Filmer från Segerstamästerskapen


Här är en till liten snutt på Debbie, på henne kan man göra en riktig Hubertusuppvärmning, jogga runt avslappnat i låg form.






Äntligen har jag fått upp filmerna från Segerstmästerskapen:






14 minusgrader börjar bli en vana



Idag har vi tagit bilder och filmat. Mamma och pappa var på besök igår och stannade till idag. De gillar att sova på morgonen när de är lediga (fullt förståligt) så jag gick upp för att sköta hästarna men utan att äta frukost för att kunna äta med dem sen vilket gjorde att jag var på lite dåligt humör (inget kaffe på morgonen=dåligt morgonhumör). Bettan och Molly vägrade att följa med ut, de tyckte att det var för kallt och ville stanna kvar i sängen. Fine, tänkte jag, jag är väl den enda som behöver gå upp så här tidigt. Sedan mockade jag, släppte ut lite hästar och red ut på Vilja som var superhet och min högerhand blev så kall att jag inte kände den. Då var det ju iofs skönt att gå in och äta frukost och dricka varmt kaffe med mamma och pappa. Efter frukosten kunde Molly och Bettan tänka sig att komma ut i kylan. Jag tog fram Vovva som är här över jul, nyår och pappa knäppte en fin bild(nedan), han är riktigt trevlig och jättekul att rida.


Izabella Gransweds Wosario

Sedan åkte jag till Cilla och Ulf där vi tog några bilder och filmade Debbie som är till salu


Debbie





Jag fick även en jätte bra filmsekvens i stallet på kvällen på Liza och en katt, Bettan och så Vilja som öppnar dörren. Nu har hon även börjat stänga dörren, så att hon kan öppna den igen.... Haha.
Men även denna är på sne ;)



Juldag inomhus


Mycket riktigt, som jag skrev i förrgår att jag skulle göra, juldagen har jag spenderat inomhus. I soffan ätandes choklad och bara slappat. Gulliga Tenita har tagit hand om hästarna.

Jippie yeay, jag fick en GPS i julklapp, fantastiskt bra! Jag hade inte klarat mig i Tyskland om jag inte hade fått lånat en GPS där. Jag fick även en blue tooth handsfree så att man slipper den förbaskade sladden som alltid trasslar in sig någonstans, och jättehärliga Lexingtonlakan.

Bettan fick ett nytt täcke av mamma, fast hon hatar att ha täcke, men det var väldigt fint och jag tror att hon faktiskt får ta och vänja sig för hon fryser något så förfärligt när det är kallt ute.
Hon fick även en jätterolig boll av Nisse och Lena, den är i stenhård plast, eftersom hon lyckas bita sönder allt annat, och så kan man lägga godis i den. Bettan hjälpte till att packa upp den och var helt tokig i den i flera timmar.

Nu ska vi duka fram julbord igen, vad bra att jag inte har ätit choklad på några timmar då så att jag börjar bli lite hungrig igen :)

God Jul


I morgon åker jag hem till Linköping för att fira jul tillsammans med mamma, pappa, brorsan och hans flickvän Lena. Det ska bli jättehärligt att komma hem en sväng, äta gott, öppna klappar och ha det förbaskat trevligt. Juldagen tänker jag bara ligga i soffan hela dagen, helst inte gå utanför dörren, men alla jag känner är hemskt välkomna att komma och hälsa på mig ;)




Jag, Bettan och alla hästar önskar god jul till alla vänner, supportrar, bloggläsare, hästägare, elever, familj och till alla andra också!



Snö, lussebullar, besök och julhandel!




Igår dök min gamla tävlingskompis Jessica Andersson upp på Segersta. Jag var lite söndags-seg och blev mäkta förvånad när hon dök upp i trappan som leder till min och Mads lägenheter. Hon sökte Mads och skulle titta på en video på en häst. Men eftersom vi inte har setts på åratal så tog vi en fika i min lägenhet innan jag släppte iväg henne till Mads. Vi hann avverka en hel del skvaller och gamla minnen väcktes till liv.

