Snart ut och resa... utan häst

Nu har jag börjat trappa ner inför semestern. Hästarna tar det lugnt och jag tar det lugnt. På lördag åker jag till Kroatien. Dessvärre missar jag Eriksberg som går nu i helgen. Det känns jättetråkigt men det gick bara inte boka ett flyg som passade med att starta där. Det var ju framförallt SB:1an som jag ville starta och den går på söndag :(

Men fram till min avfärd kommer jag följa resultaten på nätet. Tävlingen är Equipeansluten så man kan följa ritterna här: http://equipe.nu/sv-SE/pages/competitions/317 Det är bara poängen som kommer upp, det hade ju varit bra om man kunde se ritten på film också, det kommer säkert i en framtid :)

Hemåt



Liza gjorde sin debut i Intermediaire I, hon blev lite stressad av alla svåra grejer i galoppen så det blev bara 60%.
Nike gjorde däremot en riktigt fin runda i Msv B:5 förutom en liten flygtur. Det var efter ett byte där hon höll på att sakta av till trav så jag tryckte till henne och då for hon i luften. Annars var hon fin, hon fick 68,2% och blev 4:a. Jättefin kommentar från domaren: Mycket läcker häst!
Jennie vann Intermediaire I på 70%, strålande!!!

Nu är vi på väg hem  från Laholm nöjda och glada!

Laholm

Ojojoj, jag är i Laholm med Liza och Nike. Två hästar och ingen hästskötare, det är mycket att stå i. Speciellt när man bara har 2 timmar mellan starterna.
Det har gått riktigt bra. Liza gick först i Msv A:1 igår och gick jättebra förutom i ökade galoppen där vi helt enkelt inte kom igång, vet inte vad som hände om hon trodde att det var piruett eller om hon skulle lägga av en fjärt eller vad det var. Men hon fick 67,8% och ledde hela klassen (och det var en stooooor klass) fram till slutet då Rasmus Haid Bondegaard kom och slog mig med några poäng. Vi kom 2:a och det var ju jättebra!
Nike var fin, men hon busade lite i galoppen, 62,3% helt okej!

Idag gjorde Nike sin Georgedebut och hon var bättre i traven än hon var igår, där fick hon jättefina poäng! Men dessvärre funkade inte seierna så bra, miss i båda och en av piruetterna blev inte heller så bra. Men hon fick ändå 63%. det är jag verkligen supernöjd med.
Liza gjorde som vanligt ett superbra travprogram av en domare hade hon bara 8:or genom hela traven och en 9:a på en ökad trav! Verkligen super! I galoppen blev hon lite taggad, serierna blev rätt, men lite svängiga och spända. Hon slutade på 67,9% vilket är jättebra för att vara i St:George för henne. Programmet passar henne inte så bra. Det var en klass med väldigt många bra ekipage, domarna sa på prisutdelningen att det var den bästa George de hade dömt. Liza knep sistaplaceringen :)
 Imorgon ska Liza debutera Intermediaire I, wiiiii!

Hubertus i mina öron


I går var jag och åt middag i Flygeln. Där bor underbara Maria, Jörgen och Jörgens två barn Astrid och Olivia. Jag bodde i flygeln när Maria var på Filippinerna och producerade Robinson och får kanske bo där nu igen när hon ska iväg och spela in. Olivia tog hand om mina hästar när jag var i Falsterbo och idag har hon fått en lektion för det.

Flygeln taget uppifrån min lägenhet

Liza gick bra idag och precis som när jag hade varit nere i Tyskland och tränat för Hubertus så hör jag hans röst och kommentarer när jag rider här hemma. Nu har jag ju aldrig ridit Liza för honom men det känns som att jag vet ungefär vad han skulle säga. Idag har jag försökt att göra väldigt avslappnade byten på henne. Det har faktiskt fungerat ganska bra. Och både Nike och Liza har fått en lång avslappnad uppvärmning och det är ju självklart att det borde man ju alltid ge dem. Hubertus brukar värma upp i väldigt låg form och helt utan tryck.
Jag börjar längta riktigt mycket tills det att jag ska till Fleyenhof igen!

