Sommar, sommar, sommar

Oj vad varmt det är, fast jag tycker ändå att det går gansa bra att rida, det är bara när man stannar som man känner hur varmt det är. Fast jag måste erkänna att efter tt ha ridit sju hästar igår så hade jag lite skavsår i baken. Allt är dyngsurt när man är klar, vojlokar, skydd, ridbyxor, stövlar.... Carran får ofta gå mitt på dagen för att vänja sig inför Falsterbo, det kan ju bli riktigt varmt där.

Igår hade jag en ny elev, det visade sig att vi hade tävlat tillsammans på D-ponny, hon hade lånat Lotta Espings ponny Snobben. Jag har ju skrivit om Lotta tidigare i bloggen.

Tjingeling

Vilddjuret Nike



Nike överraskade

I helgen har Nike tävlat i Överby. Hon har varit jätteduktig trots att hon inte alls har känts bra i veckan. Men igår fick hon bara 60,2% jg var helt chockad, idag gick hon iofs ännu bättre, hon var lite mer avslappnad och fick 70,2% och var 2:a.

Nu tjatar Gabbi (som också kom 2:a på en tävling idag) på att jag ska hjälpa till att fixa mat, och det ska jag!!!!

Tjingeling!!

Ett år har gått

Ungefär ett år har gått sedan jag fick besked om att jag skulle få Ajax-stipendiet. Då planerade jag resa ner till Falsterbo för att ta emot stipendiet. I år ska jag åka ner och tävla på Falsterbo för första gången. Det ska bli väldigt kul!!! För ett år sedan hade jag en häst i tävlingsform, nu har jag fyra. Det är också otroligt kul! Imorgon ska jag åka till Tinne och träna, jag tar med Carea och Vilja. Vilja har jag inte tränat för Tinne på ett tag eftersom hon sparkade sönder staktet i hagen och fick lite ont i foten. Men nu är hon igång igen. Så det är full fart med träning. Just nu har jag två underbara elever som är här och jobbar i stallet. Det är fantastist bra, då kan hästarna få lite extra pyssel och motion och jag får massor viktiga saker gjrda. Jag och Maria har legt vid polen och betalat räkningar idag. Och så behöver jag inte gå upp så tidigt på mornarna, hihi :)

Carran kvalad till Falsterbo!

Igår fick jag och Anna-Britta åka med Carran till Skövde, Grevagården, och försöka få det sista kvalet eftersom jag hade klantat mig med kvalpapprena. Lång resa och vi åkte vid sju på morgonen för vi tänkte att Carran skulle få komma fram några timmar innan och vila. När vi kom till Grevgården var det inte en själ där. Helt tomt och öde. Jag ringde ett nummer som vi hittade på en anslagstavla där och vi fick ta en utebox att låta carran vila i. Den var stekhet och det fanns inte en häst på kilometers avstånd. Carea var jättestressig och jobbig. En och en halv timme innan tävlingen skulle börja kom det två hästar som också skulle stå i utebox då fick hon äntligen sällskap och blev något lugnare. Hon var fin på framridningen men jag kände att hon var lite trött och det märktes på banan också, men hon gjorde så gott hon kunde och fick 80,4% och vann. Stort!
Kvalad, jihoooo!!!! Efter 5 rundor över 72%, hihi, och två över 80 :)
Vi kom hem vid halv elva på kvällen, ganska möra. Nu ska hon få ta det lite lugnt, ut och konditionstränas. Det borde jag också för den delen. Jag fyllde år i onsdags och fick en jättepåse med naturgodis av Maria i flygeln här ute på Segersta, nu är nog mer än halva slut, ups... Och så blev det ju endel tårta och annat mumsmums

På lördag ska jag på bröllop på Eriksberg, Caroline Bonde ska gifta sig med Thomas Sandgaard. Det kommer nog att bli fantastiskt!

Näst intill suverän tävlingshelg

Det har regnat precis hela helgen!!! Carea inledde helgen med att vinna sin 5-årsklass på 77,6% men den glädjen varade inte så länge då jag fick veta att det är två olika kvalpapper man ska ha för Flyinge och Falsterbo, jag som har trott att det var samma eftersom jag har fått för mig att det står både breeders och scandinavian open på pappret. Så jag får inte räkna de kval jag redan har gjort till Falsterbo, suck.

