Nu är globenhelgen slut


Globentävlingarna ger alltid så mycket inspiration och "jag-ska-jävlar-i-mig-dit-känslan" väcks inom en. Jag var ju inte så långt ifrån att få rida unghäst i globen, 0,2%, suck. Men som sagt, jag ska jävlar i mig dit.

Idag har jag varit där och sett på küren. Holländska hästarna är helt outstanding. Parzival-fantastisk, han vann med nästan 10%. Premiere som också är efter Jazz (som Parzival) är också helt fantastisk, magnifika byten i varje och superbra piaff och passage, men den har en otroligt svår och konstig skritt som jag tror att den får mycket avdrag på och lite problem med formen. Matthias Alexander Rath som kom 2:a i küren är tysk men rider en holländsk häst.

Sent om sidor kommer det lite bilder från ryttargalan i Globen i torsdags kväll:



Jag och Dagmar(från Lövsta)

Jennie Larsson blev morgondagens stjärna. Välförtjänt, hon har en otrolig kämparvilja och red internationell Grand Prix på Gosch och är på god väg dit med Musieur Höjris också. Och hon har placerat otaliga unghästar högt på unghästchampionaten.



Jennie och Fabrice


Stolta föräldrar till morgondagens stjärna


En bild med lite fart i. Närmast sitter Minna, sedan Mads och så är Gabbi i full fart mot eller ifrån bordet. Nisse är den enda som ser ut att vara medveten om att det tas en bild.


Lite senare på kvällen när det blev bar och dans. Från vänster "Maria i flygeln", Johan Bramberg, Jessica Löwencranz, Gabriella Grevin Bramberg. Gabbi och Johan bor på fel sida sjön från Segersta sett ;)


Här börjar det bli dags att åka hem och sova.

Nu blir det till att åka hem och träna. Ett år kvar till nästa ryttargala och ett år kvar till nästa Globen, en av hästsveriges största händelser!




Fantastisk gala



Men det bidde ingen morgondagens stjärna av mig i år heller...
But I know....


Skriver mer imorgon

Vi ska sy och vi ska klippa, vi ska göra, ska vi tippa. För den stora galakvällen så ska vi sy modellen


Som jag nämnt så närmar sig ryttargalan med stormsteg, IMORGON!!! Idag måste jag egentligen skynda mig in till Uppsala för att köpa mörkröda balhandskar. Jag var i Bålstad igår och hittade ett par vinröda, men de passar inte riktigt i färg. Mörkröda ska de vara. Förra året hade jag en väldigt speciell balklänning. Chockrosa, men den kan jag ju inte ha i år igen. jag har en svart och en grå att välja på i år och det kommer nog att bli den grå, men den ska piffas upp med lite röda detaljer. Så, bums iväg och fixa det....


Jag i min smällkaramellklänning, Charlotte Haid bredvid

Ryttargala och hubertusträning

Nu börjar ryttargalan närma sig. Ojojoj....

Hubertus kommer till Sverige för att tävla och hålla clinic i globen. Jag och några till får träna för honom på torsdag. Det ska bli jättebra för jag känner mig lite vilsen nu när jag har kommit hem och han inte tittar på vartenda steg hästarna tar när jag rider.

Nu ska jag skynda mig iväg och ha träningar.

Robinsonpremiär

Vilken härlig helg!

Igår var jag på Robinsonpremiär på Café Opera. "Maria i flygeln" är redaktör för Robinson och jag fick följa med henne på premiären. Snygg-Simon var där(lite för snygg http://www.tv4.se/2.51257), Sofia(som vann tjejtävlingen), Angelica, Tienne, Anders med fler. Det var såklart en hel del deltagare där men framför allt mycket folk som har varit med och producerat, till exempel Pontus Gårdinger och David Bexelius. Det blir roligt att följa Robinson nu när man har träffat några av deltagarna.



I fredags kväll var jag och Bettan och hälsade på Jennie och Sookie. Bettan och Sookie hade jättekul och Bettan var så försiktigt och lekte så bra med Sookie. Sookie är jätteliten men ganska kaxig, Bettan lekte försiktigt men ändå tufft.
Och vet ni vad? Hon har underbett!!!! Hihi!


Här tittar lilla Sookie fram från sin plats under soffan.


Ibland gick det vilt till!