Hemma igen och laddar för nästa äventyr


Jag och Vilja kom hem vid 2 i natt. Resan hem gick bra även om det är vääääldigt långt och jag tycker att det är tråkigt att köra. Det första Vilja ville göra när vi kom hem var att gå fram till Liza och hälsa, gulligt!!!
Carran är hemma och vilar, det känns lite tomt. Görel har tömkört Nike två gånger under tiden jag har varit borta så hon kändes jättefin att rida idag. Görel och Björn från Gurresta var här och tittade på Nike när hon gick och sedan åt vi jordgubbar och glass :)
Nu ska jag tillbaka ut till stallet och rida Liza och gå en sväng med Vilja. Väldigt lugn dag idag.

Fika i Lövstas lastbil


Jennie Larsson

Vilja till Falsterbo

Jag och Vilja tog vårt pick och pack och åkte ner till Falsterbo för att träna för Hubertus. Hubertus är här och tävlar och tar sig an några ryttare för träning. Jag och Vilja kom ner i onsdags kväll efter en tuff resa på 9 1/2 timme. Bettan ville inte stanna hemma så hon fick följa med. Nästan hela familjen är i Falsterbo vill säga :) Eller Vilja står i ett sall i Höllviken och jag och Bettan bor i lastbilen i Falsterbo.

Igår trände jag och Jennie Larsson lite för Tinne och idag har vi tränat för Hubertus och det gick super, super, superbra för oss båda. Hubertus tyckte att vi hade gjort stora framsteg båda två, han verkade jättenöjd. Det var i och för sig inte så svårt för varken mig eller Jennie att göra framsteg eftersom båda våra hästar var lite tokiga sist vi tränade.
Jag fick jättebra hjälp med passagen där Vilja blir lite för snabb. Jag ska ändå rida framåt i passagen och samtidigt ta halvhalter. Vi fick till riktigt fin passage. Piaffen gick jättebra och han tyckte att jag hade gjort stora framsteg med bytena. Nu var serierna och den totala galoppkvalitén bättre igen. Förra gången var hon så spänd och överenergisk så galoppkvalitén var inte så bra som den brukar vara och hon har ju egentligen fantastisk gaolopp.

 I oktober får jag förmodligen komma ner till Hubertus och kanske Jennie också, wihooooo!!!!

Inget Falsterbo för Carran


Det blir ingen start i Falsterbo för Carea. I torsdags blev hon jätterädd när det kom en lastare och skulle ta ut en pall havre som hade körts in i stallet för att det regnade. Då slängde sig Carran på boxdörren tills den gav med sig och har förmodligen sträckt sig eller sparkat till sig själv. Jättetråkigt och oturligt men sånt händer. Tittade på henne nu på morgonen för ett sista avgörande och hon får stanna hemma. Usch, vad tråkigt!
Vi som har kämpat så för att kvala, hon har ju i och för sig kvalat i varenda start hon har gjort, men jag hade ju klantat mig med papprena så vi fick åka en extra tur till Skövde för att få det sista kvalet och så blir det ändå såhär.


Carea i Vansbro där hon vann första dagen på 78% och kom 2:a på 80% dag två, på en bana som var nästan helt täckt av vatten, det var plask och lek med 5-åriga hästar  ;)


Nöjd matte, nöjd Carran!

