Nike gör stooooora framsteg!!!

I helgen var jag och tävlade med Nike. Det var hennes andra start någonsin och första i medelsvår. Hon fick gå en Msv B:4 som debut. Enkla bytena var det som kändes svårast i det programmet. Och mycket riktigt första enkla bytet blev lite tokigt, men det andra blev jättebra! Och hon gjorde många andra väldigt bra saker, tex hennes ökade trav, den är fantastisk! Hör och häpna, 74,35% fick hon, helt galet!!
Hon fick fyra 9:or, jag tror aldrig att jag har fått så mycket nior i ett protokoll. Det roliga var att 3 av niorna var det koefficient 2 på! Men sen fick hon en 3:a på det där enkla bytet och 4:a på en fattning, det har hon svårt för. Dessvärre, för min del, gick johanna hästbacka in på ett poäng mer än mig, så jag blev 2:a. Men det är jag supernöjd med. Jag har kommit 2:a fyra gånger i år och inte vunnit någon start så det är klart, lite irriterande. Men satan i gatan vad nöjd jag är med hästen!!! Nu fortsätter träningen mot högre klasser. Nästa tävling är på K1, en till Msv B:4 och ett juniorprogram.

Idag har jag träningar för ridgymnasieelever, vikarie för Mads.
Jag har en praoelev som heter Julia, som tränar för mig i normala fall, och hon är såååå underbar! Jag får så himla bra hjälp!!! Och det är så välbehövligt!

Nu, bums ut till stallet Tjingeling!

Clinic på fredag

På fredag ska jag åka till Linköping och ha träningar för eleverna på realgymnasiet. På kvällen har jag en avslutande clinic där jag tänkte rida Nike och Vilja och berätta om hur jag tränar dem och vad som är speciellt med att rida ston.

Idag har Vilja bara gått på promenad, hon var trött imorse men var tvungen att åka iväg till hovslagaren.
Nike gick förvånansvärt bra för att ha vilat tre dagar. Jag red igenom Msv B:4 eftersom jag försöker komma med som efteranmäld till Flensbygdens tävlingar till helgen. Liza kändes också bra!

Tänkte bara kommentera lite om världscupsfinalen i Las Vegas:

Faktiskt lite kul att det var någon annan än Isabell Werth eller Anky van Grundsven som vann. Vann gjorde Steffen Peters från USA.

Hemskt tragiskt att Don Charly blev halt och inte kunde starta i küren, inte kul att ha lagt så mycket träning, energi och pengar och så händer något sådant. Den fantastiska hollänska hästen Parseval som har gått suveränt bra det senaste halvåret skadade sig också där borta... :( Jag tycker att det är onödigt att världscupsfinalen ska gå i USA när det är typ 3 hästar som startar från hela den kontinenten och alla europeiska hästar ska forslas över dit. Nu var det ju i och för sig en amerikan som vann, men de flesta riktigt duktiga amerikaner ligger ofta i träning i Europa.

Och Briar avslutade sin karriär med att vara ungefär lika busig som han var när han påbörjade den. Man kan ju inte låta bli att undra om det verkligen är sista gången han var inne på en tävlingsbana, come back eller lånar Jan kanske ut honom till någon yngre ryttare?

Hemsida

Nu har min hemsida blivit klar:

www.jeannahogberg.com

Take a look!

Underbara Vilja!

I helgen har vi varit på nationell tävling i Lidköping, Jag och Vilja, Mads, Weine(häst), Kurt(häst), Mads hästskötare Lina(människa), Maria, Molly(hund), Bettan(hund) och i går kom även Marias två barn. Alla människor och hundar har sovit i lastbilen, haha, ja, den är stor! I natt sov både Bettan och Molly i min säng, Molly har snarkat och hade dessutom kräkts i sängen märkte jag när jag vaknade, som tur var sov hon nere vid mina fötter och jag hade inte fått någonting på mig.

Vilja har varit fantastiskt duktig, jag klantade mig första dagen i St: George och red fel väg. Det är nya program för i år och jag hade inte kollat tillräckligt noga vid vilken bokstav man skulle fatta galopp. Hon skrittade så lugnt och fint (vilket är väldigt ovanligt för Vilja) så jag fortsatte skritta till nästa bokstav, men det var fel. Jag hade vunnit om jag inte hade ridit fel vilket känns väldigt irriterande, men jag har ju bara mig själv att skylla och ibland kan det vara bra med en wake up call! Vi blev i alla fall 2:a och jag var väldigt nöjd med Vilja.

Idag var hon väldigt "hot" på morgonträningen så jag var lite orolig att hon skulle bli för ivrig på banan, då brukar det bli svårt att skritta. Men om jag bara travar fram några minuter innan jag ska in på banan brukar hon hålla sig lugn ändå, och det gjorde hon, hon var superfin. Vi fick 70.7% och kom 2:a även idag. Det är faktiskt första gången hon går en intermediaire på över 70%. Nästa tävling är Hammarö om 2 veckor och då tänkte jag debutera henne i svår klass! Det ska bli så himla kul och otroligt spännande!

Det har varit en fantastisk helg på alla vis! Soligt, roligt, det har gått bra och så har det varit väldigt kul att träffa alla "tävlingskompisar" igen!

På fredag har jag clinic i Linköping på Heda ridklubb så veckan går åt till att träna hästarna, förbereda clinicen, ha träningar och jobba lite grann inne på labbet i Uppsala.

Tjingeling

En riktigt bra helg och start på tävlingssäsongen

I går gjorde Nike sin debut på tävlingsbanorna. Hon fick gå en LA:4 i Storvreta. Hon var lite stojjig och stimmig i lastbilen på vägen dit och hon var hemsk att tränsa, buffade och flängde runt med huvudet så jag tror det tog en kvart att få på tränset och knäppa alla remmar. När hon väl kom ut så blev hoin lugn och cool och när jag började rida fram henne var hon så häftig, hon seglade runt på framridningen och kändes superfin! Men jag tänkte att hon tappar nog traven när hon kommer in inomhus. men hon var svävande och fin även inne på collecting ringen. Hon var precis på gränsen hela tiden i programmet och som vanligt med mina laddade hästar så kunde hon inte skritta avslappnat. Men hon var i alla fall riktigt ball och höll sig på mattan. Hon fick 69,2% och blev 2:a!!!!!

Idag fick Vilja ut och lufta sig. Jag kom på igår att jag skulle efteranmäla henne till Enköpings tävlingar, en Msv A:1, bara för att ta ut henne en gång innan Lidköping som är första stora tävlingen. Vilja gick först och kändes superfin. Hon var i och för sig lite för laddad för att kunna skritta så den blev inte alls bra, koefficient 2 på både samlad och ökad skritt dessutom, men det blev i alla fall 67,4% och en tredjeplats. Quite a Miracle och Weine gick om.
Första gången jag var med på tävling med vår stora fina lastbil. Det gick verkligen jättebra, hästarna stod fint och det var inget problem att ta in och ut hästar, trodde att Vilja skulle reagera på det, men hon var cool.
Det har varit så himla kul att vara ute på tävlingar igen!!! Detta är livet!


Wa-wa-wi-waa!!!!!

RSS 2.0