna. I övrigt gick den fint och luktade Wunderbaum vanilj i kvadrat, haha. Tror att jag ocksa ska skaffa nagra wunderbäume vanilj för att fa bort hästlukten i mina bilar, markus hade underfär ett dussin ;)
Även om jag inte hittade nagra julklappar (eller jo en och hör och häpna det var choklad, mer säger jag inte) sa hittade jag ett par chica skor, de kostade bara 12 EURO sa.... De far följa med hem, tar inte sa mycket plats för de var sma och netta med höga klackar.

Imorgon aker jag, Marcus och hans pojkvän till Frankfurttävlingen klockan 6 pa morgonen, wiii! Pa söndag blir det till att hjälpa till och rida hästar och träna för Hubertus med Vilja. Sen tränar jag nog Mandag morgon och beger mig sedan hemat för att förhoppningsvis vara pa Segersta pa kvällen dden 23:e om inget oförutsett händer! Och sen aker jag hem till Linköping lagom till Kalle Anka pa julafton! Eftersom jag inte har hunnit göra nagra lusselängder hoppas jag att nagon annan gör det ;) ;) ;)

Kramsikram i julstöket!

Saker jag ska ta med mig hem (om jag nu aker hem :) )

Jo, jag funderar pa att stanna liiiiite längre, har redan förlängt nagra dagar sa att jag kan aka med beridar-Markus och hans pojkvän till Frankfurt och titta pa de stora tävlingarna där. De tre största internationella tävlingarna i Tyskland varje ar är Aachen, Hagen och Frankfurt. Sa det ska bli jättekul!!

Men när jag aker hem ska jag ta med mig detta hem:

Tva hundar, en hund i stallet som bara är saaaaa süss, österrikisk fagelhund, den andra träffade jag pa när jag var ute och promenerade, den ville leka och skutta och följa med mig pa promenad, attans att jag inte tog med den redan da.

Bokskogen, den är ju bara sa underbar att promenera i.

En hollänsk häst som jag tycker är väldigt fin, den är otroligt smooooth när den är avslappnad men blir lätt överladdad, precis sa som de ska va i mitt tycke och smak. Skulle kunna ta med mig nagra fler hästar men det blir lite trangt i lastbilen eftersom Vilja far ju följa med tillbaka ocksa ;) Saklart!!

Och sa tar jag förstas med Hubertus hem!


Träningen idag

Vilja har verkligen fattat bade galoppen och Hubertussvingen nu. Hon är duktig med piaffen och passagen, men det är laaaaang väg kvar till Grand prix!!!!! Bytesserierna är jättefina tills vi kommer till varje. Hon gör första serien i varje bra, sen blir hon lite för ivrig och stressad och spänd. Idag skulle Hubertus beridare Hubertus (Hubbsi) prova bytena i varje efter vart träningspass. Jag har inte sett Vilja dressyrriden av nagon annan än mig sa det var spännande. Jag blev nästan lite tarögd. Hon var jättefin, men blev väldigt spänd och stressad av Hubbsis langa skänklar sa det var ingen idé att försöka med nagra langa serier. Synd, men en liten lättnad ända att det inte var busenkelt. Hubertus började berätta om Forrest Gump som tydligen var tänkt att bli hans nästa stjärna men som dessvärre förolyckades pa nagot sätt. I alla fall berättade Hubertus att den var jättesvar att byta i varje pa för att man var tvungen att vara sa otroligt snabb eftersom hästen själv var blixtsnabb. Vad jag har hört sa var Hubertus den enda som kunde byta i varje pa den. I alla fall sa var det ju lite kul att han jämförde Vilja med den som skulle ha blivit hans nästa stjärna :)

Igar var jag, Paula, America, England och Bianca och fikade/ käkade i Paderborn. Haha, det är sa manga som heter Katie, Catline, Kate osv sa de kallas vid sin nationalitet istället. Det är ett väldigt multikulturellt stall. Australien akte hem till Australien här om dagen ocksa. Sa representerade nationaliteter: Tyskland, Sverige, F nland, USA, Australien, England (fast hon jobbar inte i stallet längre).

Hoppas alla har det finfint i julstöket. Längtar fortfarande förfärligt mycket efter Lussebullar


Måndag, back to work!!!

Hejsan svejsan!!!

