Haha, idag skulle bli en lugn dag :)


Ja, idag skulle jag ta det lite lugnt efter tävlingshelgen. Först och främst skulle jag ta sovmorgon men vaknade tidigt och tänkte att då kan jag ju lika gärna gå upp.
Men jag hade en ganska lugn och skön frukost och lite tid vid datorn. Klockan 9 kom min nya praktikant, Pascal, från realgymnasiet i Uppsala. Han var väldigt flitig och duktig!
Liza fick ett pass och för att ha vilat i tre dagar så gick hon riktigt bra. Efter det hade Vilja tid för kiropraktorn sen kom ett 4-årigt sto e His Highness som jag ska rida på 4-årstestet och därefter kom Bettan(hästen) och nu är plötsligt klockan tjugo i tre och jag ska skriva på min exjobbsrapport vilket jag inte riktigt kommer igång med...


Och 2:a i Svår B:1

Mitt bästa resulatat hittills i svår klass! 65,08 och en andra plats i Svår B:1, men jag är inte så nöjd med min egen insats ;) Njae, jag kunde gjort bättre. Jag blev lite nervös tror jag, Vilja blev iaf spänd och jag tror att det var mitt fel. Man känner direkt när hon blir spänd. Hon fick en taktmiss i första ökningen, sen klarade hon faktiskt piaffen och passagen riktigt bra, en 8:a på första piaffen, wiiii! Och hon skrittade... Lite spänt men ändå! Dessvärre så missade vi lite i bytena i varje, de som har gått så bra på sista tiden, klantjeanna! Men det är ju jättebra ändå! Jag borde faktiskt vara jättenöjd!
Älskade Vilja tyckte att det var väldigt skönt att komma hem till stallet igen efter en mycket bra helg!

2:a i Intermediaire I


Idag startade jag och Vilja Intermediaire I i Sundsvall. Det känns att vi inte har tävlat så mycket i år, jag har ju bara ridit tre tävlingar på henne i år. Det flöt inte å som det görnär man har tävlat mycket, men hon var väldigt fin ändå. Ett galoppinslag i en travöppna och lite spänd i serierna. Men vi klarade båda serierna, jag var så rädd att vi inte skulle klara tvåorna, på träningen i morse blev det bara ettor, sista gången jag prova gick tvåorna. Men inne på banan funkade de faktiskt. Men nu till resultatet, hon fick 70,175 och blev 2:a. Anna Haag och Hohenfels vann. Jag såg inte men han hade gått jättebra!

Nu sitter jag i Anna Haags lastbil och vi ska snart in och äta middag i Sundsvall.

Det känns väldigt bra inför imorgon! Jag är riktigt taggad inför att rida Svår B:1. Å, vad kul det ska bli!!!!!

Imorgon bär det av mot Sundsvall!

Jag, Vilja och Bettan packar ihop oss i lastbilen och drar till Sundsvall imorgon. Vilja ska tävla Intermediaire I och Svår B:1. Hon känns riktigt bra i form så det ska bli väldigt kul. Intermediaire I har jag inte koncentrerat mig på alls, så den får gå som det går. Jag har ju mest tränat piaff, passage och byten i varje. Som min kära mamma brukar säga "Går det bra är det roligt, går det inte bra så gör det ingenting", hihi, så säger hon nästan varenda gång jag ska tävla. Jag brukar också hålla låg profil, men mest för att inte bli besviken om det inte går bra. Men besviken blir man ju ändå, för innerst inne har man ändå helt andra förväntningar.

Jag och bettan ska bo hos min farbror Jerka och han fru Kimmy. Det ska bli jättetrevligt!

Tjingeling!

Angående bilder på hästarna

På min hemsida finns ganska många bilder på hästarna och i arkivet på bloggen, men jag ska bli bättre på att lägga upp bilder :)

Det går framåt


Idag gjorde Vilja 9 byten i varje. Nu äntligen verkar det ha släppt med Viljas byten i varje, såhär i efterhand får jag väl erkänna att det har känts svårt, jäkligt svårt, men aldrig hopplöst egentligen för hon har alltid kunnat göra några stycken bara att hon har blivit så snabb och stressad. Att de blir stressade är något jag får leva med med mina energiska hästar. Med energin kommer ofta en hel del spänningar. Och mina hästar har mycket energi!