Ser ättesnäll ut va?


Jag och Anna-Britta på fika hos Cilla och Ulf(häst-Bettans mamma och pappa)


Bettan är med och fikar såklart

Idag har jag haft en ny elev med en jättefin ponny. Sedan kom Carran för att trimmas lite. Hon börjar förstå byteshjälpen och idag bar hon sig jättefint i traven. Hon har ju så stor trav men har haft lite svårt att bära sig, framför allt på böjda spår, men hon fortsätter att stärka sig och idag var hon superlätt och fin i handen och travade fantastiskt! Efter det fortsatte vi med inridningen av Maria i flygelns häst. Nu sitter jag på honom och Maria leder runt honom. Han är hur snäll som helst. Idag kändes det som att han tänkte: Ojojoj, jag måste balansera upp den där människan som sitter på min rygg, ojojoj nu bärdet av lite till åt ena hållet, då lutar jag mig lite åt andra hållet, ojojoj det blev lite för mycket, över åt det gamla hållet igen. Sen nosar han alltid på mig när jag har hoppat av som att han vill veta vem det var som satt där uppe eller tacka för ridturen.

En riktigt trevlig helg!

Vilja öppnar dörrar



Äntligen har jag det på film. Den är förvisso på sned och jag lyckas inte vrida på den. Suck. Men jag ska föröka ta en ny med den andra kameran, den är bättre.
Jag har säkert berättat om det förut, när Vilja tycker att det är matdags öppnar hon dörren tll foderkammaren. Idag gjorde hon det tre gånger, jag stängde dörren gång på gång för det finns kattungar uppe på loftet som Bettan helst inte ska springa upp och skrämma livet ur. Varje gång jag hade stängt dörren kom jag tillbaka en liten stund senare och då var den öppen. Till slut ställde jag mig med mobilkameran och fick det på film:




En sommar hade vi med Vilja till vårt sommarställe, hon fick stå i ett stall en bit bort och stallet var inhägnat i hagen som hon och hennes sällskapsdam Harry gick i på dagarna. En dag när vi kom hade Vilja lyckats öppna stalldörren ch gått in i stallet. Hon är inte så dum den där hästen...

Vilken middag!


Igår började jag och Anna-Britta med att rida Carran och Mester. Sen gick vi in och lagade en middag som blev helt fantastiskt god. Vi började med avokadohalvor med kräftstjärtar, svart rom och creme fraiche och till det drack vi lite rosa champange. Sedan blev det lamm, potatisgratäng(som jag faktiskt lyckades riktigt bra med), svampsås och sparris till det. Det var makalöst gott, det godaste jag har ätit på länge. De som har följt bloggen vet ju i och för sig att jag inte har ätit så lyxigt i Tyskland, men det här var även med andra mått mätt riktigt, riktigt gott!

I morse red vi Carran igen och hon var riktigt, riktigt fin!



Jag och Bettan hos Anna-Britta


Anna-Britta, Paul och den rosa champsngen med den fina våtdräkten


Åsa kom på besök en liten sväng


Fira Carran!


Idag ska jag till Anna-Britta och rida Carran och stanna kvar på middag för att fira Carrans stora framgångar i Flyinge. Men först måste jag byta till vinterdäck på bilen, usch. Liza och Vilja tar det lite lugnt, så de har varit ute och skrittat på morgonen, sen har häst-Bettan varit här och jag har ridit henne. Hon var jätte, jättefin idag och gjorde ett byte till vänster, wow! Hon har lite svårt för bytena... Hon är så stark och har sådan balans i galoppen så det är jättesvårt att rubba henne och få henne att byta. Jag måste lägga upp en bild på henne, kommer snart.

En söndag i grårusk, men ändå helt okej!

Idag har nog Jennie och Fabrice hämtat Sookie Swing Marilyn, Jennies nya hund. De är på väg hem från Tyskland och skulle hämta hunden på vägen. Det blev ju det här lilla pyret till slut


Och vi kom efter mycket långa diskussioner fram till att hon skulle heta Sookie Swing Marilyn. Marilyn efter Pling eftersom Pling var hundarns Marilyn Monroe. Swing tyckte Fabrice hon skulle heta och Sookie kom jag på, lite anknytning till serien True Blood, men också för att Fabrice och hans kompis Nono brukar skoja om Sookie. Den ena säger Sookie (med ljus stämma) och den andra svarar Sookie (med ljus stämma) och sen kommer det ett gnorrande, Urrrrrrrrrr... Jag vet inte var det kommer ifrån, men det låter väldigt roligt. Sen är ju Sookie ett bra namn att ropa också. Jag ska åka över på middag till Jennie och Fabrice någon dag i veckan så att jag och Bettan får träffa den nya hårbollen.