Vilja har debuterat Svår B:1

Wa-wa-wee-waa!!!! Idag gick Vilja sin första Svår B:1. Det är jättesvårt att gå in i den första Svåra klassen med piaff och passage för även om det funkar hemma så vet man inte hur de reagerar på banan när man vill ha piaff och passage. Sen är det ju inte alltid det funkar hemma innan man ska starta heller. Vilja har gjort jättebra piaff och passage förra och i början på denna vecka och sen igår så gick det inte alls bra med piaffen, så jag blev jättenervös inför ritten idag. Men det funkade riktigt bra, hon både piaffade och passagade! Gött, sen hade jag taggat upp henne lite för mycket så skritten blev pannkaka. I samlade skritten ville hon piaffa igen. Bytena i varje gick ganska bra ändå, jag fick 5 fina och sen blev det två till efter ett tag :)
Jag fick 63,23%, det är ju inte så jättehögt, men jag är supernöjd ändå för vi klarade det!!!!


Julia har varit med både igår och idag, underbart!!! Speciellt när man har Nike för hon är ju liiiiite jobbig att ha med..
Julia tog bild på min tävlingsfrisyr

Nöjd med Nike!

Nike gick sin andra Msv A idag och var faktiskt jättefin! Hon kändes riktigt bra, lite busig så det blev kanske lite ojämn bjudning fram i handen men jag är väldigt nöjd med henne. Jag fick en liten miss i serien, mitt fel för hon kändes så känslig så jag tryckte inte till ordentligt. Hon fick iaf 63,3% och har kvalat till Nationell start i Msv A.
Sen start imorgon, 18:43, det är bra för då hinner man göra mycket under dagen innan man åker iväg.





Bettorna är på hugget!

Hmmm, besiktigade bilen hos en snäll gubbe i morse, inte en enda anmärkning... förutom att ett däck är helt utslitet...

Idag har Vilja bara skrittat, hon fick en dag off idag. Carran var helt vild på vägen hem på våran uterunda, fast jag är ju bara glad att det är drag i henne, men Bettan trodde att hon inte riktigt gjorde som hon skulle och skällde som en tok!! Det gjorde ju inte saken bättre.

Liza har fått jogga lite lätt och Nike fick ett rejält pass i ridhuset. HästBettan (till skillnad från hundbettan) var här idag också och hon var helt fantastiskt fin!!! Vilken häst! Hon fick träna byten över bom och det gick jättebra! Mimmi trände på Whopee och sedan hade jag träningar på Hagelstena på kvällen.

Nu är det läggdags, usch vad tråkigt, jag är alldeles för pigg på kvällarna.

Träning

Idag har Mimmi som jobbar och tränar hos mig filmat mig när jag har ridit, fantastiskt bra! Vilja var underbar, hon har bara gått bättre och bättre de senaste dagarna. Hon gjorde 7 fina byten i varje och riktigt fin piaff och passage! Yippi!!!
Nike förbereder sig för Msv A:1 start i Mariefred på fredag och gick också bra, hon behöver sättas mycket tryck i i traven, och jag såg på videon att då blir hon riktigt häftig även om hon tycker det är jobbigt.
Carran var en överraskning att se, jag har aldrig sett henne på video eller från backen överhuvudtaget. Liza fick gå ut på en skrittur med Mimmi. Efter mina tre red jag Idas häst, supertrevlig! Sedan kom Ulf och Cilla med Bettan efter lunch, det är så roligt att hon kallas Bettan precis som min hund, det är en hollänsk häst som jag verkligen gillar, sto såklart och med hur mycket energi som helst och jättehöga frambensrörelser. Hon fick gå på kandar för första gången idag och det gick super, bytesträningen gick också ett steg framåt. Det är jättekul att Cilla kan rida henne så bra nu, delvis tack vare vår hjälp. På eftermiddagen har jag varit och handlat, fått parkeringsböter, varit på Stigsberg och köpt hästgrejer,  ryktat hästarna och gått på promenad med Maria Hedvall :)

En väldigt bra dag!

