Bal på slottet

Å vad skönt det ska bli med helg!!! Ganska jobbig vecka. Imorgon ska jag gå på bal på slottet i Uppsala, wiiii!!! Liza trampade ju mig på lilltån i måndags, jag tror att den gick sönder. Det har gjort förbaskat ont här i veckan och den har haft 4 nyanser av blått. Jag har varit lite orolig för att inte kunna gå i högklackat till helgen, men jag tror fakiskt att det kommer att gå bra. Problemet är att jag inte har hittat några bra skor. I tisdags när jag kom hem hade Bettan ätit upp tån på mina fina skor som jag köpte i Tyskland, och hälstycket på ett par andra skor, suck, så har hon aaaaldrig gjort fööööruuut. Men tur att hon inte gick lös på mina fina, superhögklackade stövlar som jag har fått av min gulliga elev Åsa! Det var verkligen tur! Ja, det återstår att se hur det går att dansa med bruten lilltå. Ska bli himla kul att träffa Emma och Micke som inte bor i stan längre, och gamle Frädman såklart! Tjingeling!

Nike klar för tävling


Nike klar för tävling. Jag var helt övertygad om att det skulle bli strykningar i sista sekund så att jag skulle komma med, men det blev det inte så vi blev filmade av Maria på utebanan istället.

Vilja i Flyinge

Nu har jag även lagt upp en video på Vilja från Flyinges internationella tävlingar där hon blev 6:a i intermediaire I:

http://www.youtube.com/watch?v=irKjbJ_l3fk

Ingen bra dag

Ingen tävling idag :( Inte en enda strykning i en klass på 40 stycken, suck, folk är tävlingskåta så här i början av året. Nike står tvättad och flätad i stallet. Hon blev jättefin! Jag tror vi tar en sväng på utebanan istället. Maria ska filma henne, det är ju ett bra tillfälle när hon är ren och fin! Det kanske var lika bra för jag kom precis på att jag vet inte om jag kan programmet, jag har ridit någon variant av det när jag har tränat de sista dagarna. Jag var ute på en lång promenad med Vilja, Bettan och Molly nu på förmiddagen, men det var jättehalt och massor av gammal rutten, elak och förlegad snö kvar i skogen. Jag blev bara jättearg på alltihopa. Vilja klarade sig ganska bra för hon har broddar. Molly och Bettan sprang också obehindrat om kring på den glashala vägen, men jag halkade och for som Bambi på isen. Jag hade förstås ett par jättedåliga skor på mig. Det sista som hände var att Bettan och Molly for iväg mot en hundgård som ligger i närheten av stallet och jag blev fullkommligt galen på Bettan för att hon inte lyssnade när jag ropade, sen fick hon gå fot resten av turen och upp till lägenheten. Jag var tvungen att dricka två stora koppar kaffe för att komma på lite bättre humör.

Livet har tinat upp igen


Ahh, äntligten vår, sol, rida på utebana och tävla, nu börjar livet komma igång igen! På söndag ska jag kanske tävla Nike om jag kommer med, jag är efteranmäld och står på väntelista. Hon har aldrig tävlat förut så det kan bli spännande. Väldigt lättstressad och energisk häst så det kan hända att hon kommer vara mer i luften än på marken. Men jag hoppas att jag kommer med så att vi får första starten avklarad :)

Vilja i Odense

Nu har jag fått upp en film på youtube, Vilja i Odense i St: George, här kommer länken: http://www.youtube.com/watch?v=OtkG7LO2D7o

Näe....


Nu blev Lussankursen inställd, usch vad tråkigt! Men det har varit en ganska stressig vecka så det är kind of okey anyway.... Men en hel månad till nästa Lussankurs. Det går inte så bra för mig att komma med på de där träningarna. Första gången blev jag jättesjuk i halsfluss, andra gången var vårt stall isolert och nu blir det inställt. 
 Vilja har coolat ner lite sen Hubertuskursen, dagen efter gjorde hon jättefin piaff och passage utan att ställa sig på bakbenen, inte en tendens till det. Hon fick lite fnatt där nere tror jag. Nu ska jag snart ringa Hubertus för att se om jag kan få komma ner och träna för honom i slutet av april.

Tjingeling

Hubertusträningen i efterhand


Vilja var tokladdad... Första gången på året som hon var ute på någonting och det blev lite för mycket energi. Eftersom jag ville titta på träningarna så mycket som möjligt var jag bara ute och gick en sväng på morgonen, sen stod Vilja och laddade hela dagen tills det var hennes tur. Hubertus tyckte i alla fall att piaffen och passagen hade utvecklats sedan jag var nere hos honom. Bytesserierna var lite spända för tillfället.

Torsdag och fredag är det förbundsträningar för Louise Nathorst, jag tror att det är bra för Vilja att få komma ut på träningar och tävlingar igen, det har varit för långt uppehåll! :)

Hubertusträning i Sverige!!!

Hej!

I helgen kommer Hubertus Schmidt till Eriksberg för landslagsträning och jag ska får träna på söndag! Jätte, jätte, jättekul!
Det ska bli spännande att träna för Hubertus igen. Piaffen och passagen tycker jag har utvecklats väldigt mycket sen jag var i nere hos honom. Hon har stärkt upp sig och orkar mycket mer. Bytena i varje har jag tagit det ganska lugnt med, dessvärre tappade jag kontrollen över dem när jag började göra flera och då blev Vilja spänd. Men nu tycker jag att jag har fått kontroll över dem igen. Det är en stängd träning, men eftersom jag ska vara med och träna kan jag även vara med och titta på de andra. Brink, Lussan, Tinne, Minna osv. Det ska bli otroligt intressant och lärorikt. Ska försöka snappa upp varenda litet tips :) Man ser ju väldigt sällan dessa toppekipage i träningssituation. Så jag ser fram emot en trevlig och inspirationsfull helg!

Äntligen, äntligen , äntligen!


Ja äntligen börjar det kännas som om våren inte är alltför långt borta! Det har varit ganska behagligt idag. Igår var det i och för sig fantastiskt med snö, så det är nästan så att jag hoppas att det kommer en dag till med nysnö och strålande sol. Det var det nämlgen igår och jag red mina tre hästar på ett stort, orört fält med nästan en halvmeter snö och solen strålade. Det var helt fantastiskt. Vilja drog så att jag har träningsvärk i armarna idag. På en sträcka släppte jag henne och hon fullkommligt exploderade under mig, kändes som jag hade Tjernobyl under sadeln, hon fick även träna lite passage i snön, jättebra träning! Nike fick trava loss ordentligt och bjöd på en trav långt utöver det vanliga, jag vet att hon kan nu ska det bara fram i dressyrträningen också. I galoppen sitter man som i en fotölj på henne, bara tar det lugnt och njuter! Liza tror jag också tyckte att det var härligt att få dra på lite , hon var jättepigg och glad. När jag red hem på henne var jag så glad och tänkte på vilka otroligt fina hästar jag har!!!

RSS 2.0