Idag har det inte varit någon Guds vilodag. Jag har haft saker att göra hela dagen men inget stressigt eller jobbigt att göra. Ridit hästar, haft träningar, hjälpt Maria Hedvall med hennes 2-åring. Den är verkligen jättesnäll. Den travade på lina för första gången idag och förstod direkt, sen skulle vi hänga lite på den, men då försvann ljuset i ridhuset, det lyste uppe i Lounchen vilket gjorde att det gick att se lite i alla fall och han var så snäll så vi kunde nästan hänga på honom där mörkret.

Nu ska jag kanske göra en kladdkaka, blev så himla sugen på det... Jag ska skriva till Marcus i Tyskland att jag gör det eftersom vi fuskade när vi skulle göra kladdkaka till efterrätt på hans middag. Vi hittade inteingredienser så vi köpte en chokladkaksmix och tänte att det blir nog som kladdkaka om man har lite mer sör i den och inte har den inne i ugnen så länge. Men det blev inte alls som kladdkaka.




Ljusbruna stövlar


Jag har köpt Jessicas Königsstövlar. Sedan jag, 2003, provade ett par ljusbruna stövlar så har jag velat ha ett par sådana. Det vill säga att jag har längtat, drömt och fantiserat i sju år om att ha ett par ljusbruna stövlar och nu äntligen har min dröm gått i uppfyllelse!!!! Jag fick köpa Jessicas begagnade. Detta innebär att jag ska försöka sälja ett par gamla königs, svarta storlek 39 och med smala ben, ska kolla upp måtten, bild nedan.



Jag i mina nya ljusbruna stövlar. Det är inte en tofs på mössan, det är en lyktstolpe i bakgrunden.


Königsstövlar till salu, 1700:-

Vi är alla ganska nöjda med att vara hemma. Ikväll har jag min första lektion igen sedan jag har kommit hem. Den "lyckligt utvalda" eller "den stackarn" är Åsa med Mitro!
Nu måste jag sprina och ta hand om tvätt.

Tjingeling

Bettan, Jeanna, Liza och Vilja tillbaka på Segersta

Vi ändrade planer och sov över i Skåne i går natt. Sen åkte vi upp till Linköping igår och åt lunch med Åsa och mamma på Folåsa(mitt hemmastall). Där hämtade jag Bettan, yihooo, oj vad det var roligt att se henne igen! Sedan satt vi av mot Segersta, stannade på Sillekrog och köpte en ljudbok, fantaktiskt spännande. Jag och Jennie lyssnade på "En nästan vanlig man" i Tyskland och det är verkligen mysigt med ljudbok, det går så mycket fortare att ta sig igenom en bok när man kan lyssna hela tiden, jämfört med att läsa två sidor innan man somnar på kvällen.

Av någon konstig anledning hade jag massor energi när jag kom hem och packade ur hela lastbilen, åkte och handlade och släpade upp alla grejer till min lägenhet.

Nu, back to life! :)

Nu är vi i Sverige igen!



Jag och damerna är tillbaka i Sverige. Just nu är vi i Skåne och vilar oss lite. Vi åkte från Hubertus klockan 4 i morse. Snart fortsätter vi norrut och sover hemma i Linköping i natt. Ikväll får jag träffa Bettan igen! Wiiihooo!

Bildgalleri från Tysklandsmånaden





Bianca berättade i förrgår att det var bild på Carran från Flyinge på Eurodressages sida: http://www.eurodressage.com/reports/shows/2009/oct_swedishyhchamps.html


Imorgon åker jag hem


Buhuuuu, vad tråkigt det känns! Igår tränade jag min sista träning för Hubertus för den här gången. Det känns tungt. Det känns även tungt att lämna Jennie och Musse och Zirikon. Vi har haft det så kul och trevligt tillsammans! Och Marcus, Bianca och alla andra trevliga människor i stallet! Men tjoho alla där hemma, imorgon kommer jag tillbaka till Sverige! Call me! :)



Lindor från Schockemöhle som jag köpte i Oldenburg, en liten tröst för att jag kom precis utanför final, var där ensam, för att det regnade och för att jag var sjuk. Det syns ju inte så väl, men brodyren är väldigt snygg i brunt och brons. Liza fick ha dem igår på sista träningen. Det gick faktiskt jättebra. Nedan kommer två videosnuttar på Lizas träning.



