Äppelhelg



Inga tävlingar i helgen. Denna helg är det den årligen återommande äppelhelgen ute på Kråkvik, vårat sommarställe. Äppelhelg innebär att vi gör massor äppelpajer och mat med äpple i.

Det komiska är att det finns inte så mycket äpplen där ute, så vi tar med hemifrån. Men jag är inte med i år, jag är hemma och har gjort en jättestor äppelpaj som vi ska ha att fika på här på Segersta. Mmmmm, nu börjar det lukta mumma från ugnen.

Sen ska jag in till Stockholm och gå på Fashing där Julia, min barndomskompis, spelar med sitt band O´Spada ikväll. Och imorgon är det Div I, just et det är ju faktiskt en tävling i helgen, men jag ska inte vara med, jag ska dit och coach!

Tjingeling i äppelträdet


Bettans inlägg



Bettan tycker att hon har fått lite för lite uppmärksamhet här på bloggen och vill nu visa att hon faktiskt är md på det mesta som händer här



Så här gör hon när hon vill vara säker på att komma med på långresa. Bäst att packa ner sig i en av höpåsarna.




Pling och Bettan på väg ner till Laholm där de hade en superbra weekend



Det är ju så klart Bettan som kör hela vägen ner till Laholm




Bettan bjuder in mamma, Madonna och Molly på fika i flygeln



I flygeln bor en av Bettans bästa kompisar, katten Osho.



Bettan är ganska morgontrött och ligger helst kvar i sängen på morgonen, men här har hon lyckats fånga en vacker morgonstund.



Bäst av alla är såklart matte, hon är värld tusentals rosa rosor, här är några stycken.

Puss Bettan

En historia om Vilja


Tidig lunch idag, sen ska jag åka med Carea och träna för Tinne. Jag har besiktigat lastbilen på morgonen, jag fick den lagad av Piotrek här på gården igår, vilken tur!!! Den gick igenom felfritt förutom en lampa som lyser upp registeringsskylten, haha, det var verkligen det lilla i sammanhanget.

Vilja har jobbat här på morgonen och kändes jättefin!!! 9 byten i varje och riktigt bra piaff. Passagen jobbar vi på, men den var ganska bra idag.

Jag har fått ett mail på facebook från Malin Hansson som jobbade på Stall Katalei när Vilja var liten. Stall Katalei är ju egentligen ett hoppstall, men Leif Lundqvist som äger stallet hade sagt redan när Vilja var liten att det skulle bli en dressyrhäst. Han brukar säga att han föder upp en dressyrhäst vart tredje år.

Malin berättade att när Vilja var ett år och hon skulle leda ut henne i hagen hade Vilja dragit iväg och Malins sövlar satt fast i leran så hon for efter i strumplästen. Det verkar som att Vilja var bestämd redan då. Nu är hon snäll att leda ut i hagen men hon bestämmer hur saker ska gå till i stallet, hon är ju stallets drottning, hon öppnar tex dörren in till foderkammaren när det är dags för fodring.


Ibland är inte livet en dans på rosor, det är en dans med jäkligt svåra steg

Following takes place between 6am and 10pm...

Lagen om alltings jävlighet, en förbannelse vilade över mig, pms, övertrötthet, höstdepression eller vad tusan det kan ha varit för något som tog mig i besittning igår. Jag har nog aldrig varit med om en dag då allt gå så käpprätt åt helvete som det gjorde igår. Det ända som faktiskt gick ganska bra var tävlingsritten och det var ju tur. Nu börjar historian:

Jag tävade ju Vilja i SB:1 på Djursholm i fredags kväll, sent! Hon gick riktigt bra, vi fick 65,5% och kom andra utanför placering (men de två första utanför placering får en rosett av dressyrringen så vi fick en liten rosett ändå) i ett riktigt tufft startfält. Jag är jättenöjd. Piafferna funkade, passagen sådär, men framför allt så gjorde hon de sju bytena utan problem!

Men när jag var på väg hem sent, sent, runt 12 på natten så börjar en varningslampa i bilen lysa: STOP. Jag stannade och läste i instruktionsboken att då ska man stanna omedelbart, men det var ju inte öppet någonstans så jag rullade försiktigt iväg och kom faktiskt hem.