Ja, ojojoj!!! I lördags var det fest här, det var heltokigt. Marcus som nyligen har tagit sin beridarexamen bjöd till fest för att fira detta. Det var jättetrevligt och väldigt kul! Men lite galet. Marcus berättade i sitt inledande tal att han var gay, detta har det spekulerats vilt om. Praktikanten började stöt hejdlöst pa Hubbsi, den andra beridaren, vi fick dra henne ifrån honom flera ganger. Vi andra dansade natten lång, Hubertus och Frau Schmidt var med och dansade och de var sa söta att se. De är verkligen jättegulliga mot varandra. Deras son och dotter var ocksa där. Det var ganska lugnt i stallet i söndags, jag och Vilja gick pa en jättelang promenad. Och sa tränade jag min tyska med en av killarna i stallet. Det var jättekul! Han tyckte att jag var riktigt duktig  (överdrift!) för att jag kunde berätta allt om min "LKW" (lastbil) :)

Idag var det "back to work". Vilja var väldigt fin men vi har ett litet bakslag pa bytena i varje. Blev bara 5 idag :) Men jag fick rida Butnick för att träna. Han är tjock, stark, ful och slö men han gör bra bytesserier. Nä det var väl en överdrift, han var ganska fin idag. Hubbsi sag vad jag gör fel, jag liksom fastnar med hjälperna och da blir jag för langsam. Butnick gör ju bytena ända, men det blev jättemycket bättre när jag lät skänklarna pendla mer än att tänka "byte, byte, byte, byte osv". Sa nu kommer jag kunna göra 15 stycken pa Vilja ;) , hahaha!!!


Nu kommer Rittertestet:
Ja, man skulle ju kunna tro att det var ett ryttartest, men nej, jag utvärderar Ritter Sport chokladkakor. Ryttare heter ju för övrigt reiter.

Skuller varit smilisar, men eftersom detta programmet inte kan göra vettiga smilisar sa far det bli hjärtan. Fem hjärtan är högst betyg och betyder oemotstandligt och superdupergott.


Ritter Vit med hasselnötter och chrisp  ♥♥♥♥♥
Fullkommligt fenomenal!  Jag är i och för sig barnsligt förtjust i vit choklad, denna chokladkaka paminner mig dessutom om min barndom. När jag hade hopptränat och jag och mamma var pa väg hem brukade hon ha en Ritter vit med hasselnötter och chrisp i bilen som man fick ta en eller tva rutor av, mmmm!!!

Ritter Pepparmint ♥♥♥♥
Jag var lite misstänksam mot denna innan jag provade, nu kan jag inte första varför, den är underbar. Min pappa skulle gilla den!!!

Ritter Jordgubb yoghurt ♥♥♥♥
Väldigt god, yoghurten känns helt rätt, syrligt, däremot tycker jag att chokladöverdraget smakar lite konstigt. Men den maste ha varit god för jag at upp hela pa en gang, ups.

Ritter Neapel kex ♥♥♥
Ritter har utsett den till arets smak, men jag tycker den är sadär, ingen jättehöjdare.

Ritter Cashew och russin ♥♥
Trakig, känns knappt att det är cashewnötter. Dessutom har jag kommit fram till att jag tycker nog inte om Ritters vollmilch-choklad, mörk eller vit är mycket godare.

Vore kul om nagon sätter eget betyg pa nagon rittersort sa kan vi jämföra :)

Andra tyska läckerheter som behöver utvärdering:

Lebkuche ♥♥
Tyska motsvarigheten till  pepparkaka. Den är inte alls lika god som svensk pepparkaka :(

Butter-Mandel Stollen ♥♥♥♥
En typ av smör och mandelkaka, fast jag tycker det verkar vara mest russin i den. Den är i alla fall jättegod!

Glühwein ♥♥♥
Langt ifran samma sak som glögg, men helt okej. Jag tar russin och nötter fran min müsli sa känns det nästan som svensk glögg.

Tyskt kaffe maste ocksa utvärderas :(
Blaskigt och smaklöst.

Sen kommer det en lista pa saker jag ska ta med mig hem :)

Kramsikram!









Ett extra öga

Förresten, glömde skriva igar att Frau Schmidt var och tittade när Herr Schmidt red. Hon kollade sa att rörelserna var bra och kommenterade en hel del. Som man säger, bakom varje framgangsrik man star en kvinna, eller i ridsporten är det ju ofta en annan man. Men vi kvinnor da? Ash, vi klarar av att sta själva ;) Skämt at sido, även den bästa behöver nagon  som tittar iblan eftersom man lätt blir hemmablind.