Liza Minelli travjobb, Musses öron



Lizas piaffjobb som har förbättrats avsevärt även om vi inte är i mål på långa vägar!


Swedish invasion!


Nu har Linda Söderberg kommit med sin häst Max och så var Dagmar(från Lövsta) och hennes vän Madde var här på besök idag och igår.

Igår var vi ute och käkade middag i Paderborn. När vi gick från parkeringen till restaurangen gick vi på den "stora shoppinggatan" och vi blev så sugna på att shoppa. Imorgon har butikerna öppet till 6, så vi ska in och göra stan imorgon.



Oldenburg, sömnlös natt och jag är en vampyr



Jag och Liza for till Oldenburg igår för att starta en nationell George på den Internationella tävlingen som går där över helgen. Som vanligt var vi tvungna att trotsa vädrets makter, regn och rusk. Tacka vet jag GPS, jag fick låna Jennies GPS och utan den vet jag inte om jag hade kommit fram. Det är ju fenomenalt!

Liza fick vila lite i en dagbox(som kostade 60 EURO, svindyrt). Vid fem, en och en halv timme innan klassen började, fick man veta starttiderna(framförhållning) och jag fick starta först.
Liza var riktigt fin på värmningen, trots att uppvärminingsbanan var omväxlande hård och mjuk, fast och djup. Hon skötte sig riktigt fint där inne med, lite, lite spänd i några bytena, men mycket bättre än i Paderborn. Arenan var jättefin, verkligen internationell känsla och det sägs att de ligger lite lägre i procenten på sådana tävlingar! Hon fick 66,0% och endel 8:or. Faktiskt ingen miss.

Åtta stycken i denna klass kvalade in till en final på söndag. Jag blev 10:a. 0,17% efter Blue Horse nya ryttare Sune Hansen och 0,25% från kvalplats. Men det kändes ganska skönt att kunna åka tillbaka till Fleyehof.

Vid ett var jag tillbaka på Rustemeier(där jag bor) efter att ha lämnat Liza i stallet. Jag hade stannat till på Mc Donalds vid tio och köpt kaffe och det måste banne mig ha varit krut i det där kaffet. Jag somnade inte förrän vid fyra i morse. Jag fick dessutom ett niagarafall av näsblod under natten, den enda lösningen var att lägga sig på rygg i sängen. Pappertussar hjälpte inte utan blodet rann ner i munnen på mig och jag kunde inte resa mig och spotta för då skulle blodet ha forsat ut över hela sängen. Det känns som att jag var tvungen att svälja 2 dl blod. Inte så gött, men vampyrerna är nog mäkta avundsjuka.

Nu ska jag åka och äta frukost på Zacharias.

Tjingeling


Svar på kommentar

Från Jenny P:
Hallo Jeanna!!!

Du det låter som att du och jennie behöver ett "sminki sminki" kit med er på era tränings äventyr! Du vet smink är bra på det viset, att man lixom kan lossas vara frisk och få bort att influensa tecken på tävling;) Kram jenny

Svar: Hej Jenny! Vi skulle absolut behöva ett "sminki sminki"-kit!!! Vi ser ut som två vrak. Har du något för själen också?

Från Åsa:

Att du börjar fundera på hemresa låter som ljuv musik i mina öron. Vi saknar dig verkligen och det ska bli rackarns kul att få ta del av "Hubertus & Jeanna" konceptet. Hoppas ni kommer iväg till Oldenburg. Har faktiskt varit där och tävlat (även om det har runnit mycket vatten under broarna sedan dess) det var studenttävlingar - inte så meriterande men ändå. Vill minnas att Anna-Britta( Carrans lycklige ägare)också var med. Lycka till på tävlingen! Kram

Tack gulliga Åsa! Det värmer mitt härta att ni vill ha hem mig igen :) Saknar er! Kram



Dann fahren wir los!