Gulliga, gulliga Mads sa att jag fick låna hans bil till dagen därpå, jag skulle jåka från Segersta halv 8 på morgonen och starta Liza i St: George. Så jag skriver ett meddelande och frågar om jag får låna Anna Bråkenhielms släp och det fick jag. När jag åker iväg halv 8 på morgonen visar det sig snart att Bettan har sprungit efter mig och jägarna har hittat henne ute vid stora vägen. Jag stannar på bensinmacken för att köpa frukost och när jag kollar in för att se om Liza är okej så har hon fått huvudet på fel sida mittstolpen och står böjd som fällkniv. Jag får trycka och pressa och verkligen ta i för att få huvudet på rätt sida om bommen igen. Då hade vi lossat den sidan iaf ;)

Ritten går riktigt bra (men det är också det enda som gick bra den dagen)! Hon fick 66, nåt och blev placerad 8:a i ytterligare ett tufft startfält.
Jag lämnade Liza på Djursholm, för jag tänkte att om Vilja ska starta i morgon så är det bäst att Liza står kvar här, de blir ju så tokiga om de åker tillsammans till tävling. Så jag byter startordning på dem och ändrar dagboxen till en meetingbox och börjar köra hemåt. När jag kommer till macken i bålsta så städar jag Mads bil för jag tyckte att det var en fin gest när han hade varit så snäll och lånat ut den. På morgonen när jag stannade på samma mack hade jag sett att det låg en medalj i kaffemuggshållaren, jag hade inte riktigt noterat vad det var för medalj, men jag hade för mig att det var SM-guld medaljen från förra årets lag-SM. Men när jag kommer hem till Segersta efter att ha städat ur bilen ser jag att, va fasen, medaljen ligger ju inte kvar. Jag letar febrilt efter den men den är spårlöst försvunnen. Jag drar mig till minnes att kaffekoppen var lite tung när jag slängde den, men jag hade lagt en muffins i den så jag tänkte att det kanske var därför. Jag ber för mitt liv att det inte ska vara SM-guld medaljen utan ett DM-brons eller nåt.

Men det verkar som om allt jag tar går söder (mobilen funkade knappt på hela dagen, en sopkvast gick sönder när jag använde den). Lastbilen hade en trasig drivrem så den får inte gå mer förrän den är lagad. Jag ringde och strök Vilja för jag insåg att det inte kommer att gå ihop. Då säger den jag pratar med: MEN GUD VAD DU KRÅNGLAR.

När jag hade lagt på hamnade jag i totalt upplösningstillstånd, tänkte att alla måste tro att jag är helt galen, det kanske jag är också. Jag vågade inte ta min egen bil bort till Djursholm igen för att sköta om Liza för jag tänkte att den kommer rasa ihop och då tänkte jag men det här är ju sjukt, har jag tvångstankar, jag kände mig fullkomligt gaaaaaalen, jag var nära att ringa mamma och be henne lägga in mig på psykakuten. Sen ringde jag Jessica som stöttade mig jättebra, underbara jessica! Men hon sa att det var nog SM-guldmedaljen, då började jag stortjuta och skatta på samma gång. Så otroligt absurt.

Jag vågade iaf inte ta min egen bil bort till Djursholm utan lånade Mads. På vägen får jag höra att det har varit en trafikolycka på E18 och att folk har stått i kö i 2 timmar och det var ett täcken, jag skulle inte åka dit. Men jag var nästan vid macken i bålsta så jag åkte dit och bad att få leta igenom deras sopor efter en SM-guldmedalj som förmodligen hade fastnat under en kaffemugg som jag hade slängt där tidigare under dagen. Jag fick ett par gummihandskar och gick och rotade igenom 10 sopsäckar med korvar, mos, kaffesump, gamla kaffekoppar, men ingen guldmedalj. Jag går tillbaka in och frågar när de hade tömt soporna, och det var ju klockan två, jag hade varit där efter det. Så jag pekar ut den soptunna jag slängde kaffekoppen i och jag och shellarbetaren står tillsammans och rotar i soporna och då klirrar det till!!!!! Där var den! Ah, vilken lättnad!

Där stod jag rödgråten, skitig och med medaljen i handen, de måste tyckt att jag var helt tokig.