Idag har alla hästar tränats, Vilja, Liza, Vovva(som står här över jul), lilla Nicole och Debbie.
Jag skulle åka iväg och byta däck på lastbilen på eftermiddagen, men jag kom inte ens iväg fån parkeringen, två meter sedan bara slirade bilen och jag fick ge upp.

Då fick jag lite tid att julhandla och baka lussebullar istället, så nu sitter jag och dricker lite glögg och äter nybakat lussebröd, mmmm



Vilja tar sig ibland friheten att gå ut i stallet och hälsa på de andra hästarna, hon är en drottning som bryr sig om sina undersåtar. Här har hon gått fram och börjat klia Liza.


Maria i flygeln när vi i 20 minusgrader gav oss ut på ridtur.

Igår kväll firade vi jul i flygeln, tack gulliga Maria, Jörgen, Astrid och Olivia för att jag får vara en liten del av er familj :)

Tjingeling!




SM-Segersta mästerskapen



Igår gick första Segersta mästerskapen av stapel med utklädningstema. Vi var tre stycken som ställde upp, jag, Mads och Moa. Ritterna och kostymerna bedömdes av Anna-Britta Oldén. Jag red Häst-Bettan och var utklädd till döden. Moa var kronprinsessan Viktoria och Mads var Usama Bin Laden, vilken samling va?


Häst-Bettan och döden


Bettan och jag gjorde vår första start tillsammans. Hon har ju lite problem med ett hörn i vårt ridhus och när jag började värma upp ville hon inte gå ut i det där hörnet. Men det blev bättre och bättre under värmningen. När hon väl skulle starta var hon jätteduktig! En gång skyggade hon lite men annars superduktig! Vi var väldigt glatt överraskade, som hon har kunnat stöka och stå på bakbenen. Nu var det ju ganska mycket stoj och stim som hon hade kunnat bli livrädd för, eller dödsrädd kanske :) , men jag tror att hon tyckte att det var kul att visa upp sig. Jag kommer att ladda upp film på ritten.

Vi vet ju inte så mycket om vad Bettan har gjort tidigare i sitt liv. Vi vet att hon kom från Holland och att Upplands Väsbys ridskola köpte henne. Hon är ju inte direkt en häst som passar på ridskola, så tack och lov såg Gunilla Byström henne och tyckte att hon var en jättefin häst. Gunilla tipsade Cilla och Ulf som köpte henne och nu har de haft henne i ett och ett halvt år. Jag tror nog att hon har tävlat förut, när jag skulle träna program första gången så gjorde hon en spikrak uppridning, inget vingel in i halten och kom direkt fram i trav. Det gör inte en häst som inte har tränats på det.


Det är inte så lätt att se på den här bilden, men längst till vänster är Usama bin Laden, i mitten kronprinsessan och till höger döden.

Döden förespråkar att ha hjälm på sig, det räddar liv ;) Usama bin Laden red såklart barbacka och hotade domaren med pistol. Döden mutade domaren med både det ena och det andra, mousserande vin, choklad, geléhallon och lakritsdödskallar.
Det blev till slut, efter publikomröstning, delad seger mellan döden och Kronprinsessan.


Två lyckliga hästägare, Cilla och Ulf


Ett glatt gäng, från vänster Anna-Britta, Ulf, jag, Åsa och Cilla

Efter SM'et åt Segerstagänget julbord på Ekolsunds värdshus. Vi var 40 stycken och det var väldigt, väldigt trevligt.


Julbord på Ekolsunds värdshus


Jennie och Fabrice var med och förgyllde vår kväll!

Idag är det ganska lugnt här på gården. Jag ska ha en träning vid 2 men annars har jag ingenting planerat. Hästarna går ute i hagarna och har det skönt.





Grattis brorsan!



Idag har alla hästar fått jobba. Jag hade tänkt att åka ner till Linköping ganska tidigt idag för att fira min bror om fyller år idag på lucia!