Ligger i sängen



Nu ligger jag och Jennie till sängs och lyssnar på ljudbok(En nästan vanlig man), Jennie har hostat hela natten och jag har blivit igentäppt i näsan och har lite ont i öronen. Michell(amerikanska som är här och tränar) berättade att hon också hade haft det där. Hon tipsade om aspirin och speciella halstabletter som Jennie har varit och införskaffat.

Ligger och funderar på om jag kommer kunna åka till Oldenburg och tävla imorgon. Det är en internationell tävling i Oldenburg med nationell runda i George som jag kanske ska rida på Liza. Först och främst ska Hubertus godkänna mitt deltagande(på träningen idag), sen ska jag helst inte vara helt däckad i influensa.

Det som är lite tokigt är att första klassen går på onsdag kväll sedan kvalar 8 vidare till en George på söndag kväll, det är alltså fyra dagar mellan klasserna. Men det är otroligt osannolikt att Liza skulle vara bland de 8. Några av de som startar: Sune Hansen från Blue Hors, Christoph Koschel, Dorothee Schneider, Hartwig Burfeind, Susan Dutta mf. Och då är frågan om jag ska stanna där för att träna för Hubertus eftersom han kommer upp dit. När han kommer upp beror på om han ska starta en åttaåring i Int II och Grand Prix för hästar mellan 8 och 10 år. Annars kommer han inte förrän fredag kväll.

Sen måste jag börja fundera på när jag ska åka hem. Carran skriver små söta sms om att jag måste komma hem och lära henne att byta galopp. Jag saknar henne förstås väldigt mycket och alla andra där hemma också! Kommer snart!



Hubertus rider Musse


Just nu rider Hubertus Musse, ja hade jättegärna velat se, men jag frös som ett nyrakat får så jag åkte hem och la mig med mitt snörvel i sängen. Jag försöker få lite "live updates" från Jennie.

Hon säger:

19:18 Jag måste förmodligen börja rida bättre. Han ser super ut.
Jeannas kommentar: Det gör han när Jennie rider också!

19:21 Han får runt frambenen i piruetterna!
Jeannas kommentar: Vi har inte förstått det där riktigt men att få funt framdelen utan att hästarna börjar slänga sig. Både jag och Jennie får inre bakenet först in i piruetten och då skriker Hubertus att vi måste vända framdelen, utan att den får bli för liten för det är oftast arbetspiruetter vi gör. Jag som trodde att jag var bra på piruetter...

19:25 Han gör tvåorna jättebra!
Jeannas kommentar: De har varit lite svåra, blir lite stressad och kort bak och kommer upp med nacken. Jag antar att Hubertus lyckas ha honom loss och med lite lägre nacke.

19:27 Musse får lära sig ramen.
Jeannas kommentar: Hmmm, intressant, undrar hur han gör det, jag får fråga sedan.

Nu kanske han har en skrittpaus. Undrar om han gjorde ettorna. Det är lite jobbigt att ligga här och inte se. Känner mig som ett litet barn som har fått gå till sängs, för att klockan har blivit för mycket, och undrar vad som händer på nedervåningen där alla är vakna och har roligt.

Btw Fabrice har kommit idag. Han får ta hand om två sjuka vrak. Fabrice hade en ny sadel med till Musse.

Nu en update när Fabrice och Jennie är tillbaka. Han red honom fantastiskt bra, helt rätt i form, det blir svårt att se vad han gör när det bara ser rätt ut. Men Hubertus ska klura lite på piruetter och byten. Återkommer!

Tjingeling!





Gina Cappelman-Lütkemeier



Aaaaahhhhh!!!!

Jag håller på att blir ännu sjukare, neeeeej!!!!! Jag har dessutom fått något bett på ögonlocket så jag ser ut som Quasimodo.


Jeanna med ett myggbett på ögonlocket



Jag glömde skriva att efter att jag hade provat hästen igår så åkte vi förbi Gina Cappelman-Lütkemeiers stall för att hämta något kuvert till Timos bror.