Ridbyxor


Tack för alla fina kommentarer!
Svar till Ida som frågade vad jag hade för ridbyxor på bilderna. Det är Pikeurs senaste modell Celina, de är höga med tre knappar och en jättesnygg bård (eller vad man ska kalla det) på baksidan. Här kommer en bild



Men jag kör ju förstås med bara knäskoning, jag gillar inte helskott även om jag tycker att det är snyggare.
Jag har även köpt ett par plommonlila utöver mina vita, det enda problemet med dessa byxor är att knapparna kan nypa en lite i magen, jag fick sår på magen i början, men antingen har magen vant sig eller så blev det bättre när jag tvättade dem. Eftersom de är så snygga upptill så kan man ju ha en nedstoppad tröja i dem så slipper man det problemet.


Falsterbo närmar sig


Om en vecka är vi nere i Falsterbo, vi åker söndag kväll och kör över natten eller Mads kör, hihi! Jag kan ligga och sova, om jag inte måste hålla Mads vaken. Jag tänkte försöka skriva lite oftare under falsterboveckan och få Anna-Britta, eller Julia att ta bilder! Så då kan man följa bloggen ännu mer intensivt ;)
I helgen försökte jag faktiskt göra ett inlägg från min mobil, men när jag hade skrivit klart och skulle lägga upp det hängde sig mobilen och det har hänt förut så jag ger upp med mobilen...


En till lite mysig bild från helgens trevliga och välanordnade tävlingar i Gnesta.


Och en på Bettan som hade skittråkigt hela helgen eftersom det var hundförbud på tävlingsplatsen, i stallet där vi stod och på trevliga Mellby gård där vi bodde, för där var det en katt som hade opererats och som kunde vara aggresiv.



Nu har då Liza varit förfärligt duktig!

I helgen har Liza tävlat på Visbohammar i Gnesta. Hon har varit fantastisk, underbara lilla häst! Det var en cup där man red Msv B:4 och Msv B:5 på igår och Msv A:1 idag.

Liza inledde med en riktigt bra uppvisning på 75,43% och ledde förstås efter den klassen. I nästa klass gick hon också bra men kändes lite trött i traven fram till sista mellantraven då hon verkligen kom igång, sen var det jädrar i mig fart på henne i galoppen! Hon kom 2:a på 69%.
Emellan klasserna låg hon och sov i boxen :) och idag när jag kom för att gör iornng henne låg hon helt utslagen och snarkade. Jag fick gå in och göra pannflätan medan hon låg och sov. Sen gick jag ut och flätade mitt eget hår, måste lägga upp någon bild på mina inbakade flätor som jag nästan alltid har när jag tävlar. Jag ska ta patent på den tävlingsfrisyren, hihi. När jag kom tillbaka var jag tvungen att väcka Liza från hennes skönhetssömn, men den kanske hjälpte, för hon gick så bra i Msv A, hon var verkligensuper! 69,77% och hon vann med 6% marginal och vann förstås hela cupen!

Nu står hon i lugn och ro i stallet och hon ska få sova hur länge hon vill imorgon.
Vilja hälsade henne såklart välkommen med ett gnägg när hon kom hem.



Liza 1:a i Msv A:1, Camilla "polisen" 2:a, polisen rider också för Segersta.



Liza tyckte mycket bättre om att stå vid banan och vänta på prisutdelning, att stå i lastbilen och vänta är en ren pina tycker hon.

Rosorna står i blom utanför stallet



Nu står Flammentanzbuskarna i full blom utanför mitt stall. Det är Carran som kikar ut genom fönstret.
Carran var superfin idag, hon har nog aldrig haft så mycket framåtbjudning och orkat så mycket. Uteritterna i 30 graders värme kanske börjar nog utdelning!!!
Vilja var också superduktig idag, hon gjorde 7 byten i varje, precis vad som behövs för Svår B:1 som hon ska gå i Mariefred om en vecka.
Imorgon åker jag till Gnesta på ett litet meeting. Msv B:4 och Msv B:5 på lördag och Msv A:1 på söndag. Mads startar 3 hästar, jag en och Jessica en. Det sägs ska vara jättemysiga tävingar så vi kommer nog att få väldigt trevligt och det är ju underbart att vara på tävling när det är sånt här väder även om det är lite varmt att rida.


RSS 2.0