Eftersom min mobil var borta och jag inte har någon väckarklocka (och egentligen inte hade någon lust att gå upp tidigt heller) så kom jag inte upp förrän nio, och det var ganska skönt att sova ut, jag somnade vid halv elva igår. Sedan tänkte jag att Nicole skulle jobba men att de andra kunde vila, men sedan kom jag på att Liza ska träna på tisdag så hon bör nog ridas, eller Vilja, så jag velade länge mellan att rida Vilja eller Liza, men valde till slut Liza. Hon var jättekul att rida idag, superduktig, framför allt med bytesserierna, bra 4:or, bra 3:or, bra 2:or och 3 stycken byten i varje där jag kände att hon verkligen försökte, hon har hajjat det där! Sedan gjorde jag lite piaff och passage som också kändes ganska bra! När jag hade ridit henne var jag så glad och kände att jag inte orkade stressa iväg(logiskt) så jag red Vilja också.

Efter det åkte jag till Cilla och Ulf där vi red Häst-Bettan, Leggy och Debbie samtidigt. Debbie är ett 6-årigt sto efter D-Day som är på tillridning och till försäljning. Hon är väldigt trevlig!
Så vid 4 kom jag iväg hemåt, lite senare än jag hade tänkt mig. Det var en fantastisk middag med rökt röding och ishavsromsröra till förrätt, rådjursstek med champinionsås och pressad potatis till huvudrätt, sedan lite ostar och till slut prinsesstårta till efterrätt! Mmmmmm, och så var ju mina favoriter Håkan och Susanne på besök!



Spikmattan

Nyss hörde jag på TV reklamen att spikmattan ger bättre sömn och ökad livskalité!
Haha, tänk att det kan vara så lätt att öka sin livskvalité.

Jag har fått ett kommentar från Kajsa på vad spikmattan ger för fysiologiska effekter:

Hej hej, jag följer din trevliga blogg. Tänkte bara flika in angående spikmattan: troligtvis har det väl med endorfiner att göra (utsöndras vid smärta, ger behaglig känsla), och värmen med den ökade blodcirkulationen. Kul med en dressyrblogg, fortsätt skriv!

Idag har jag banne mig tränat!



Idag har allt gått i ett, mockning, ridning, möte och träningar. Det har ändå känts ganska bra, ingenting har egentligen känts stressigt. De dagarna är de bästa, när man har mycket att göra men det blir inte stressigt, allt bara flyter på! Efter en sådan dag var det så skönt att gå till gymmet. Jag var fortfarande uppe i varv, sprang i springmaskinen 20 minuter, ca 8 km. Sedan lyfte jag lite skrot och strechade. Strechingen var jättebra för jag har kännt att det har spänt och dragit i kroppen lite de senaste veckorna.
Bettan tyckte att det var jättekul när jag gjorde situps och trodde att jag lekte med henne. Sedan lade hon sig på spikmattan och ville bli kliad, som om inte spikarna kliade nog. Jag provade också spikmattan, det var ju ganska skönt, men vad är egentligen syftet med den? När jag reste mig upp kändes det ganska skönt för det blev varmt på ryggen. Smärta och värme har nog samma receptorer och nervtrådar, så det kanske kan ha något med det att göra. Spikarna har gjort nerverna insensitiva för smärtan och när sprikarna sedan slutar trycka får man impulser från nerverna igen och eftersom det inte är tryck/smärta kanske man uppfattar det som värme. Hm, en liten teori, om någon vet så får ni gärna skriva det i en kommentar.




Bilder från After Work och julbord


Här kommer först lite bilder från det trevliga knytisjulbordet hemma hos Åsa i lördags och sedan en bild från After worken på Segersta i fredags.



Värdinnan för julbordet



Livlig diskussion med hänförda åhörare


Hagelstinor



På AW´n på Segersta fick vi besök av en utomjording, Ivan tog den under armarna och visade upp den för kameran

VM, AW?


Väckelsemöte eller After work på Segersta?



Carea Flyinge

Här kommer en bild på Carea från Flyinge:


Foto: Göran K Josefsson


Fredag After Work, Lördag julbord, söndag trött!!!