Jag fick en visning i stallet. Gina hade flera stycken av sina gamla avdankade tävlingshästar kvar. Hon hade cirka tio hästar varav fyra eller fem var gamla tävlingshästar som reds av hästskötarna, de såg ut att må jättebra. Lika ompysslade som tävlingshästarna, täcken och lidor och fina i pälsen. Sedan gick vi mot en stor byggnad och jag frågade om alla som jobbade bodde där. Nej, det var Ginas hus, men de höll oftast till där(!). Det var Gina själv som öppnade så vi stod och pratade lite om tävlingen i helgen, Gina vann Grand Prix-küren, och om Timos häst som är skadad och så visste hon att vi hade varit och provat en häst. Hon kändes väldigt jordnära.

Det var mörkt så jag kunde inte några bilder, men jag ska se om jag kanske kan åka dit någon annan dag på lite studiebesök.


Söndag i Paderborn

Hoj oj!

Idag har stackars, stackars Jennie varit jättesjuk! Jag har hållt igång desto mer. Lite sovmorgon hade jag förstås, det är ju söndag. Jag och Jennie kollade på några Scrubs avsnitt innan jag gav mig iväg till stallet för att sköta om hästarna. Alla har tagit det lugnt idag. Liza och Musse fick gå ut i paddockarna, de blev jätteglada! Jag red en hingst som heter Geshwin, just det som Marcus tävlade då jag var med honom på tävling. Jag skulle ha ridit honom igår egentligen men det var så mycket med tävlingarna igår och om man är uppskriven på en häst på helgen kan man välja att rida lördag eller söndag. Jag tror Marcus var lite orolig att Geshwin skulle dumma sig med mig. Men han var riktigt fin, han är lite hinstig och slö men blev jättefin när han kom igång, riktigt riktigt bra galopp och skritt och kommer att få jättefin trav när han orkar bära sig. Jag gjorde lite seriebyten, piruetter och skolor. Jag tycker att han är riktigt fin!

Sedan skrittade jag ut barbacka på Vilja. Efter att ha mockat och fixat med hästarna på Fleyenhof åkte jag till ställe lite längre bort dit Snirk(Silicon Valley) är flyttad, man fick inte ha häst i skrittmaskinen förrän klockan 6 så jag joggade Snirk lite på utebanan. Han var jättehärlig att rida idag! Jag red i bara ridskor och utan vantar och kände mig lite som en hoppryttare. Om det är ett kännetäcken för en hoppryttare vet jag i och för sig inte, haha.

Just det, Silicon Valley är ju förresten det högteknologisk området utanför Los Angeles. Silicon som inte bara betyder silikon som i tuttar utan också kisel. Det är delvis kisel som datachip och dyligt är uppbyggt av, därav namnet Silicon Valley. Så nu tycker vi att Snirk kan döpas om till Silicon Valley utan att han behöver skämmas för att han är döpt efter en amerikansk docusåpa om en by där alla damer har bröstinplantat.

Efter att ha varit hos Snirk hann jag inte mer än att komma hem och se till att lilla Jennie inte hade kolat av helt innan jag skulle iväg och prova stoet igen. Idag tryckte jag på henne riktigt ordentligt och det är verkligen en härlig och ridbar häst. 6 år och man kan göra skolor, seriebyten, piruetter, piaff och passage. Jag tror ändå inte att hon är så hårt tagen, hon har bara lätt för sig. Hmmm, intressant.

Just det, igår tävlades det ju.....

Liza var jättefin på framridningen, kändes superbra! Hon gjorde riktigt fina byten. När hon kom in på banan blev hon lite spänd, jag hade nog trott att hon bara skulle spänna till sig i positiv bemärkelse, men när hon blir spänd utöver den positiva spänningen så blir hon lite svår i galoppen. Hon gjorde allt okej, en piruett blev inte så bra, en blev riktigt bra, några spända byten men också några br. Man kan säga att hon fick 7 på allt utom skritten och det hon missade lite i. Det blev 65,85% vilket inte var superbra men inte dåligt heller. Väldigt jämnt bedömd. Det jag kanske var lite besviken på var att hon bara fick en 8:a och det var på avslutningshälsningen, eller om det var på sista mellantraven, jag red ett tyckt program motsvarande St:George, det avslutas med en halt på edellinjen, ryggning 4 steg och fram i mellantrav edan avslutningshalt. För någon månad sedan fick Liza för sig att hon inte kunde rygga längre, men nu gjorde hon faktiskt en rak ryggning och gick beskedligt bakåt!







RSS 2.0