Lizas lilla hang-up på piaffen verkar också ha släppt, nu trampar hon till riktigt fint! Och hon verkar göra det med lite mer glädje än stress. Jag tror hon kommer att få en riktigt fin piaff

Lunch till Malin Bayards sommarprogram


Hästarna har det lite lugnt idag, de går ute i hagen och skrotar. Liza och Vilja har fått gå på en timmes lång promenad var.

Jag sitter lyssnar på Malin Bayards sommarprogram, japp i efterhand, mycket underhållande. Väldigt roligt att höra historierna om Henrik von Eckerman, John Withiker och Flippan. Charmig östgötska pratar hon ju också :)

http://www.sr.se/laddahem/podradio/SR_sommar_i_p1_090709030022.mp3


Oh my good I can´t believe it!


Vilja gjorde 10 byten i varje idag. Nu i efterhand går jag och funderar på om jag räknade fel, men det var 10!!!! Vi var ute på en grusväg, jag har börjat träna henne där, och jag skulle göra byten i vart annat, men då började hon med varje så jag tänkte fine, vi kör lite i varje. Och så gjorde hon 10 stycken!!! Wiiiii!!! Piaff- och passageträning på vägen hem, det är bra med framåtbjudingen!

Ikväll kommer mamma och hälsar på och så tittar nog hn nä jag rider imorgon.

Tjingeling

Fantastiskt bra på träning för Tinne idag!



Idag har jag varit med Vilja och tränat för Tinne. Sist jag tränade för Tinne var i Falsterbo och det var länge sedan. Det gick riktigt, riktigt bra idag! Jag red igenom Svår B:1 och det gick jättebra! Piffen och passagen funkade, Tinne sa åt ig att vara lite lugnare i övergångarna mellan piaf och passage och lite lugnare även i passagen och då blev det mycket bättre. Vilja skrittade bra idag, jag har haft lite skritterapi senaste veckan så det kanske var det som hade gett resultat. Och så funkade bytena i varje, 7 stycken, det var första gången det funkade i ett program!

Nu åker Tinne till EM och jag ska verkligen hålla tummarna för henne och Favourit!

Jag tränade med Liza och Nike för Vincente (en spanjor) i helgen och det var jättenyttigt för dem båda, och för mig! Jag har börjat tänka mer på att använda balansen och min position av överlivet i de samlade rörelserna. Liza övar piaff och börjar nog att hajja vad det handlar om. Hon får träna piaffen både från trav och skritt. Från trav är min egna faorit. Jag tycker att de behåller suget framåt när man gör det från trav från skritt kan det lätt bli att de vill börja backa eller fly åt sidorna. Men nu trampar Liza till ganska bra från skritt också. Nike trampar också lite men har framför allt väldigt lätt för passage! Den tror jag kommer att bli superbra. När jag gick från stallet idag längtade jag till imorgon när jag ska rida hästarna igen, det är faktiskt inte varje dag man känner så ;)


Back in business

Hemma igen och tillbaka till det vanliga livet. Faktiskt jättehärligt. Man tror alltid att det ska bli så tråkigt att komma hem, men absolut inte denna gång! Vilja och Liza kändes så fina så. Julia har tagit så väl hand om dem när jag har varit borta. Nu är det bara Bettan som saknas här så jag ska svänga ner till landet och hämta henne idag, passar på att ta en dag där nere också, jag har inte varit där på hela sommaren. Till helgen ska Liza och Nike tränas för Vincente. Han är bra på piaff passageträning så det ska bli väldigt spännande! Tjingeling!

Semester i Kroatien

Jag har en fantastisk vecka i Kroatien och har bara kontakt med mina hastar och med Bettan via SMS. Men de verkar faktiskt ma bra utan mig och jag har det ganska gott har utan dem ocksa. Bloggen ligger lite lagt ett tag

RSS 2.0