På lördagen var banan täckt av vatten men Carea fick vattnet att skingra sig som om hon var Jesus. Hon var verkligen helt fantastisk, jag satt och skrattade för det ar så komiskt stt rida på en nästan helt vattentäckt bana. Hon fick 80%!!!! Wow! Carro Bondes fantastiska Sidney fick 86% så vi blev 2:a.
Sedan var det äntligen dags för Liza som hade stått i sitt vattenhål till box och inte legat ner sedan vi kom (torsdag), hon var ganska laddad... Vid detta laget var tävlingarna flyttade till ridhuset, men då blev ju inte framridningen så bra eftersom det knappt gick att rida någonstans utomhus. I traven var hon i alla fall super, bara 7:or och 8:or rakt igenom, men sen ballade hon ur fullständigt i galoppen, busade i bytena, hon hamnade på 62,5% och någonstans i mitten. En liten besvikelse när hon var så fin i traven. I natt flyttade jag in dem till ett permanent stall och Liza hade nog kunnat vila, hon var jättefin i morse när jag red henne. Jag hade inte lika mycket tryck i henne så hon var inte lika bra i traven men hon klarade å andra sidan galoppen alldeles utmärkt idag. 67,28% och 2:a. Duktig Liza!

Svar på Idas fråga: Jag rider i Childericsadlar, jag älskar dem! Jag har en "flat"-modell och en klassisk dressyrmodell. Det pendlar lite mellan vilken av dem jag tycker mest om, just nu är kanske flaten lite mer favorit, den har jag på Liza och Carea, och Nike också förresten. Den andra har jag på Vilja. Viljas måste dessvärre korrigeras lite. Jag har inte gjort något med den sedan jag köpte den för 4 år sedan. Och så ska jag ju berätta varför jag tycker så mycket om att rida ston, men resulaten kanske talar för sig själv, hihi, näedå, det kommer!!!!

Tävlingshelg

Ojoj, tävlingarna går i ett. Nu i helgen är det tävlingar i Vansbro i Dalarna. Carea ska gå två 5-årsklasser, en på fredag och en på lördag, så får vi se om hon lyckas kvala till Falsterbo, hon har ett kval och är alltså redan kvalad till Flyinge.
Liza går St:George på lördagen och Msv A:1 på söndagen.
Mads ska på bröllop och ska alltså inte dit och tävla så jag får åka själv i min lilla lastbil. Jag får se om jag bor i den också eller om jag tar in på hotell, första natten blir nog i lastbilen, men den är väldig,t väldigt liten så jag vet inte om man orkar bo fler nätter i den speciellt inte o det kommer att regna som det är förutspått.

Till helgen är det även ponny och junior-SM i Eskilstuna. Segersta har fyra ekipage med, Emma Stenbacka, Ludvig Michaelsson, Ida Kornhall i juniorklassen och Sofia Åsander på C-ponny. Jag kommer hålla telefonkontakt och hålla koll på nätet så gott det går :) Det ska bli väldigt spännande att höra hur det går för våra juniorer!!!

Fantastiska Lotta

Liza skötte sig fint i torsdags, serien i vart 4:e som strulade till sig helt på Vallentuna höll på att bli jättebra, men sista bytet blev helknas, 3:orna satt fint. Hon kom precis utanför placerig och jag är jättenöjd med det, hon kändes lite trött sen sandstranden på Vallentuna. Nu ska hon kanske gå i Vansbro nästa helg för jag ska dit och försöka ta ett kval till Carea.

I går hade vi fest här på Segersta, väldigt, väldigt kul! Mycket folk med helt olika bakgrunder och intressen, det blev verkligen hellyckat! Däremot blev det ingen simhoppstävling som vi hade utlovat för det var så jäkla kallt! Men idag har det varit väldigt soligt och skönt och jag har varit en tur på Strömsholm och tittat på küren.


Charlotte Esping och Generalen

Charlotte Esping och jag har kännt varandra sedan 8-årsåldern och har tävlat mot och med varandra ända sedan B-ponnytiden. I helgen kom hon 3:a i Grand Prixen på Strömsholm, 4:a i specialen och 3:a i küren idag. Det är helt fantastiskt!!!! Jag har inte ord för att beskriva hur bra det är och hur duktig hon är! Lotta och jag fick Ajax-stipendiet förra året och hon har också varit nere hos Hubertus och tränat och jag måste säga att det syns, det har hänt väldigt mycket sedan förra året när jag såg dem senast, men det är klart, Generalen har blivit starkare också. Jag är så imponerad! Jag hoppas att  jag kan vara där om något eller några år :)

Segerstas silverlag


Sigrid Bergåkra, Mads Hendeliowitz, Jeanna Högberg och lagledare Jessica Löwencranz

Liza på prisutdelning på lag-SM


Liza Minelli, jag och Segerstas fantastiska lagledare Jessica Löwencranz

SM-silver



Det blev ett silver till Sällskapet Segersta Sportryttare igår!!! 0,44% från guldet men vi är så otroligt nöjda med vårat silver! Vi var bästa klubblaget eftersom vinnarna, Stockholms Läns Ridsportförbund, hade satt ihop ett lag från olika klubbar.

Liza skötte sig såklart fantastiskt bra förutom en helt urballad serie. 9:a på en ökad trav! Vilken come back hon har gjort i helgen!

Nu återgår livet till vardagen... fram till torsdag, hihi, då ska Liza gå en St:George på Strömsholm!

RSS 2.0