Ja nu är jag trött! I fredags efter en ganska aktiv dag var det after work på Segersta, väldigt trevligt och väldigt kul. I lördags fick Liza och Vilja en långpromenad var. Sedan åkte jag bort till Häst-Bettan och hjälpte till lite där. Bettan var jättefin och Cilla red henne så bra, det såg så lätt ut och inga tendenser till protest. Leggie, som jag inte har sett innan, gick också bra. Jag red honom lite och han kan både det ena och det andra. Byten i vartannat och lite piaff och passage.
Efter det åkte jag till Görel och blev bjuden på tårta eftersom Görel fyllde år. Vi tittade på unghästarna, hon har två Don Romantic-avkommor som är väldigt fina. Den ena travar fantastiskt och den andra är så söt så att man smälter ner i en liten pöl på backen. Jag höll på att köra i diket första gången jag såg henne i hagen, då var hon en liten fölis och nu är hon snart två år. Görel har även ett väldigt charmigt för efter High Cruiser, lille Hamamatsu som kallas Matz. Uj, uj, uj han kommer att bli ball!

Från Görel åkte jag vidare till Hagelstena där jag red Mitro. Han var jätte, jättefin. Jag och Åsa var lite förvånade eftersom han hade vilat en vecka efter att ha trampat på en söm. Men han var verkigen fin igår, vilan gjorde honom nog gott! Han bytte riktigt bra i alla serier ända ner till 15 byten i varje. Han har inte riktigt fått in passagen men igår gjorde han några riktigt fina passagesteg. Jag och Åsa blev alldeles till oss av glädje och det var ju bra för på kvällen kom alla i stallet på julbord till Åsa. Det var knytjulbord så alla hade med sig någonting till julbordet, supertrevligt initiativ!
Jag har bilder båda från AW´n och julbordet, men jag hittar inte kameran (har kanske glömt den hos Åsa) men det får bli ett bildgalleri i veckan istället.

Ha nu en trevlig söndagkväll :)


Kylan är här :/


Första kalla dagen sedan jag kom hem. Det har bara varit några minusgrader men det har känts förfärligt kallt. Jag tog en bild innifrån stallet, jag trodde att det skulle synas hur kallt det var. Det kom lite ånga som såg häftig ut i motljuset, men jag vet inte om jag tycker det syns så bra på bilden.




Idag har Tenita kommit med sin Nicole. Den ska stå i Cilla och Ulfs stall tills det finns plats på Segersta. Det är en av Görel Nymans uppfödningar efter Rubinrot, den är halvsyster till Neumann och Nike. Jag red den idag, den har lika mycket energi som Neumann och Nike. Hon var lite busig och slog på några bockar när jag skulle galoppera.


Häst-Bettan gör gigantiska framsteg!



Förra veckan fick Häst-Bettan verkligen utmaningar varenda gång hon kom och tränade. Hon är otroligt känslig för att saker händer och förändras(holländsk). Hon är mest rädd i hörnet där ingången till ridhuset är. Förra veckan hände det helt enkelt väldigt mycket där. Folk kom och gick, hundar for in och ut, kaffemaskinen går igång (det gör den i och för sig alltid), folk går på läktaren, Inger Gemzell (kürdamen) var på besök och skulle packa ihop sina sladdar(fruktansvärt läskigt) och då stod det också ett bord vid ingången som inte brukar stå där. Hon har tvärvändt, hon har kastat sig, hon har stått på bakbenen en och annan gång, men hon har varje gång tagit sig över sina rädslor och kommit förbi det som är farligt och hon blir framför allt bättre.

Idag har hon övat byten och där har hon också gjort ett jätteframsteg. För ett tag sedan kunde jag rida piruett i förvänd galopp utan att hon slog om, inte för att jag gjorde det, men jag testade någon gång för att se om hon skulle slå om. Om hon hade bytt fram men inte bak kunde hon gå två varv i korsgalopp innan man fick ge upp och sakta av till trav. Idag har hon till och med varit före bak och hon förstår att det är ett byte som kommer när man förbereder henne. Hon gick dessutom i riktigt lugn och fin samlad galopp idag och gör fina tendenser till piaff och passage.

Jag gillar VERKLIGEN den där hästen!

Cilla och Ulf, ni som filmar så mycket, har ni ingen filmsnutt vi kan lägga ut på henne?

Tack för att ni kommer med er fina men lite knasiga häst till mig!!!


RSS 2.0