Back to life

Nu är jag tillbaka i livet igen. Idag är jag verkligen bättre! Dessvärre fick jag ställa in en kurs i helgen, men det gick att flytta fram den två veckor som tur var.

Idag var Nikes ägare Görel och hälsade på på Segersta tillsammans med Ulla och Åsa från Hagelstena(mitt förra stall). Nike skötte sig jättebra! Och vi hade en trevlig fika i flygeln efter Nikes visning!

Nu har min lägenhet i herrgården blivit ledig så i veckan ska jag flytta in. Det ska bli riktigt skönt även om flygeln är helt underbar att bo i. Det sägs att det spökar i herrgården, men jag har inte märkt något än, jag har bott där några nätter i ett annat rum. Jag tror inte på spöken, men jag får se om jag överbevisas :) appropå något som inte går att bevisa ;)

Buuuuuhuuuu

 

Betty Boop



Betty Boop som heter Betty Boop för att jag ska kunna kalla henne Bettan. Det tycker jag är jättekul eftersom hon har underbett.

Sjuk men lycklig!

Usch, jag ligger sjuk i halsfluss eller något liknande som gör att man har omänskligt ont i halsen och inte kan prata. Har inte tänkt på hur viktigt verktyg ens röst är när man håller träningar. Men det är ju ganska självklart. Idag får jag i princip inte gå ifrån soffan för att kanske kunna bli frisk till nästa vecka, det är så tråkigt att bara ligga här och slöa. Men jag är ganska lycklig ändå för i torsdags åkte jag ner till Jonas Tornell med min fantastiska Liza Minelli som har haft diverse konstiga problem det sista året, kanske fång, kanske något annat, men nu är hon i alla fall fräsch och känns underbar att rida.

Jag hämtade även en liten hund när jag var nere i skåne. Den har fått namnet Betty Boop, mest för att kunna kallas Bettan eftersom den har ett charmigt men inte alltför smickrande underbett. Haha, men hon är bedårande och det är ju tur att jag har henne som sällskap nu när jag är sjuk. Hon ligger ihopkurand på mina ben och håller mig varm.

Nu är det dags att bli frisk och det med basta, nääää basta är ingen bra idé när man är sjuk...

Ryttargalan och Jan Brink-besök


Jan Brink, Maria Attvik och jag

Ryttargalan var fantastiskt trevlig. Jag blev ju dessvärre inte utsedd till morgondagens stjärna, men det hindrar ju inte att man blir det ändå, och så har man ju chans att bli nominerad igen. Min spralliga klänning fick många fina komplimanger. Det är min mammas styvmors gamla klänning, verkligen vintage. Jan Brink var på middag på segersta fredag kväll och på lördag morgon tittade han på mig och Mads när vi red. Jag fick väldigt bra tips och framför allt suverän coaching! Imorgon tränar jag för Tinne igen, första gången sedan Hubertusvistelsen, det ska verkligen bli kul!

Ryttargalan närmar sig!!!

Hoppsan hejsan då var det snart ryttargala, jag som har gått och tänkt att det är långt kvar ända tills nu, och nu är det bara 3 dagar kvar. Men jag har det mesta klart, klänning, skor och ett litet tal om det skulle behövas eftersom jag är nominerad till morgondagens stjärna. Kameran får ju heller inte glömmas en sådan oförglömlig afton. Nomineringen känns otroligt hedrande, men jag vågar inte hoppas för mycket i den hårda konkurrensen, Nina Hoffman och Sara Henrietta Bergström Källström är de andra två nominerade. Men som sagt fantastiskt att vara nominerad.

En mycket god nyhet är att Hubertus Schmidt ska bli "supervisor" för sveriges dressyrlandslag. Här kan man läsa om det på ridsportförbundets hemsida där jag även är intervjuad: http://www3.ridsport.se/templates/Pages/NewsPage____6340.aspx
Verkligen fantastiskt kul!!

Kallt, kallt!


Här kan Vilja stå och kika ut från sin box, ganska nice. Men nu är det ju så kallt så fönstren måste vi ha stängda. Idag har det varit runt 14 minusgrader hela dagen. Vi var ute på en promenad med hästarna på fömiddagen, otroligt vackert landskap idag. Imorgon kommer mamma och pappa och hälsar på och Åsa och Ulla från mitt gamla stall, Hagelstena. Det blir skoj, jag ska åka och fixa fika på förmiddagen. Idag har Nike kommit till stallet också, en ganska pigg dam efter D Day.

Tjingeling

Nytt år, nya utmaningar

Nyårsafton har passerat, ett nytt år påbörjats. Jag som var så förbaskat nöjd med det förra, det hade gärna kunnat få fortsätta. Men det finns ju inget som säger att nästa år inte blir lika bra. Eller de nästkommande. Det hoppas jag på i alla fall. En liten sammanfattning av förra årets framgångar på hästryggen:

* Vilja går från klarhet till klarhet, smyger igång året med placeringar och vinster i Msv A och St:George regionalt.

* Vilja startar nationellt med vinster och placeringar, i augusti vinner vi St:George på Eriksberg på 73%


* Liza gör tre starter i Msv A och St:George och placerar sig i alla, 8:a 2:a, 2:a

* Jag får den stora äran att i Falsterbo ta emot Ulla Håkanssons Ajax-stipendie på 200 000 kronor som ska användas för träning. Detta ger mig möjlighet att satsa ännu mer på min träning mot stjärnorna
Lotta Esping, Ulla Håkansson, Jeanna Högberg och Alexander Zetterman

* Vilja gör sina första internationella starter i Flyinge och placerar sig i båda, 5:a i St:George och 6:a i Intermediaire I!

* Vilja går lilla rundan på världscupstävlingen i Odense, Danmark, 7:a i St:George och 5:a i Intermediaire I!


* Jag hamnar 25:a på Sverigerankingen

* Jag blir nominerad till morgondagens stjärna på Ryttargalan

Till detta hör att Vilja och jag har varit två veckor i Tyskland och tränat för Hubertus Schmidt och att jag och hästarna har flyttat till Segersta gård för att fortsätta våran storsatsning. Här kommer jag att ta emot tillridningshästar, hästar till försäljning och hålla träningar. Jag ser fram emot det nya året!!! Wiiii!

RSS 2.0