Lag-SM final!!!!


Heeeej!!!

Vi har tagit oss till final, wiihoooo!!! Liza gick så himla fint idag! Jag är så stolt över henne! Hon hade lite småmissar, men hon var så fin och så underbar att tävla idag! Banan var lite som en sandstrand så jag var orolig att hon inte skulle orka, men det gjorde hon. Hon fick 66,997 och gjorde en bra insats för laget. Vi kom 3:a. Mads vann igår i Intermediare I. Sigrid fick inte så jättehögt, Chesterfield sparakade bakut i 3:orna. Men imorgon kommer de att göra en superritt!!!

Imorgon SM-final, jihoooo!!!

Carran och Liza goes Vallentuna!



Idag har Carea startat på Vallentuna, finalprogramet för 5-åriga hästar. Hon tappade bjudningen, det var tungt på banan och hon blev rädd för märkena som var dragna på tvären på medellinjen, efter det kändes det som att jag tappade henne totalt. Men hon gjorde längningarna i både trav och galopp jättefint! Hon fick 73,4 och kvalade alltså till Flyinge. En runda till på äöver 72 så är hon kvalad till Falsterbo också!!!! Hon kom 2:a i klassen! Det var hennes första riktiga start så jag är väldigt nöjd!!

Idag startade lag-SM, Mads red på 67,45 och vann Intermediaire I klassen på Weine så vi leder SM:et!!! Wiiii!!! '
Jag och Sigrid Bergåkra startar Msv A:1 imorgon. Liza kändes riktigt fin idag! Gjorde jättefina byten, det känns lovande!

Imorgon blir en fruktansvärt spännande dag. Men det gäller egentligen bara att vi tar oss till final!

Nu sova och ladda inför imorgon!!!!

Liza-Nike 3-2

Hej hopp!!!

Nike tävlade i torsdags och Liza i söndags. Nike var faktiskt jätteduktig, det var hennes första Msv A. Hon är ju egentligen inte riktigt klar för att gå medelsvår A och det visade sig i piruetterna. De var fina på framridningen men blev inte någe bra på banan. Bytena var lite korta och oförberedda, men serien i vart 3:e gjorde hon riktigt bra. Hon fick 63 av en domare och 64 av en och den tredje hade henne på 58, så hon kvalade dessvärre inte till nationell Msv A, 0,15% ifrån.
Liza tävlade igår och hon var superfin i traven, hade bara 7:or och 8:or rakt igenom, men sen blev hon tossig i galoppen. Inga byten blev bra och hon slog om i förvänd, inte likt henne, hon som alltid brukar sköta sig.. Hon har ju inte varit ute ochtävlat på exakt ett år så hon tyckte väl att det var lite kul. Hon fick iaf 64,8% och var precis utaför placering. Idag gjorde hon bättre byten och eftersom hon är kvalad ligger hon lite bättre till än Nike.

Idag tog Anna-Britta och jag med Carea till Tinne, hon tyckte att hon var riktigt fin!! Det var jättekul!!

På förfrågan ska jag beskriva vad som är speciellt med att rida ston, det gör jag så gärna för jag älskar ston, men det är speciellt! Kommer snart!

Nike-Liza 1-1

I går och idag har jag och Nike varit på kurs för Lussan på Eriksberg. Mycket lärorikt och bra. Nike skötte sig jättebra, vi fick jobba mycket på formen. Jag fick rida henne låg och söka stödet i handen längre fram för att få henne och länga halsen. I dag var hon mycket bättre.

Lag-SM väntar inom kort, väldigt kort! Jag har gått och tänkt att det är tre veckor kvar, det var det för två veckor sedan, men nu är det bara en vecka kvar, hjäääälp!!!
Jag vet inte vilken häst jag ska ta, Nike eller Liza Minelli. Liza Minelli har inte tävlat på ett år men börjar komma i riktigt bra form, men jag skulle inte säga att hon är helt klar för att gå ut och tävla lag-SM, men det är ju en vecka kvar ;) Nike däremot är i full gång och avancerar fort, men hon har inte startat någon Masv A än. Därför tänkte jag göra det i morgon, kors i taket och herre gud, hur ska det gå.... Det återstår att se, piruetterna och serien är det som kan bli svårt och byte på medellinjen. Jag vet egentligen inte om morgondagens resultat kan avgöra så mycket i kampen mellan vilken av hästarna som ska gå. Går Nike bra ligger hon ju iofs ganska bra till, men om hon inte går så bra så är det ju ändå hennes första Msv A. Det blir en spännande kamp här inför lag-SM iaf och kampen kan man följa här på bloggen, hihi. Liza har fått ett poäng för att hon gick så bra idag och Nike har fått ett poäng för sina placeringar i Msv B.

