Trubbel


Ajajaj, ledsen att det inte blir så mycket skrivet just nu, men min dator krånglar, mitt mobila bredband har slutat att fungera och jag har glömt USB-kabeln till kameran hos Maria... suck! Jag som skulle lägga in bilder på mina nya ridkläder som jag köpte på Mantorps travshop. Men de kommer.

I måndags kväll gjorde jag och majoren (som bor i torpet) middag till alla på Segersta, Malin hjälpte till också ;) Det var för att fira lite framgångar som jag och Mads mf. har åstadkommit den senaste tiden. Det blev västerbotten-broccolipaj och grillat kött (första grillningen för året). Det var mycket, mycket trevligt!

Liza och Vilja tar det lite lugnt så jag tänkte att jag skulle ha tid att skriva på min rapport på examensarbetet den här veckan, yea right... Det var visst lite andra hästar som behövde ridas.

Imorgon ska jag åka med Carran till Tinne och träna, det ska bli jättekul. Hon går väldigt bra nu.

En fin bild på Vilja tycker jag :)


Jeanna och Vilja i Åstorp                              Foto: Göran K Josefsson

Vilja 2:a i SB:1


Igår fick jag Vilja rätt tempererad. Hon gick jättebra i SB:1 och vi kom 2:a! Jag är väldigt glad att jag kunde få tillbaka henne till den lite lugnare Viljan. Det blev lite missar ändå, men piaff, passage och byten satt där de skulle!
 
Idag går Liza Intermediaire I sedan påbörjar vi vår långa resa hem.


Varför bor man inte i skåne?


Jag, Vilja, Liza och Mindy (bästa kompis och hästskötare) är i Åstorp och tävlar. Igår sken solen hela dagen och det var varmt och skönt! Idag regnar det i och för sig men det är i alla fall inte kallt.

Liza tävlade St: George i går och var duktig. Jag är inte helt nöjd med min egen insats då jag tryckte iväg henne för mycket i en ökning vilket ledde till ett galoppanslag och dåliga över gångar. Det slog hårt eftersom det är hennes paradnummer. Hon hamnade på 66,8% och det blev en 7:e placering och det var ju faktiskt inte så tokigt i ett startfält på 38 st.

Vilja skulle debuterade Intermediaire II. Eftersom hon på programridningen innan Södertälje var lite slö så ändrade jag min uppvärmining inför Södertälje, jag red henne inte på morgonen som jag brukar. Och i Södertälje gick ju det bra, men då höll hon på att sätta ny päls och var lite trött. Trött var hon definitivt inte igår. Hon kändes jättefin på värmningen, väldigt lugn (!), innnan jag skulle in på banan taggade hon kanske igång lite men hon var riktigt fin när jag red runt inne på banan innan start. Jag kunde göra en lägning och lite passage och hon var lugn och fin. När jag fattade galopp för att rida in och starta var det som att trycka på en knapp och hon exploderade, sedan var som en kraftverksexposion genom hela programmet, det sprutade energi om henne. Men jag är faktiskt nöjd med att hon gjorde passagen och piaffen bra. Mest 7:or, några 6:or. Skritten var lite överilad, och galoppen, var hot, hot, hot. Innan första piruetten på medellinjen gjorde hon byten i varje. Andra piruetten var riktigt bra. Tvåorna var till min stora förvåning riktigt bra, men jag kanske slappnade av lite för mycket när jag kände det för jag fick en liten miss i näst sista bytet. Det blev svårt att klara 11 byten i varje så det blev lite smått och gott, jag tror att hon gjorde 7 och sedan fick jag sätta i hop resten bäst det gick.

Idag ska Vilja gå Svår B:1 och hon ska få en värmning några timmar innan :)
Liza har vilodag och ska gå intermediaire I i morgon.

Jag tog Vilja i min lastbil och Liza fick åka med Mads i stora lastbilen, nu står de i olika stall och har ingen vetskap om varandras existens här på tävlingsplatsen. Det blir bäst så, annars blir Vilja tokig, som om hon inte var det från början, haha.

Jag och Mindy ätit en härlig frukost på Erikslund hotell tillsammans med Pia Fälth och nu ska vi ut och ta hand om hästarna.

Grand Prixen idag blir spännande, jag tror på följande placeringar:

1. Minna Telde- Larina
2. Mia von Essen- Vivo 
3. Rose Mathisen- Bocelli
4. Nina Bengtsson- Ajax två


Man kan följa resultaten på Equipe.nu


Tjingeling!