Hubertus har tva Fiedelmarkhästar. Festival, som han red igar, ser väldigt het och amitiös. Den andra, Fransisco, har jag bara sett jogga, den är superfin, men sägs vara svar och spänner sig lätt pa tävlingsbanan. Men han vann Grand Prix (specialen tror jag att det var) när de var och tävlade förra helgen.

Nu har jag slut pa tid här!!!



Lusseliten

Men herregud vad roligt med alla kommentarer!!! Wiiii!!!
Vem vann idooool????? Bra att min pojkvän skötte sig, har ju inte träffat honom pa ett tag nu. Shame on him att han inte kommer ner hit och haller lada!! ;)


Idag är det lördag, det har varit som vanligt i stallet pa förmiddagen men eftermiddagen är ledig, och imorgon är det ocksa ledigt! Bra eftersom det är fest ikväll. Jag red tva hästar innan jag tränade Vilja idag. Ett Florestan-sto som var väldigt fint! Jag fick lite hjälp av Hubbsi som är en av beridarna och det är han som tränar och rider henne i vanliga fall. Han sa till mig att ta tillbaka henne lite mer i galoppen och da fick hon superfin galopp, hon busade lite i början för att testa mig. Hon gjorde fina bytesserier, bra 2:or och väldigt uttrycksfulla 1:or även om jag jag bara gjorde fram-tillbaka. Hubbsi sa at mig att inte ställa över sa mycket när jag byter i varje. Bra, för det gör jag pa Vilja ocksa, fy pa mig!!!!
Den andra som jag red var en finsk Grand Prix-häst, väldigt slö, stel och stark. Men den kom igang pa slutet, och den var bra att träna ettorna pa (byten i varje sprang för de som inte är sa insatta, det som ser ut som hoppsansprang), den kunde jag göra manga pa, wiiii!!!!
Jag hann inte riktigt rida klart den innan jag var tvungen att ga och göra i ordning Vilja, Hubertus skulle ha kunder vid lunch. Vilja travade väldigt fint idag och var i bra form. Det är lättare att ha "Nase for" nu, näsan framme :) Pa slutet gjorde hon riktigt fin passage. Vi har jobbat mycket med övergangen fran passage till piaff och idag blev den tillslut riktigt bra! Men som jag har berättat tidigare sa jobbar vi systematiskt igenom alla rörelser och tar piaffen och passagen pa slutet. Det är sa kul för Hubertus tar sig verkligen tid när man rider för honom. Jag skulle ha varit klar vid halv 12 för da skulle han ha kliener, men vi höll pa till 12, helt enkelt för att det behövdes. Klienterna fick titta pa...

Jag har varit ute pa en joggingtur pa eftermiddagen, hade tänkt jogga till stallet och sen ga ut med Vilja, men hon lag och sov sa jag fick ge mig ut pa en tur själv. Det är düktiga backar man har att träna i, poff, det var jobbigt!!!!

Just det, Lucia idag. Det har jag inte märkt nagot av... Paula som är svensk och jobbar här hos Hubertus hade bakat lussebullar häromdagen men jag har inte sett till nagra i stallet, hint, hint ;)

Tjingeling!


Träning i Tyskland för Hubertus Schmidt

Tjolahopp!!

Jag är i Tyskland i en liten by som heter Borchen som ligger i närheten av Hannover. Här befinner jag mig för att träna för Hubertus Schmidt. Jag kom i mandags och har alltsa tranat nagra dagar redan. Det har kommit önskemal om en blogg, sa jag tanke, varför inte?! Här kommer lite fran de första dagarna:

7/12 2008

Nu har jag äntligen kommit ner till Hubertus Schmidt. Resan har gatt jattebra, förutom lite problem med dackbytet i skane. Eftersom man inte far köra med dubb i  Tyskland och jag hade vinterdäck pa lastbilen sa var jag tvungen att byta till sommardäck i skane. Min snälla pappa kom upp fran Lund för att hjalpa mig med bytet, problemet var att bultarna satt sa förbaskat hart, eftersom varken bultarna eller pappa var beredda att ge sa gjorde verktyget däremellan det... Vi fick vänta till nästa dag och att hitta en däckfirma som byter däck en söndag var inte det lättaste. Men till slut hittade vi en hyvens kille som kunde byta at oss för en billig penning. Detta gjorde att vi blev lite försenade, men vi var ända framme i Borchen vid halv tio pa kvällen. Vilja madde prima efter sina tva första färjeresor och ungefär 150 mil i benen. Hon fick vandra runt en stund men ville mest äta gräs och när hon kom in i boxen störtade hon ner med mulen i halmen och började äta. Hon glänser och gnistrar som en diamant sa jag tror att hon mar bra :)