Hej hopp!

Carrera har påbörjat sin carriär :)


Igår hade vi tävling på Segersta. Underbart väder och tävlingen flöt verkligen på jättebra. Segersta gjorde sig väldigt bra som tävlingsplats. Carrera som är en 6-åring efter Solos Carex fick gå utom tävlan eftersom hennes ägare Anna Britta Oldén dömde. Hon går som 5-åring eftersom hon har haft ett föl. Hon har stått hos mig i 3 veckor, jag trodde inte att jag skulle kunna styra runt henne i ett finalprogram för 5-åringar därför lät vi Anna Britta dömma. Men hon har verkligen utvecklats sista veckan och gick jätte, jättebra på banan! Hon fick 79% och skulle ha vunnit och kvalat till Flyinge. Till Falsterbo behövs två kval. Nu ska vi ta ut henne på fler tävlingar och försöka kvala henne.

Nike ska på Lussankurs på Eriksberg tisdag, onsdag. Det ska verkligen bli jättekul!

Tjingeling!


En förmiddag i solen!


Ojoj, nu är det snart dags för tävling igen. Till helgen, på ryttarstadion. Det blir första utomhustävlingen för Nike. Hon är egentligen bättre ute, men jag är orolig att jag inte kommer förbi dommarkurerna eller bilar eller vad det nu kommer att vara. Hon slår nästan alltid på en tvärnit när hon ser domarna, sen hinner jag rida förbi några gånger så lugnar hon sig, men om man inte får rida in på banan innan vet jag inte hur det ska gå.

Idag har det varit fantastiskt väder på förmiddagen, jag har varit ute och skrittat på Vilja. Ridit Nike både inne och på utebanan och Liza fick jogga och galoppera i gräskanten på en grusväg. Carrera, som står på träning hos mig just nu, har skotts idag annars hade hon nog fått komma ut på en konditionstur. Hon var lite tjock när hon kom men börjar bli riktigt slimmad och snygg. Verkligen en fin häst efter Solos Carex ue Napoleon.

Niclas har varit och tränat med Acron på Segersta idag. Han blev superfin idag. Han såg ut som en tysk hingst när han kom ut på utebanan. Vinden blåste i manen och han svävade fram!

Vilken härlig helg!!!

Det har verkligen varit en underbar helg med massor av sol, ridning och besöken har avlöst varandra. Mamma och pappa kom och hälsade på mig i fredags och stannade till lördag. Pappa tog jättefina bilder, se nedan. Ludvig kom med sin fina häst Vincent på fredag förmiddagen och tränade. Jag fick hoppa upp och leka lite med piaff, passage och byten i varje efter att Ludvig hade tränat. Han har så fantastiskt fin piaff och passage!

Fredag eftermiddag kom Hanna Kruuse med sin pojkvän Jonas och fikade och tittade runt på Segersta, hur trevligt som helst. Jag och Hanna har känt varandra sedan jag var 9 år och hon 11. Vi var ute och tävlade på våra ponnyer Mr Marcello och Zitana och så lekte vi massor där emellan också. Senare tävlade vi internationellt med D-ponnyerna Kopparås Chess och Lamona. Det var tider det!

Senare på fredagskvällen kom Görel, Nikes ägare, och Åsa med Mitro. Jag red Nike och sen tränade Åsa med Mitro för mig sen gick vi upp till mig och firade Nikes framsteg med lite mousserande vin och tårta som görel hade med.
Sen har ju underbara Jessica varit här hela helgen!


Nike på utebanan


Nike i vattenspridaren, wiii!!

RSS 2.0