Blitz Kan


Till salu:

Blitz Kan 4-år efter Sandakan










Imorgon åker vi till Åstorp. En av min bästa kompisar Mindy har kommit hit och ska följa med och hjälpa mig på tävlingen.

Nu ska vi äta middag hos Maria.

Tjingeling!


Träning för Mattias Jansson

Igår tävlade jag Vovva och Uniar. Vovva var riktigt duktig, ingen större miss men jag tappade honom lite i form när han tappade lite framåtbjudning. Men han fick 65,58 och kom 4:a! Jag och Bella var jättenöjda!
Uniar blev lite nervös på banan och gapade stundtals... Det är ju ett vanligt beteende hos människor också, att bli gapig när man är osäker... Det blev en miss i bytesserien och i en förvänd galoppbåge. Vi hamnade på 63, någonting och faktiskt precis utanför placering.
I går kväll och i morse tränade jag för Mattias Jansson som kommer upp till Gabriella Grevin och har kurs då och då. Jag tränade Gabbis häst Wellington. Det gick väldigt bra, riktigt, riktigt bra tips för den fortsatta träningen av Wellington. Gabbi bjöd även på en fantastiskt middag igår, stekt lamm med ungsstekta grönsaker och en mousse av rotselleri.
Ikväll får jag middag av Maria i flygeln, vi har precis sett matprogrammet "halv åtta hos mig" och våra smaklökar skriker efter sensationella smakupplevelser!
Jag är fortfarande sjuk och har ont i musklerna i både bröstet och ryggen, det är säkert för att jag har hostat så mycket, och lite för att jag har ridit kanske... 
Tjingeling!

Long time, no see!!!

Min dator har gett upp. För det första glappar elnätskontakten, för det andra så har min dongel slutat fungera och jag vet inte om det är på grund av datorn eller om det är på grund av dongeln själv. Det här gör att det är lite svårt att skriva på bloggen, men det ska nog bli ändring på det. 
Imorgon ska jag tävla Vovva och Uniar på Uppsala akademiska. Vovva hade jag en månad över jul, nyår, men jag har inte ridit honom så mycket på senare tid. Uniar har jag ridit kanske sju gånger. Vi får se hur det går... Spännande...
Jag fick ett mail av Malin Brännström som hade tagit bilder i Södertälje, hoin skickade några fina bilder på Vilja och mig:
Vilja på prisutdelningen i Södertälje, en av de tre domarna, Gustav Svalling, delar ut rosett.
Mamma och pappa har födelsedagsmiddag ikväll och jag önskar att jag hade kunnat vara där, men ibland är det för mycket att göra för att kunna åka hem :(
Men nu sitter jag och Hannah och ser på film i underbara flygeln (Tack Maria!) efter en gosig middag, grillad kyckling, guacamole, dipgrönsaker och en blåbärspaj med vaniljsås till efterrätt. Inte så dumt det heller :)

Sjuk och trött i hela kroppen


Jag har nog fått halsfluss. Vaknade i morse med ont i halsen och jag är helt orklös. Musklerna i kroppen känns som överkokt spagetti.

Hästarna har i alla fall fått komma ut och nu kikar solen fram på dem. Jag tog lite av mina sista krafter för att mocka, nu har jag vilat lite och ska ut och hjälpa Pamela med Uniar, sen blir det till att bädda ner sig.


Clinic ikväll!


Ikväll rider jag på clinic i Bro för Louise Natrhorst och Sylve Söderstrand. Det blir Carran och Liza som får gå så om ni vill se två priadonnor (eller tre) så kom förbi, om man kan anmäla i efterhand :)

http://www.ubrf.se/


Två svårklassegrar!


Ojojoj!!!

Jag har mest suttit i bilen idag. Liza och Vilja har startat var sin klass i Södertälje. Eftersom Vilja blir fullkomligt skogstokig och besatt av Liza om hon är med så hade jag bestämt mig för att åka emellan med dem. Vid halv elva hade jag gjort i ordning båda hästarna och släppt ut Vilja i hagen för att hon inte skulle märka att Liza åkte iväg.