Men nu hade jag bestämt mig för att inte åka ut på E18 och sitta i kö i 2 timmar. Snälla, snälla Lotta Esping fick ta hand om Liza och ge Liza av hennes hö, sätta på täcke och ge vatten. Vilken tur att man har folk som ställer upp för en. Jag åkte hem och störtade i säng. Idag vaknade jag och kände direkt att det var en helt ny dag, jag mådde mycket bättre även om jag har ögon svullna som meloner när jag har gråtit.
Liza gick fantastiskt bra idag i hennes andra Intermediaire I (I den första sa hon upp sig i serien i vartannat och började backa). Men nu gick hon så fint och var så himla duktig. Hon fick 68,5% och ledde efter att hon hade gått. Sen gick 3 stycken om och vi blev 4:a i Intermediaire I på elittävling. Wow wow wow!!!! Glad som tusan sitter jag nu här och äter äppelpaj och är glad att idag inte är som igår :)


Tusen, tusen tack alla som hjälpte mig igår!!!!

Tävling och träningstips


Oj, oj nu var det länge sedan jag skrev, men jag får skylla på att jag skriver på mitt exjobb istället. Idag börjar tävlingarna på Djursholm och jag startar sist i dagens klass vilket innebär att jag startar 20 över 10 ikväll. Jag kommer vara hemma mitt i natten igen och sen upp och starta tidigt imorgon igen. Så här laddar Vilja upp inför sin start ikväll.


Massor av klöver, hoppas att hon fick i sig en och annan fyrklöver.

Haha, Cilla som rider Hästbettan var här och tränade idag. Hon behöver ha lite mer krut i benmusklerna så Ulf, hennes man, tyckte att hon skulle börja träna på gym. Men det menar Cilla, som är har egen tandläkarmottaging och fyra hästar, på att hon inte har tid med. Så jag kom på en liten övning som Cilla kan göra för att få starkare ben utan att det behöver ta någon extra tid och det tyckte Ulf att jag skulle lägga upp på bloggen så här kommer det:

Har man dåligt med tid och inte hinner gå till gymmet så får man träna hemma under tiden man gör annat. Tex kan man göra djupa knäböj under tiden man duschar. Man hinner nog med en 40-60 stycken beroende på hur länge man duschar.
Det här tyckte de var väldigt rolig, speciellt eftersom jag gjorde en illustration på hur man skulle göra när man schamponerade in håret och gjorde knäböj samtidigt. Sen kan man dansa eller göra boxningshopp samtidigt som man borstar tänderna. Fast det är inte bra om det blir så jobbigt att man inte kan andas med näsan (eller är förkyld) för då sprutar tandkämen ut ur munnen.

Japp, det var dagens träningstips, ska fundera på fler :) Just det om man av en händelse skulle titta på TV, händer ju ibland, så kan man göra situps framför TV´n. Nu ska jag inte påstå att jag utför de här övningarna, situpsen gör jag ibland.


4-årschampionat


Idag har jag ridit 4-årschampionat på ett litet sto efter His Highness- Lauris Crausador. Hon var jätteduktig, jag har bara ridit henne 7 gånger och hon orkade inte så mycket i början men nu var hon riktigt pigg och fräsh. Hon fick 65,4% vilket var ganska bra. Jag red tidigt i morse och stannade kvar och tittade lite. Framförallt för att se  Magdalena Skatt med Sir Dee. Han är fantastiskt fin och det gick riktigt bra, jag har inte sett resultaten, men jag tror att hon vann! 
Sedan tog jag en tur bort till Cilla och Ulf och hjälpte till med Bettan. Mina hästar har fått ta det helt lugnt idag.
Här hemma på Segersta har det varit ponny-DM i dressyr idag och jag blev utdelad som pris ;) Näe då, men vinnaren fick en lektion för mig.

Underbara Liza!

Liza gör fantastiska framsteg! Igår tittade mamma när jag red henne och hon var duktig med serierna och gjorde riktigt fin piaff, DUKTIG LIZA!!!! Idag började hon dagen med att kuta i hagen vilket gör mig helt vettskrämd!!! Senare på dagen var vi ute på grusvägen och trimmade lite och hon gjorde underbara serier(för att vara hon), till och med vartannat var bra! Jag blev överlycklig!

Ledig helg!

Den här helgen är det inga tävlingar och egentligen inte alls så mycket som händer. Mamma kommer på besök, det är alltid trevligt. I veckan fick Liza åka och träna både för Tinne och Bo Jenå. Hon var jätteduktig med bytesserierna båda dagarna. Tidigare har hon varit hetsig i serierna, men nu har hon börjar göra fina serier ner till och med vart annat. Ibland går det bra att göra fram och tillbaka i varje också. Tänk att lilla Liza kanske också kan gå svår klass en dag. Bo Jenå tyckte väldigt mycket om henne! Hennes stora pluss är traven, hon har fantastisk trav!

RSS 2.0