Dag 1
8/12

Vilja har sovit som en prinsessa, och jag med! Efter nagra fantastiska mackor och lite glühwein pa närmsta kvarterskrog somnade jag gott i lastbilen efter tva dagars körning. Vilja har fatt ga pa promenad pa morgonen. Jag sitter och tittar pa morgonträningen i ridhuset. Hubertus kom vid elvatiden och vi bestämde träning vid tre. Bara under morgonen har jag sett sa manga fina hastar att jag inte kan räkna dem pa en hand. Hubertus rider otroligt mjukt och avslappnat. Han gör byten som är sa lugna och mjuka att man tror att det är gud själv som gör dem. Jag är i och för sig inget stort fan av Gud, jag är däremot ett stort fan av Hubertus Schmidt!!!

Dag 3

Träningen

Träningen igar var helt suverän!!! Det var andra dagens träning och jag kände att jag fick igang en riktigt fin Hubertussving. Hubertussvingen (det är jag som kallar det sa), är när de travar väldigt avslappnat och liksom svingar fram sina framben, ganska höga knän, men de kommer även ut framat med frambenen. Viljas lilla problem är att hon kommer väldigt lätt upp med sina knän men sträcker inte lika lätt ut framat. Hubertus jobbar väldigt metodiskt, först en ganska lang uppvärmning, helt utan press, sen börjar vi med galoppslutor, sedan piruetter, han är väldigt nöjd med Viljas piruetter. Efter det gör vi bytesserierna, byten i vart 4:e, vart 3:e , vartannat och sen varje. Igar blev hon lite för taggad i 2:orna, da gjorde vi nagon piruett emellan och sedan atergick vi, det fungerade väldigt bra. Vi gjorde bara en serie med 1:or och den kändes sa fantastiskt enkel, det bara flöt pa, 6 stycken och det kändes som jag hade kunnat fortsätta i all evighet! Wiiii!!!! Plötsligt kändes det sa lätt att ge hjälperna för det. Tidigare har hon blivit lite stressad och da är det svart att ge hjälperna för byten i varje. Vi övergar sedan till traven och gör öppnor och slutor, sedan gör vi piaffen och passagen och avslutar med nedläggning i trav.

12/12
Övrigt  

Jag och Vilja gar pa langa promenade varje dag. Vi gar upp för en lang backe (bra träning :), da kommer man till en bokskog och har en fantastisk utsikt över lanskapet och längst ner i dalen ligger Hubertus ställe. Idag pa eftermiddagen lade solen sina stralar att vila i dalen och det var nagot sa otroligt vackert, sa de som säger att Tyskland är trakigt, gratt och bara Autobahn, up yours!!!
Vilja är galet förtjust i gräs sa jag later henne beta nere i dalen eftersom graset dar nere fortfarande är knallgrönt.
Jag bor pa ett litet, billigt hotell och har precis fatt flytta till ett rum med kök, perfekt!!! Sen hankar jag mig fram pa knagglig tyska, men det är riktigt kul. När jag var yngre tyckte jag att det var jobbigt att ens försöka prata tyska för jag tyckte att man gjorde bort sig. Nu är jag äldre och förstandigare (yea right!) och vagar lata det bli lite tokigt. Nan av de första dagarna sa jag till exempel "ohne brötchen" (= utan fralla) när jag skulle säga "ein brötchen", jaja sa kan det ga när man inte har tränat sin tyska pa länge. Igar sag jag tyska postkodsmiljonären, haha, det var riktigt kul och jag kunde faktiskt nagra av fragorna.

Imorgon har Marcus, en av beridarna, fest för att han har tagit sin beridarexamen i ar. Det blir nog skojigt!
Aterkommer med test av Rittersport chokladkakor och annat mumsigt!
Kram pa er alla!




 

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0