En och en halv timme tog det att åka till Södertälje, det var längre än jag trodde. Liza kändes jättefin på framridningen. Några byten krånglsade för hon var ganska på. Jag blev lite orolig att de inte skulle funka på banan, men Liza skötte sig exemplariskt på banan. Hon var riktigt, riktigt fin! Så fort jag hade ridit henne kastade vi oss iväg för att hämta Vilja. Stackars, stackars Liza. Jag brukar köra som en snigel och vara jätte, jätte försiktig i kurvor, det försökte jag vara även nu, men jag drog på ganska bra där emellan. På 3 minuter bytte vi häst när jag kom till Segersta. Moa hade tagit in Vilja och gjort i ordning henne för resan så det var verkligen bara slänga ut den ena och in den andra. På vägen tillbaka till Södertälje tyckte jag att jag kunde ta det lite lugnare eftersom jag hade kört in lite tid. Vi kom till tävlingsplatsen 35 minuter innan start, och kunde lugnt, men inte långsamt, ta ut Vilja och gå till framridningen. Vilja kändes faktiskt sådär på framridningen, jag tror att hon sätter sommarpäls för när jag skulle klia henne på halsen när vi kom hem ryggade hon bakåt och tyckte att det var lite obehagligt och det brukar hon älska när man gör. Men väl inne på banan kändes hon fin och jag kunde verkligen rida henne i piaffen och passagen. Inga stora missar. Hon gjorde inte ens en taktmiss i första travökningen som hon brukar göra.

Så till resultatet. Liza gick sin Intermediaire I på fantastiska 74,21% och vann. Vilja gick på 68,58% i Svår B:1 och vann hon med. Vilken dag!!! Jag fick fyra 9:or på Liza varav en var på ryttarens sits och en 9 på Vilja på uppridningen. Galet, galet bra och kul! :)


Min älskade lilla Liza


Så här trött var Vilja






Liza i Intermediaire I fram till första piruetten, där tog minnet slut...



Programridningen

Igår var jag på programridning för Gustav Svalling. Jag tog Vilja först i en SB:1 och hon var hör och häpna lite lat. VILJA LAT!!! Piaffen och passagen blev inte så bra, men å andra sidan skrittade hon bra och galoppen var också riktigt bra. Bytena i vart annat blev lite kajko för hon ville bara byta i varje. Trots att det var ganska mycket som inte gick så bra så fick hon 66,5%. 
Men Liza! Lilla, underbara Liza. Jag red Intermediaire I och hon gick fantastiskt bra. Hon fick 9:or på båda travökningarna och på sista uppridningen. Massor av 8:or. 76% Wiiiii!!!!!! Hon är så duktig på att gå program.
Imorgon ska båda tävla i Södertälje. 
Idag var jag och tävlade Häst-Bettan på Strömsholm. Hon var superfin på framridningen, Cilla började nästan gråta för att hon var så fin. Sedan blev det lite läskigt i stora ridhuset. Hon var väldigt spänd men gick ändå runt... Det blev svårt att rida rörelserna. Det blev bara 60,49% men jag är ändå väldigt nöjd med henne.
Nu måste jag gå och lägga mig och sova, så att jag är pigg imorgon. Det ska bli så kul att tävla mina två sötnosar  igen!

Sol, sol, mer sol!


Nu står hästarna i solen på dagarna och njuter av att vara ute, äntligen sol och lite varmare!

Idag har Pamela varit här med Uniar. Han var riktigt duktig idag. Jag bad Pamela att ta med lite grejer från hennes butik Guro Ridsport. Det är så kul att få nya prylar (idag var det i och för sig inte så mycket), det känns som att jag aldrig har tid att åka och shoppa hästgrejer så det här är perfekt, bara säga till Pamela att ta med. :)


Idag har jag även haft kund och träningar. Helgen närmar sig och det kommer att bli fullt upp. Programridning på fredag, tävling på Strömsholm på lördag och tävling i Södertälje på söndag! Yeay!



En viss liten varelse har tillträdelseförbud till min bil


Idag fick Molly följa med till Sista, när hon kommer dit springer hon till kattlådan och.... hu!!!! äter upp katternas bajs. Jag vet knappt någonting som luktar så äckligt som kattskit.. Och vad händer i bilen på vägen hem? Molly spyr upp kattskiten i passagerarsätet. Det luktade så illa så att jag höll själv på att kräkas. Nu kommer Molly inte att få åka med till Sista någon mer gång!!!

Liza fick åka till Tinne och träna idag och Vilja fick gå på skrittur efter den intensiva träningshelgen. Worka fick galoppera "rundan", den är ca 7 km, det blev en härlig tur i solen. De andra har jobbat ungefär som vanligt :)

Hej hopp!


Hubertusträning på Ericsberg


Nu har jag, Hannah, Vilja och Bettan varit på Ericsberg i tre dagar och jag och Vilja har tränat för Hubertus Schmidt. Det har verkligen varit jättebra. Ericsberg är ju som alltid fantastiskt, vi har ätit kungligt och sovit utan spöken. Eftersom Bettan var med bodde vi inte på slottet utan i ett av husen närmre stallet.


Vilja har verkligen gått jättebra!

Dag nr 1 Träning

Första dagen tränade vi som vanligt, Vilja var duktig med sin piaff-passage även om Hubertus tyckte att piaffen inte var tillräckligt på stället, men det kan vi så till den sista piaffen fixade jag till det och då va det bättre. Jag fick jättebra hjälp med bytena i varje, jag fick göra dem utan stigläder. Det fungerade väldigt bra, då gjorde jag bytena mer för sitsen än för benen. Hon gör byten i varje bäst när hon får göra dem helt själv, men det är ju inte så bra eftersom man får mindre kontroll över dem då, men utan stigläder gjorde jag dem mer med sätet och det gick riktigt bra.

Dag nr 2 Programridning

Inför tävling rider jag nästen alltid Vilja på morgonen och sedan värmer jag bara 10 minuter innan jag ska in på banan. Jag ville göra så mycket som möjligt som en tävlingsdag så jag red Vilja tidigt på morgonen och sedan värmde jag lite för Hubertus och red upp programmet för Hubertus, Bo Jenå och Erik Lette (som dömde). Vilja höll sig faktiskt riktigt lugn och gjorde ett bra program, jag fick några missar i galoppen där hon taggade upp lite. Hon bytte före min hjälp i saxen och en liten onödig miss i bytena i varje som i övrigt var ganska lugna och fina. Hon fick 67% och det var jag väldigt nöjd med med tanke på missarna. Vi skulle göra lite saker efter programmet men då taggade Vilja igång. Hubertus förstod precis varför jag gjorde den uppvärmning som jag gjorde. Han tyckte till och med att det var ett väldigt bra upplägg!!!

Dag nr 3 Mjukträning

Jag skulle egentligen inte ha tränat idag, men fick erbjudande att träna idag också för det var en häst som hade blivit sjuk. Självklart tackade jag ja. Idag tog vi det väldigt lugnt och Hubertus var jättenöjd med Viljas stora lugn galopp. Hon gjorde även fint piaff-passagearbete och sedan gjorde vi inte så mycket mer. Det var ett väldigt bra pass för tredje dagens träning. Vilja har känts jättepigg, fräsch och stark.

Jag har filmer men de är på mammas kamera och jag har inte lyckats importera de än, men här kommer lite bilder från helgen.


Bettan på Förbundsträning:




Bettan får sin djupfrysta mat som har legat i lastbilen över natten.


Hannah och Bettan, eller Bettan och Hannah



Fabrice, Jennie, Sookie och Bettan



Bettan och Minnas hund Astrid

Snipp, snapp, snut nu var sagan slut!


16 byten i varje!


Wiiiiii!!!!! Igår gjorde Vilja 16 byten i varje. Jippi yeay!!! Imorgon ska vi åka till Ericsberg och vara med på förbundsträning för Hubertus. Det ska bli jättekul. Förra året var Vilja så övertaggad så det var helt galet. jag hoppas inte att hon är det den här gången. I år ska jag träna två pass så då är hon förhoppningsvis lite lugnare andra passet i alla fall.

Hannah följer med som hästskötare. Hon är här på sin sportlovsvecka och tränar med sin fina ponny Monet, och hjälper mig med alla andra hästar. Hon är superduktig!




Svar på kommentar:

Från Lisa
Hej,

jag måste bara inflika att Darcia även stod ett år hos Stall André för utbildning och tävling :)

/Lisa



Från: Birgitta o Torsten
Så riktigt,Darcia utbildades juli-nov 2008 av Pernilla André på ett alldeles utmärkt sätt som resulterade i finalplats för 4-åringar Breeders,då Pernilla var gravid tog Mattias Jansson över utbildningen.
Grundutbildning och start i Breeders som 3-åring har Marta Hansson skött.



Svar: Aha, det visste faktiskt inte jag. Jag har ju tränat för Pernilla och Kjerstin André en gång i tiden, (haha, det låter som om jag är 60 år gammal). Det var på den tiden jag bodde i skåne, 1994-1998.

Tjingeling!

Snö, snö, snö och ännu mera snö


Hoppas att vi lyckas komma fram till Sista. Hannah är här och hjälper mig den här veckan så förmiddagen har flytit på väldigt bra.

Tjo!


RSS 2.0